Hvad er forskellene mellem Shiboridashi vs Hohin?

Når folk har problemer med at beslutte, om de vil have en shiboridashi vs hohin, der er et par forskellige faktorer at overveje. Begge disse tekander har funktioner, der gør dem perfekt tilpasset bestemte situationer, og hver kan have deres egne fordele og ulemper. I denne artikel vil vi nedbryde funktionerne i Shiboridashi vs Hohin og se, hvordan de sammenlignes.

 

Hvad er shiboridashi vs hohin?

Før vi taler om forskellene, lad os kort definere disse to tekander:

shiboridashi: Navnet oversættes til "presse ud", og det bruges som en måde at tilberede mindre, tættere infusioner af førsteklasses japansk grøn te. 

Hohin: Navnet oversættes til "skatteflaske", og det er designet til at brygge større kopper specialteer, men kan også bruges til at brygge mere almindelige hverdagsteer.

 

Ligheder mellem shiboridashi og hohin

Selvom denne artikel er dedikeret til at udforske forskellene mellem shiboridashi vs hohin, er det vigtigt at bemærke, at der også er en del ligheder.

For det første tjener tekanderne en lignende rolle. Mens japansk kyusu tekande er mere hverdagstekanden, houhin og shiboridashi er mere beregnet til premium teer. Houhinen er beregnet til premium  Sencha te hvorimod shiboridashi egentlig er beregnet til at forberede den højeste karakter  Gyokuro under helt særlige lejligheder. Alligevel tjener begge disse som en måde at tilberede mere end bare en hverdagste.

Desuden deler tekanderne begge et relativt enkelt design med blot et låg og en bund. Der er intet håndtag på disse tekander, hvilket betyder, at du holder den direkte, mens du hælder. Vi kommer nærmere ind på dette i et senere afsnit.

 

Størrelse

Ved sammenligning af shiboridashi vs hohin er det svært at sige, hvilken der virkelig er større, da de har så forskellige former. Vandkapaciteten af en shiboridashi er normalt mellem 50-70 ml, mens en houhin nemt kan være 150 ml-200 ml. Alene denne forskel fortæller dig allerede, at der er te, der er bedre tilberedt med en shiboridashi vs hohin tekande.

Hvis du planlægger at brygge større kopper te, vil du ikke kunne bruge en shiboridashi, fordi kapaciteten bare er for lille til at lave en fuld kop te. Hvis du virkelig ønsker at skabe en koncentreret infusion af Gyokuro eller Sencha , du kan ikke blive bedre end shiboridashi. Dette er virkelig tekanden til særlige lejligheder.

 

Form

En af de første ting, du vil bemærke, når du sammenligner shiboridashi vs hohin, er formen på tegryden. Shiboridashi har et bredt, fladt design, og hohinen er meget dybere. Dette gør ikke nødvendigvis én bedre eller dårligere, de er bare forskellige designvalg mellem de to stykker testel.

Den dybere hohin tekande giver mere plads til, at teen kan udvide sig lodret. Nogle gange når tebladene udvider sig, hober de sig oven på hinanden, og houhinen tillader dette at ske uden at skulle tilføje for meget vand til gryden.

Shiboridashi på den anden side giver mere vandret plads til tebladene til at udvide sig. Dette fungerer godt til brygning med meget lille kapacitet, da du kan nedsænke bladene helt uden at lade dem bevæge sig oven på hinanden. Forskellen mellem shiboridashi vs hohin kommer alt sammen ned til, om du ønsker, at bladene skal have mere lodret eller vandret plads.

 

Sådan bruger du shiboridashi vs houhin

Der er et par vigtige forskelle, ikke kun med designet af hver tekande, men også hvordan du bruger den. Vi vil kort sammenligne bryggeteknikken for shiboridashi vs hohin tekander.

 

Sådan bruger du shiboridashi

  1. Læg et tæppe på 5 gram af Gyokuro teblade i bunden af tekanden
  2. Dryp forsigtigt 50 ml 50-60 grader Celsius vand oven på bladene uden at røre dem
  3. Lad bladene sidde uforstyrret i 2 minutter
  4. Placer låget, så du hælder ud gennem lerfilteret, og tag fat i tekanden med 4 fingre på bunden og tommelfingeren ovenpå
  5. Lad vandet forsigtigt løbe ud af tekanden gennem tuden

 

Sådan bruger du houhin

  1. Læg 5 gram af Gyokuro eller Sencha blade i bunden af tekanden
  2. Hæld 150 ml 60 graders vand i
  3. Lad bladene sidde uforstyrret i 1-2 minutter
  4. Tag fat i tekanden med en finger på hver side og en tredje finger på toppen
  5. Vip dit håndled for at lade teen hælde gennem filteret og ned i koppen

 

Filter

Filteret er en bemærkelsesværdig forskel mellem shiboridashi vs hohin tekande. I lighed med kyusuen har houhinen et ordentligt lernetfilter, der sigter bladene ud. Denne er placeret lige før tuden, så bladene kan filtreres automatisk ud, mens du hælder. Fordelen ved at have porcelæns- eller lerfilteret er, at det ikke har en negativ indvirkning på smagen af teen på samme måde som et metalfilter. 

