Den Ultimative Matcha Latte-opskrift

Matcha lattes er ved at blive meget populære i disse dage, og der er mange forskellige måder at lave dem på. Mange mennesker finder matcha grøn te latte at være en god måde at inkorporere matcha-te i deres daglige rutine. I denne artikel vil vi gennemgå de trin, du kan følge for at lave en fremragende matcha latte derhjemme. Vi starter med at tale om, hvad du skal bruge for at lave en iset matcha latte og en matcha te latte. Dernæst vil vi tale med dig om 2 forskellige matcha latte opskrifter, du kan prøve. Uden videre, lad os komme i gang.

Hvad er der på menuen?


Den ultimative Matcha Latte-opskriftsvideo

Hvad er forskellen mellem en matcha grøn te latte og en iset matcha latte?

Du hører måske mange udtryk, der bliver brugt til at henvise til det samme. Grøn te lattes og matcha te latte er i bund og grund det samme. Matcha er lavet af pulveriserede grønne teblade, som gør det nemt at blande ind i drinks og kulinariske kreationer. Som et resultat er mange ting mærket "grøn tesmag" lavet med matcha, fordi det er nemt at arbejde med og giver en god smag.

Matcha grøn te latte definition

EN matcha grøn te latte fremstilles ved at blande matcha-pulver med en type mælk, normalt plantebaseret mælk og ofte med en type sødemiddel. Matcha indtages traditionelt almindeligt, men opskriften er blevet tilpasset til at imødekomme forbrugernes præferencer i forskellige dele af verden.

Iced Matcha latte definition

An iset matcha latte er lavet med en blanding af kold mælk og matchapulver og serveres derefter med isterninger. Denne isede matcha latte er meget mere almindelig i de varmere måneder, og nogle mennesker foretrækker endda at drikke den året rundt


Hvad du skal bruge for at lave en matcha grøn te latte og is latte matcha

Der er et par ting, du har brug for, når det kommer til at lave en matcha grøn te latte. Der er et par udskiftninger, du kan foretage, men det er bedst at følge listen så tæt som muligt

Matcha grøn te latte

-1 tsk af latte matcha

-2 tsk sukker eller andet sødemiddel

-3 spiseskefulde varmt vand

-300ml varm havremælk, sojamælk, kokosmælk osv.

Hvad du skal bruge for at lave en iset matcha grøn te latte

-1 tsk latte matcha

-2 tsk sukker eller andet sødemiddel

-3 spsk koldt vand

-200ml kold havremælk, sojamælk, kokosmælk osv.

-5 Matcha isterninger

De bedste Matcha Latte-opskrifter med en trin-for-trin guide

Trin 1: Sigtning af Matcha-pulveret

Det første skridt, når det kommer til enhver matcha latte-opskrift, er at sigte matcha pulver. Du finder muligvis ikke dette trin opført andre steder, men det er ikke desto mindre vigtigt. Fordi matcha er malet til så fint et pulver, er det meget følsomt over for luftfugtigheden. Dette får det til at danne klumper, når pakken er åbnet. Matchaen er stadig fin at bruge når den har disse klumper, den bliver bare sværere at blande ind i matcha te latte. Vi anbefaler bare at køre pulveret gennem en sigte for at fjerne disse klumper. Når du har 2 gram fintsigtet pulver i bunden af en glas- eller matchaskål, er du klar til at fortsætte til næste trin.

Trin 2: Fremstilling af matcha-pastaen

Dette andet trin er et, du måske heller ikke ser anbefalet i andre matcha latte-opskrifter, men vi synes, det virkelig gør en stor forskel af 2 grunde. Den første grund er, at det giver en ekstra mulighed for at få klumperne ud af matchaen. Når du arbejder med en lille mængde vand, er det nemt at finde klumperne frem og blande dem til en jævn matcha-pasta. Selv når du laver almindelig matcha te anbefaler vi dette trin, da det virkelig kan forbedre smagen.

I særlige japanske te-ceremonier drikker gæsterne faktisk denne matcha-pasta eller “koicha”. Når du drikker matcha-teen som denne, forstærkes alle smags- og sundhedsmæssige fordele, men hvis du bruger en matcha af lavere kvalitet, kan den blive utrolig bitter. Derfor er det rigtig vigtigt at gå efter en høj kvalitet Okumidori matcha hvis du drikker koicha-sletten.

