Produktionen af Gyokuro starter med Gyokuro plante. I denne artikel vil vi diskutere, hvad Gyokuro plante er, hvordan den dyrkes og hvordan den bliver til lækker Gyokuro te. Vi vil også dele historien om Mr. Sakamoto, en talentfuld tebonde i det sydlige Japan, og hvordan han bliver stærk og smagfuld Gyokuro planter uden brug af pesticider eller kemikalier. Lad os dykke lige ind i verden af Gyokuro ! 🍃🍵
hvad er Gyokuro Plante?
De Gyokuro plante refererer til teplanten, der bruges til at lave Gyokuro te. Selvom det er nøjagtig den samme plante, der bruges til at lave andre typer te, dyrkes den på en bestemt måde for at forbedre smagen. Senere vil vi diskutere, hvilke skridt landmanden tager for at omdanne teplanten til Gyokuro plante.
Før du fortsætter, vil du måske genopfriske din viden om, hvad der er Gyokuro te. Vi anbefaler dig stærkt at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om Gyokuro te. Det er den ultimative guide om denne magiske te!
Gyokuro Forklarende video
Dyrkning af Gyokuro plante

For at blive betragtet som en Gyokuro grøn te, skal den skygges i omkring 3 uger før høst. Når Gyokuro plante er afskåret fra sollys, tvinger det det til at producere mere klorofyl for at kompensere for tabet af solenergi. De Gyokuro plante producerer også mere theanin og koffein som forsvarsmekanisme. Koffeinen på ydersiden af bladet er bitter og endda dødelig for insekter, så den Gyokuro plante bruger det som en forsvarsmekanisme. Fordi skyggelægningen er så stressende en tid for Gyokuro plante, den skal producere endnu mere koffein for at afværge insekterne.
Efter en uge eller deromkring med meget lidt sol, den Gyokuro plante begynder at kæmpe. Det er svært at understøtte plantevækst i så lidt sollys. Hvad de fleste landmænd gør på dette tidspunkt, er at pumpe masser af kemikalier og gødning på afgrøden for at kompensere. Dette er ikke en mulighed for mange økologiske landmænd, så det er svært at holde planten i live med strengt økologiske metoder.
Høst af Gyokuro
Høsten af Gyokuro plante ligner andre planter, der bruges til at lave grøn te af høj kvalitet. Efter Gyokuro planten har været skygget i 3 uger, de øverste 3 spirer udvælges og samles op for at blive behandlet. De tre øverste spirer af teplanten er de yngste og de rigeste på næringsstoffer. De er også de højeste i koffein, og det er en af de mange faktorer, der bidrager til det ekstremt høje koffeinindhold i Gyokuro .
Grunden til de yngre blade af Gyokuro Planten indeholder mere koffein end de modne blade, fordi de er mere sårbare over for insekter. Koffein produceres af teplanten som en forsvarsmekanisme til at beskytte mod insekter. Teplantens yngre spirer er mere møre, og derfor skal de producere mere koffein end de ældre, sejere teblade. Det er derfor, te lavet af yngre blade kan lide Gyokuro og ceremoniel matcha har en tendens til at være højere i koffein end te lavet af ældre blade som bancha, Hojicha og Genmaicha .
Hvilken forskel gør shading Gyokuro Plantefabrikat?