Et underspillet filter

Shiboridashi har teknisk set et filter, men det er meget mere et minimalistisk design. Når du ser på bunden af tekanden, vil du bemærke en helt glat finish med én undtagelse, og det er de 3 små hak skåret ind i leret. Disse hak tillader vandet at løbe igennem, mens de stadig fanger de større blade. Fordi shiboridashi er beregnet til at forberede større blade japanske grønne teer som Gyokuro og kabuse Sencha , det behøver ikke at have så meget i vejen for et filter

Filter inde i låget

Selvom det er unikt for en shiboridashi at have et filter i låget, giver den shiboridashi vi har på vores hjemmeside dette som en ekstra mulighed for at gøre tekanden mere alsidig. Hvis du opdager, at du får for mange mindre bladstumper i din kop, kan du bare placere låget, så dette indbyggede lerfilter vender mod den forreste tud, og du hælder igennem det. Dette giver dig et ekstra filter for at øge hældehastigheden, men også filtrere de mindre blade fra.

 

Håndtag

En stor lighed mellem shiboridashi vs hohin er faktisk, at de begge er håndtagsløse tekander. Kyusu tekande er nok den mest kendte japanske tekande, og det afgørende træk ved denne er sidehåndtaget. Det, der gør houhinen og shiboridashien unikke, er, at de ikke har et sidehåndtag, og du holder faktisk tekanden direkte, mens du hælder op.

Hvis du er interesseret i at lære forskellene mellem shiboridashi og kyusu tekanden, kan du lære alt om det i denne artikel her

Den eneste undtagelse er, at nogle typer Houhin tekander har to små ujævnheder på siden, der gør det nemmere at holde på tekanden, mens du hælder op. Disse kunne teknisk set ikke betragtes som "håndtag", men de gør det lidt lettere at hælde, og de gør det, så du er mindre tilbøjelig til at skolde dine hænder, mens du hælder. 

 

Hældning

Den endelige forskel mellem shiboridashi vs hohin kommer ned til hældningen. Når du hælder hohin tekanden op, er det vigtigt at bevare 3 kontaktpunkter. Du kan placere en finger på hver side af tekanden og en finger eller kno på toppen af tekanden. Dette er meget lig fingerpositionen på gaiwan, et ganske lignende designet stykke testel, der ikke har tuden fra hohinen.

Grunden til at du har brug for 3 kontaktpunkter er, at bunden af hohin tekanden er for lille til at få et ordentligt “sandwichgreb” i. Med shiboridashien har du så meget overfladeareal i bunden af tekanden, at du komfortabelt kan hvile fire fingre i bunden af tekanden og bruge tommelfingeren til at holde den øverste bump. Med shiboridashi bruger du vand med så lav temperatur, at du virkelig ikke behøver at bekymre dig om at skolde dine hænder, selvom de er i bunden af tekanden, som plejer at være den varmeste del. 

 

Shiboridashi vs Hohin endelige dom

Mens begge disse tekander kan bruges til at tilberede førsteklasses kopper japansk grøn te, udmærker shiboridashi sig virkelig, når det kommer til at lave te til særlige lejligheder. Hvis du virkelig vil gøre alvor af dit Gyokuro te, vi anbefaler dig at prøve shiboridashi. Hvis du ikke allerede har en kyusu tekande og leder efter mere af en multi-purpose tekande, er hohin det bedre valg.

Knogler spørgsmål

  1. En Kyusu er en tekande med sidehåndtag, en medium vandkapacitet designet til at producere større kopper Gyokuro , Sencha , Hojicha , Kamairicha , kukicha og mere. Ved du hvad forskellene er mellem shiboridashi vs kyusu?
  2. Navnet Gaiwan i det væsentlige oversættes til "skål med låg", og det er netop det, et meget simpelt stykke testel, der inkluderer et låg, en skål og en bund. Er du i stand til at give os alle lighederne mellem shiboridashi vs gaiwan?
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4