Den anden fordel ved at skabe matcha-pastaen er, at den giver dig mulighed for at bruge mindre vand. På dette tidspunkt tilføjer du bare de 3 spiseskefulde varmt vand til matcha pulver og blande det sammen. I andre matcha latte opskrifter kan du måske finde anbefalinger til meget større mængder vand, men vi oplever, at det faktisk fortynder matcha te latten. Med dette tilføjede matcha-pasta-trin har du mere plads til at tilføje en lækker havremælk og ekstra matcha-smag. Når du har matcha-pastaen, er du klar til at fortsætte til næste trin.

Trin 3: Tilføj den varme mælk til din matcha latte

Dette næste trin er ret klart, men der er et meget vigtigt bonustrin, du bør følge, og det er at sikre, at mælken er varm. Fordi vi bruger så lidt vand, vil temperaturen på matcha tea latten blive bestemt af mælkens temperatur. Derfor er det så vigtigt at gøre din mælk varm eller endda varm, før du tilføjer den til matcha-pastaen. Den bedste måde at gøre dette på er i en gryde på komfuret, men du kan også bruge en mikrobølgeovn, hvis du ikke har adgang til komfuret.

Hæld bare 300 ml mælk i gryden og tænd for varmen, indtil der begynder at dannes små bobler, eller det begynder at dampe. Hvis du ikke kan lide, at det er for varmt, kan du selvfølgelig stoppe varmen, når den når den ønskede temperatur. Du kan finde det nyttigt at tjekke temperaturen med jævne mellemrum, så du kan stoppe den præcis, hvor du vil have den. Du kan derefter hælde denne varme mælk i den skål eller kop, du bruger, og røre den i med pastaen.

Hvilken type plantemælk skal du bruge til din matcha grøn te latte?

Som vi nævnte før, er der mange forskellige typer plantemælk, der fungerer godt, og det afhænger helt af din smag. Det ser ud til at havremælk har været en klar vinder de seneste år, så vi vil anbefale at starte der. De har nu endda havremælk som Oatly Barista Blend, der er beregnet til at blive blandet i lattes. Sojamælk fungerer også ganske godt, da den sødere smag er et godt kompliment til matcha-teen.

Trin 4: Tilsætning af sødemiddel

Når du har blandet matcha-teen og havremælken sammen, er det tid til at tilføje sødemidlet. Som vi nævnte før, er det nok ikke så god en vane at stole for meget på sødemidlet, så se om du kan tilføje en lille smule mindre hver gang du laver matcha te latte. Når det så er sagt, kan du starte med 2 tsk sukker og se, hvordan du kan lide smagen. Plantemælkene har en tendens til at have deres egen sødme til sig, så selvom du ikke tilsætter sukkeret, skal matcha green tea latte stadig være dejlig sød.

Når det kommer til den type sødemiddel, du bruger, er der et par muligheder. Nogle mennesker har talt om at kunne lide ahornsirup, honning eller agave i deres matcha latte, og du kan endda blive overrasket med brun farin. Uanset hvad, kommer det ned til, hvilken smag du foretrækker mest, bare sørg for at prøve at opleve smagen af matcha te latte med mindre sødemiddel en gang imellem.

Trin 5: Bland matcha grøn te latte

Det sidste trin er at blande matcha te latte. Det bedste værktøj til dette er matcha piskeriset eller chasen, men du kan også bruge en mælkeskummer, hvis du har en. Hvis du bruger bambuspiskeriset, så sørg for at skylle det godt bagefter, så du ikke lægger det snavset væk.

Når din matcha latte er blevet blandet, er den klar til servering! Nogle mennesker kan lide at dekorere toppen af matcha latten med en lille smule matcha pulver, men føler ikke behovet for at være fancy, hvis du bare planlægger at drikke det med det samme!

De bedste Iced Matcha Latte-opskrifter med en trin-for-trin guide

Mens is opskrifter på matcha latte er mere eller mindre de samme, er der et par vigtige forskelle, som vi vil fremhæve for hvert trin.