Når Gyokuro planteudsættes for sollys, begynder den at omdanne aminosyren theanin til catechiner. Katekinerne er de bitre komponenter i teen, mens theanin er ansvarlig for den søde og salte smag. Selvom katekinerne kan være nyttige for teplanten som beskyttelse mod UV-lyset, er det ikke en god ting for elskere af sød te som f.eks. Gyokuro . Når du skærer teplanten af fra sollys, forhindrer du denne proces i at ske, hvilket tillader Gyokuro plante at producere en større mængde sødt og krydret theanin.
Hvor er Gyokuro produceret te?
De Gyokuro plante kan vokse lige så mange steder som en almindelig teplante. En masse præmie Gyokuro er lavet af mere delikate teplantesorter som Saemidori og Okumidori. Disse planter vokser bedst i mildere klimaer, da de er mere følsomme over for frost. Som et resultat kan en landmand have mere succes med at vokse Gyokuro planter i det sydlige Japan, da kulden ikke er lige så stor bekymring her. Den sydlige ø Kyushu er også meget vulkansk aktiv, så mange af bønderne kan nyde godt af den frugtbare jord.
Endelig kræver det virkelig en talentfuld landmand at dyrke en Gyokuro plante. Den 3 uger lange skyggeproces kan være en stressende tid for teplanten, og den vil have brug for meget næring for at forblive stærk og sund i denne periode.
Den berømte gødning af hr. Sakamoto

Den legendariske landmand Mr. Sakamoto har fundet på en genial måde at holde på Gyokuro plante levende i lange perioder uden sollys. Han producerer sit eget mærke af gødning, der faktisk styrker celletætheden af Gyokuro plante. Dette gør det muligt for planten ikke kun at overleve uden sollys, men også overleve uden jord. Sakamoto tager ofte afpuds af ikke-økologisk Gyokuro planter og sammenligner dem med hans økologiske afgrøde i en vase. Efter blot en uge, den ikke-økologiske Gyokuro planter begynder at visne og dø, men hans planter ser stadig så stærke og sunde ud som nogensinde.
Mr. Sakamoto forklarer også, at disse planter også er tættere i næringsstoffer. Ved at skabe sundere jord er han i stand til at bringe flere næringsstoffer til Gyokuro plante og skab en lækker og sund økologisk drik.
Mr. Sakamoto tager den holistiske tilgang til tedyrkning. Det handler ikke kun om at gøre teplanten sund, det handler også om at gøre hele økosystemet sundt. Fordi han ikke bruger pesticider på teplanterne, er regnormene og små insekter i stand til at bevæge sig gennem jorden og virkelig løsne den op. Denne løsere jord er et godt tegn for Mr. Sakamoto, da det vil tillade rødderne af Gyokuro plante at trænge dybere ned i jorden og absorbere flere næringsstoffer, hvilket fører til en stærkere smagende te.
Hvorfor er Gyokuro så dyrt
For at lære hvorfor Gyokuro er så dyrt, råder vi dig til at læse artiklen 👉 Hvorfor er Gyokuro te pris så højt? Du kan finde en hurtig opsummering af indholdet af denne artikel nedenfor.
Slutresultatet er den højeste kvalitet grøn te i Japan. Gyokuro kaldes også 'kejserens te', fordi den førhen var forbeholdt kejseren på grund af dens overlegne kvalitet. Gyokuro har en stærk sødme og umami smag. Den brygger også en tæt, jadegrøn spiritus, der er meget høj i koffein og theanin.
Det siges det Gyokuro har mere koffein end kaffe, hvis den er brygget korrekt. Selvom det har mere koffein end kaffe, så mærker du det måske ikke, fordi l-theaninen i den grønne te modvirker nogle af de negative bivirkninger af koffein, såsom nervøsitet.
Hvis du gerne vil gennemse nogle teer fra Mr. Sakamoto, kan du gennemse vores udvalg af Gyokuro . Vi har 4 forskellige slags Gyokuro at vælge imellem. Først er vores mest populære, den Gyokuro cha musume. Denne te har en direkte umami-smag, og den kommer fra yabukita-kultivaren.
Det næste er Gyokuro wakamusha. Dette kommer fra okumidori-kultivaren, og det har en dejlig glat vegetabilsk smag, med en kølig sødme. Så har vi Gyokuro cha meijin, mestrenes te fra saemidori-kultivaren. Denne teplads mere ud af denne varme sødme, som karamel eller brun farin. Endelig har vi Gyokuro sasa hime som er en blanding af alle tre kultivarer, hvilket skaber en dejlig afbalanceret te. Hvilken en bliver din favorit?