Har du brug for en Matcha Sifter?

Skal du bruge en matcha sigte når du forbereder dig matcha te?

På dette tidspunkt har du måske set vores videoer, hvor vi sigter matcha-pulveret i en skål, inden vi tilbereder matcha-teen, men er det nødvendigt?

I denne artikel vil vi tale lidt om matcha sigte og hvorfor du måske vil bruge en. Uden videre, lad os komme i gang.

 

Hvad er en matcha-sigte?

EN matcha sigte eller furui er sigten, der bruges til at lave matcha-te. Der er visse typer matcha sigter der er specielt designet til at sigte matcha-pulver, men disse er ikke nødvendige. Enhver type metalsigte kan være en matcha sigte, så længe det er den rigtige størrelse.

Disse matcha sigter findes også i plastik, da nogle mener, at metallet kan påvirke smagen negativt matcha pulver. Vi undgår så vidt muligt at bruge plastik, så vi holder os til metallet matcha sigte. Ideelt set er denne sigte lille nok til at hvile oven på matcha skålen, så pulveret kan sigtes direkte ind i den.

 

Hvad er fordelene ved en matcha-sigte?

Når du åbner en dåse matcha te, er det fint matcha pulver er udsat for fugten i luften. Dette vil øjeblikkeligt forårsage, at der dannes klumper i matcha-pulveret. Dette er ikke et tegn på en matcha af lav kvalitet, og det betyder heller ikke, at matcha-pulveret er blevet dårligt. Klumperne kan dog påvirke smagen af din te negativt.

Når matcha-klumperne er nedsænket i vand, går de ikke helt i stykker. Det betyder, at matchaen ikke er i stand til at blande sig jævnt i vandet. Teen får en mere vandig smag, snarere end en rig cremet smag. Teksturen bliver også mere grynet og ubehagelig.

Den gode nyhed er, at du kan løse dette problem med en simpel matcha-sigte. Ved at skubbe matcha-pulveret igennem matcha sigte, du er i stand til at bryde pulverklumperne op. Når du placerer matcha piskeris over matcha skål og sigt pulveret ordentligt, skal du stå med et fint grønt pulver i bunden uden klumper.

Hvis du virkelig ønsker at tage dette et skridt videre, kan du starte med at tilføje bare en lille smule vand til matcha pulver og bland det til en pasta. Når matchaen er i denne pastaform, er det nemmere for dig at se klumperne, når de dannes og glatte dem ud. Når du har gjort dette, kan du så blande resten af vandet i, piske det op og nyde din mere jævne matcha-te.

 

Bruger de en matcha-sigte i den japanske te-ceremoni?

Det traditionelle matcha sigte eller furui bruges i den japanske te-ceremoni, men du kan ikke se den. Matcha-pulveret sigtes før hånden, inden det bringes ind i tesalonen med natsume.

Hvis du nogensinde får en chance for at deltage i den japanske te-ceremoni, vil du bemærke, at temesteren øser fint sigtet ud matcha pulver, men du kan ikke se dem fysisk bruge matcha sigte. Matcha-sigten er ikke desto mindre en vigtig del af den japanske te-ceremoni, og et vigtigt redskab til at lave matcha-te.

 

Sådan bruger du matcha-sigten

Matcha Sifter Trin 1:

placere matcha sigte oven på matcha skål eller chawan. De fleste af disse matcha sigterskal have en læbe i enden, som gør det muligt at balancere oven på matcha skålen.

Matcha Sifter Trin 2:

Tilsæt 2 gram matchapulver i sigten. Dette er det perfekte mål for en skål matcha te.

Matcha Sifter Trin 3:

Brug en ske til at skubbe matcha-pulveret gennem sigten. Det bør tage under et minut at få alt pulveret igennem, men tiden kan variere afhængigt af mængden af pulver du bruger.

Matcha Sifter Trin 4:

Efter du har et lag fint sigtet pulver i bunden af matcha skål, du kan tilføje vandet og begynde at tilberede din te. Når det kommer til vandtemperatur, har vi fundet ud af, at alt fra 60-80 grader celsius (140-175 grader fahrenheit) fungerer godt til matcha. Hvis vandet er for koldt, bliver det sværere at blande, og hvis vandet er for varmt kan teen blive bitter.

Når det kommer til at blande teen jagtet eller bambus matcha piskeris er det bedste værktøj. Intet andet værktøj er i nærheden, når det kommer til at skabe det glatte skum oven på matcha-teen. Dette skum får ikke kun matchaen til at se flot ud, men den giver den også en lettere tekstur og smag.