Trin 1: Sigtning af Matcha-pulveret

Ligesom med den varme matcha latte, bør du også sigte matcha pulveret, når du laver is grøn te latte. Dette er især vigtigt med den isede matcha latte, fordi det er sværere at blande matcha pulver med koldt vand, end det er med varmt vand. Hvis matchaen ikke blander sig jævnt, vil den skabe en virkelig ubehagelig smag, så det er især vigtigt at sigte teskeen matchapulver ned i glasset, før du tilbereder denne isgrønne te-latte.

Trin 2: Fremstilling af matcha-pastaen

Som vi nævnte før, er det især svært at blande matcha pulver i en isgrøn te latte, så du får brug for al den hjælp du kan få. Vi vil faktisk stadig bruge 3 spiseskefulde varmt vand til den isede matcha latte. Grunden til dette er, at det varme vand vil hjælpe matcha pulverblandes i pastaen, og det vil have ringe effekt over temperaturen i drikken. Hvis du er bekymret for, at drikken bliver for varm, kan du også vente et par minutter, mens matcha-pastaen køles af, før du tilsætter mælken i næste trin.

Trin 3: Tilsæt den kolde mælk

Temperaturen på matcha te latte vil for det meste komme fra havremælkens temperatur, så det er vigtigt at bruge kold mælk. Hvis du opbevarer din havremælk i køleskabet lidt afkølet, burde dette være perfekt. Fordi nye kartoner med havremælk og sojamælk normalt ikke opbevares på køl, kan det være en god idé at lægge den i køleskabet, før du laver din is-matcha latte. Husk, til opskrifterne på iset matcha latte bruger vi 200 ml havremælk i stedet for 300 ml.

Trin 4: Tilsætning af sødemiddel

Sødemiddeltrinnet er lidt anderledes, når man laver den kolde matcha latte, fordi den bliver sværere at opløse. Du skal stadig røre sødemidlet i iset matcha latte ligesom du ville med den varme, men denne gang skal du bare regne med, at der skal lidt mere omrøring til, før den blandes jævnt. Når det hele er blandet i og sødet efter din smag, er du klar til at gå videre til næste trin!

Trin 5: Tilføjelse af Matcha isterninger

Dette næste skridt er nok det, folk er mest nysgerrige efter. Disse matcha-isterninger kan virke svære at lave, men de er faktisk ret nemme. Alt du skal gøre er at forberede en skål matcha-te (du kan se denne artikel for instruktioner) og hælde den i en isterningbakke. Så kan du bare sætte isterningbakken i fryseren og lade den stå natten over. Om morgenen bør du have et dusin matcha-isterninger klar til at blive brugt i en iset matcha latte. I et almindeligt glas isgrøn te latte skal du egentlig kun bruge cirka 4-5 isterninger, så du skal kun forberede en ny bakke et par gange om ugen.

Grunden til at vi bruger matcha isterningerne er, at de udover at holde drikken kold, koncentrerer de også smagen af matcha te latte. Problemet med de almindelige isterninger er, at hvis du ikke drikker den isede matcha latte med det samme, vil de smelte og fortynde din drink over tid. Disse matcha-isterninger tilføjer bare mere smag, når de smelter!

Trin 6: Bland matcha grøn te latte

Det sidste trin er at blande din isede matcha latte. Hvis du synes, at omrøringen er svær med isterningerne, kan du flytte omrøringen til trin 5 og tilføje isterningerne i bagefter. Du vil finde det sværere at røre med større isterninger i forhold til mindre, så du kan med fordel investere i en anden isterningbakke, hvis du synes, de større isterninger er besværlige.

Hvorfor skal du bruge plantemælk til din matcha grøn te latte

Når det kommer til den mælk du bruger i din matcha grøn te latte, du bør altid gå efter en plantebaseret mælk. Selvom der er mange grunde til, at plantebaseret mælk er overlegen i forhold til komælk, er en af dem det faktum, at kaseinet i mælkemælk kan have en negativ effekt på antioxidanterne i den grønne te. Mange mennesker drikker matcha for dets sundhedsmæssige fordele, og for at maksimere disse bør du undgå mejeriet. Smagene fungerer også meget bedre med plantebaseret mælk, og fordi der er så meget variation, kan du altid prøve forskellige mælke for at se, hvilken du bedst kan lide.