 

Hvad kan du ellers bruge matcha-sigten til?

Ud over at bruge matcha-sigten til at tilberede en skål matcha-te, kan den også bruges til en række andre kreationer. Ligesom klumserne kan påvirke konsistensen af en skål med matcha te, de kan også påvirke bagværk.

Lad os forestille os, at du bager matcha brownies eller  matcha cookies. Du vil sikre dig, at matcha pulver blandes jævnt i dejen. Hvis matcha pulveret ikke er jævnt fordelt, vil nogle bid ikke have meget smag, og andre bid vil smage af andet end matcha.

Ved at sigte matcha pulver i dejen, lader du det blande jævnt, og du får virkelig det bedste ud af smagen. Enhver, der nogensinde har bagt før, ved, at nøglen er at sørge for, at ingredienserne blandes ordentligt. Ligesom du ikke vil have klumper af mel eller sukker i dine matcha-kager, vil du heller ikke have klumper af matcha-pulver i småkagerne.

Når du er færdig med at bage din matcha dessert, er du stadig ikke færdig med matcha sigte! Du kan også bruge den til at toppe desserterne i en fin pudsning af matcha-pulver. Ligesom du ville bruge en almindelig metalsigte til at pudre pulveriseret sukker ovenpå brownies, kan du også bruge matcha sigte for dette. Det kan virkelig gøre hele forskellen med hensyn til æstetik, og det kan virkelig drive matcha-smagen hjem.

 

Brug af matcha-sigten til matcha-fødevarer

Vi plejede at lave en masse matcha-madparringer, og vi blev ved med at bruge matcha sigte fordi det gjorde det nemt at tilføje matcha-pulver til fødevarer. For eksempel passer matcha faktisk ret godt sammen med en banan, men det kan være rodet at dyppe bananen i matchapulveret eller at drysse matchapulveret oven på bananen med fingrene. Det er her matcha sigte kommer ind!

Det eneste, vi skulle gøre, var at skære et par skiver banan ud på en tallerken, og så sigtede vi matcha-pulveret oven på dem. Dette var en nem måde at kontrollere mængden af matcha-pulveret på og sikre, at der ikke var for meget rod.

Matcha-pulveret kan også bruges til at drysse matcha-pulver ovenpå for eksempel vaniljeis, eller endda en croissant, som vi prøvede for nylig. Når det kommer til at parre matcha direkte med mad, ser det ud til, at der er 2 metoder, der virker. Den første er ved at brugematcha sigte at drysse matcha-pulver ovenpå maden, og det andet er at bruge koichaen.

Koicha er en tyk matcha-pasta lavet med dobbelt mængde pulver og halv mængde vand. Dette drikkes normalt almindeligt under særlige te-ceremonier, men det kan også være nyttigt, når det kommer til madsammensætninger og matcha lattes. Uanset hvad, er det stadig vigtigt, at du fjerner alle klumper fra matchaen, når du laver disse madparringer, og matcha sigte er det perfekte værktøj til det!

 

Hvor kan jeg få en matcha sigte?

Hvis du søger efter en matcha sigte eller furui online, bør du være i stand til at finde et par forskellige muligheder. Hvis det er muligt, så prøv at finde en, der inkluderer trådhåndtaget og læben, så du kan balancere den oven på matcha skål. Du bør også kigge efter en, der har en relativt fin mesh, fordi matcha-partikler er meget små, og for at adskille dem skal du bruge en meget lille mesh-sigte.

Jeg håber, at du har fundet denne vejledning til hjælp. Mens matcha sigte kan gøre en stor forskel i den overordnede smag af din matcha te, hvis du ikke har en, er det ingen grund til ikke at komme i gang med matcha teens verden. Matcha kan være en sjov oplevelse og et ritual at nyde, og vi har nogle gode matcha-tesæt til at hjælpe dig i gang.

Med matcha sampler bundt, du kan prøve 21 forskellige slags matcha te fra hele Japan, og du får matcha skål, matcha piskeris og matcha ske inkluderet. Du får ikke kun prøvet forskellige premium matcha-teer dyrket uden pesticider, men du får også alle de værktøjer, du skal bruge for at tilberede den. Når du bestiller vores te, hjælper du ikke bare med at støtte os, men også de snesevis af talentfulde landmænd, vi har det privilegium at arbejde sammen med.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4