Hvis du er fokuseret på de sundhedsmæssige fordele ved din matcha grøn te latte, bør du også forsøge at begrænse mængden af sødemiddel, du tilføjer. Den bedste måde at gøre dette på er blot at tilføje en lille smule mindre hver gang, og til sidst vil dine smagsløg tilpasse sig, og du vil være i stand til at værdsætte den naturlige sødme af matcha green tea latte.

Hvorfor skal du bruge latte matcha til din matcha grøn te latte

Der er to hovedkategorier for matcha pulver. Matcha af høj kvalitet, som er beregnet til at blive indtaget almindelig og latte matcha, som er beregnet til at blive blandet til en matcha grøn te latte. Der er to grunde til, at du bør bruge latte matchaen til din matcha te latte. Den første grund er, at denne matcha er meget mere overkommelig, og med den mængde, du bruger til at lave matcha te lattes, vil du spare mange penge. Den anden grund er, at du faktisk ikke ønsker en matcha af høj kvalitet i din matcha grøn te latte nødvendigvis.

Matcha af høj kvalitet er omhyggeligt produceret, så den har en naturlig sødme og en glat finish. Selvom dette gør den fantastisk til at drikke almindelig, bliver smagen ofte overskygget af plantemælken, så du ender med en mindre smagfuld matcha grøn te latte. Latte matchaen har en tendens til at have en stærkere smagsprofil, så man virkelig mærker den gennem mælken

Hvorfor skal du bruge matcha-isterninger i din isgrøn te-latte?

Vi anbefaler ofte at bruge matcha-isterninger, når du laver en isgrøn te-latte. Selvom isterninger er gode til at holde dine drinks kolde, fortynder de virkelig smagen, når de smelter, og det kan gøre drikkeoplevelsen mindre behagelig. Hvis du virkelig vil maksimere smagen af din isgrøn te-latte, kan du lave noget matcha-te og fryse den i en isterningbakke natten over. Du kan derefter bruge et par af disse terninger i din isede matcha latte for at holde den kold. Når disse terninger smelter, i stedet for at udvande din iset matcha latte, de vil gøre det endnu mere smagfuldt!

Nøglen til at lave den bedste matcha grøn te latte

Hvis der er én takeaway fra det hele matcha grøn te latte guide, bør det være for at begrænse mængden af vand du bruger i dine latte. Når det kommer til matcha te lattes, er den største fejl, folk begår, at tilføje for meget vand. Matcha-pulveret er det, der giver den smagen, sukkeret og mælken giver matcha-te-latten den glatte og søde smag, men vandet tilføjer bare volumen og fortynder smagen. En måde at reducere vandindholdet på er ved at bruge matcha isterninger i stedet for almindelige isterninger som vi nævnte tidligere. En anden måde er at starte med at lave en matcha-pasta i stedet for en fuld skål matcha og så senere tilsætte plantemælken. Alle disse trin hjælper dig med at lave den bedste matcha te latte, og vi vil gennemgå dem mere detaljeret næste gang.

Hvad er den bedste Latte Matcha til Matcha Green Tea Lattes

Når det kommer til bedste matcha pulver du kan bruge i dine matcha te lattes, den bedste er latte matcha. Dette er en matcha, vi fandt efter mødet med landmanden Mr. Masuda i Shizuoka. Mr. Masuda har en masse premium matcha-teer, han producerer uden pesticider, men denne er designet specielt til latte. Når det kommer til latte matcha, bør du altid gå efter pesticidfri og finde en, der er lavet i Japan. På denne måde kan du stadig spare nogle penge uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Jeg håber, at I alle har fundet denne artikel nyttig. Hvis du gerne vil lære mere om matcha, kan du finde denne artikel nyttig. Den forklarer alt om, hvad matcha-te er, hvordan den fremstilles, og hvordan den tilberedes. Ellers ses vi næste gang!

Tilbage til blog

1 kommentar

to me the matcha green tea taste like the barley green…i used to drink in the years before..no sugar no milk just with warm water…i personly liked it that way…..will do the same with this one.

renate

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4