Alt hvad du behøver at vide om Hojicha

Selvom farven på Hojicha  og blade kan få det til at ligne en type sort te, Hojicha er faktisk en ristet grøn te. Efter at bladene er høstet, dampes de for at stoppe oxidationsprocessen. Hvis bladene ikke blev opvarmet efter høst, ville de oxidere fuldstændigt og blive til en sort te. Dette gør hōjicha en type japansk grøn te, men det, der gør den unik, er, hvad der derefter sker.

I denne artikel vil vi guide dig igennem hvad Hojicha er, hvordan det smager og hvordan man tilbereder det. Lad os komme i gang! 🍵 🍃

 

 Hojicha blad

hvad er Hojicha

De Hojicha blade ristes enten i en stor pande eller i en stegemaskine.

Således Hojicha er kategoriseret som en ristet te. Brændt te omfatter te som: Hojicha , Kamairicha , ristet oolong-te, ristet cannabis-te og Genmaicha . At lære mere om ristede teer, vi inviterer dig til at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om ristet te. Men lad os tale mere om Hojicha !

Mens det er almindeligt for japansk grøn te skal opvarmes på mange forskellige stadier i produktionen, dette sker normalt ved meget lave temperaturer og bruges primært til tørring.

med Hojicha , den påførte varme er langt mere intens, og det er gjort i længere tid. Dette forvandler tebladet fuldstændigt, og det ændrer farven fra grøn til brun.  

 

Hojicha forklaret og illustreret i video

  

hvad gør Hojicha smager te som?

Hvad er endnu mere bemærkelsesværdigt end forvandlingen af farven på Hojicha er omdannelsen af smagen. De Hojicha te er nu næsten ukendelig fra sin oprindelige, uristede tilstand.

Smagen er ikke nødvendigvis bedre eller dårligere, den bliver bare anderledes. Den bytter disse friskere noter af dampede grøntsager og citrus for varmere noter af kaffe, karamel og chokolade. Farven på Hojicha te bliver også rød til brun, hvilket yderligere demonstrerer den massive transformation denne te gennemgår.

 

 Hojicha i en ske

Hojicha udtale

Den rigtige måde at stave på Hojicha er faktisk hōjicha. Læg mærke til stregen på toppen af o-inden hōjicha. Dette kaldes en choōnpu, som angiver en længere vokallyd. Når man udtaler den første stavelse af hōjicha, du kan trække "o"-lyden frem, så du udtaler det som hoojicha eller houjicha, som det ofte bliver skrevet.

Når man generelt udtaler japanske ord, er det vigtigt at lære stavelserne. De fleste ord er nemme at udtale på japansk, fordi du blot kan lyde dem ved hjælp af Hiragana- eller Katakana-stavelsesalfabetet. 

 

Historien om Hojicha  

I 1920'erne ønskede en tehandler i Kyoto at finde en brug for de resterende teblade og stilke. Mens de yngste spirer af teplanten var forbeholdt premium-teer, var de ældre blade tilbage med ikke meget, de kunne bruges til. Købmanden fandt ud af, at ved at riste disse blade producerede de en vidunderlig smag og duft. 

Som med mange andre teer som Genmaicha og kukicha, Hojichabegyndte som en måde at få mest muligt ud af tehøsten. På dette tidspunkt var te stadig en værdifuld vare, og efterspørgslen oversteg ofte udbuddet. Nogle få innovative teproducenter i Kyoto begyndte at stege dele af planten, som de ellers ikke ville sælge, såsom stængler og ældre blade af planten. Dette blev et kæmpe hit, og folk rundt omkring i Japan begyndte at værdsætte disse mere ristede smagsvarianter i deres grønne te. Til sidst begyndte producenterne at eksperimentere med forskellige måder at lave på Hojicha .

Hvis du er interesseret i historien om japansk te, artiklen 👉 Historien om grøn te i Japan & Te-ceremoni er lavet til dig!

 

Hojicha I dag

japansk Hojicha har gennemgået en del transformation gennem årene, men den er stadig populær i dag. Besøger du Kyoto om efteråret, kan du stadig se folk stege bladene i små stegemaskiner. Aromaen af disse friskristede blade svæver gennem luften og trækker dig ind til enhver tebutik. I de varmere måneder kan folk godt lide at forberede sig Hojicha som en kold bryg, for at udvinde flere af disse karamelsmag. I visse tebutikker rundt om i Japan vil de faktisk stege teen i hånden lige foran dig. Dette gøres i en speciel type pande, hvor bladene kan opvarmes over en flamme eller et komfur og derefter hældes direkte i en tekande. Du får også fordelen af at vælge, hvilket steg du ønsker til teen. Afhængigt af hvor længe bladene holdes i gryden, kan de producere en lys, medium eller mørk ristet Hojicha . Dette kan kræve meget ekstra arbejde, men det er det hele værd for smagen af friskristet Hojicha ! Men du kan lide at forberede dig Hojicha grøn te, Jeg er sikker på, at du vil blive glad for, at du opdagede det. 

 

Processen med hvordan Hojicha Der laves te

Hojicha te er lavet på en af to måder. Det er enten pandebrændt, eller det produceres i en stegemaskine. 

Stegemaskine

Ristemaskinen ligner næsten en cementblander, og den snurrer bladene i en metaltromle ved høj varme. Dette sikrer, at bladene ikke brænder på, men snarere rister lidt og får en lysebrun farve. Vendningen holder også stegningen jævn, så hvert blad har omtrent samme niveau af stege.

Ved produktion af større partier af  Hojicha , bladene skal adskilles efter størrelse. De mindre blade steger hurtigst, så de skal varmes sammen og de større blade steges langsommest, så de varmes også i en separat maskine. Til sidst blandes bladene alle sammen, når det ønskede stegeniveau er opnået.

Stor varm pande

En alternativ metode, vi har set, er at stege  Hojicha  i en stor varm pande. Dette er den samme gryde, der bruges til at lave  Kamairicha  eller pandebrændt te. Da vi mødtes med Mr. Issin, en landmand i Takachiho, der laver begge dele  Kamairicha  og Hojicha , han forklarede os, at hvis han vil lave Hojicha , han skal stege teen ved højere temperatur i længere tid. Han styrer temperaturen ved at lægge et metallåg ovenpå gryden og lade bladene stege i cirka 1 time. Kamairicha er ristet ved lavere temperatur og i kortere tid, hvorfor det kun er en delvist ristet te, med en smag et sted imellem en Hojicha og en Sencha .

Tea master stege den Hojicha i hånden

Der er en tredje måde at producere på japansk Hojicha, men det er utrolig sjældent. I visse avancerede tebutikker vil temesteren stege Hojicha i hånden. Hun vil placere teblade i en specialiseret porcelænspotte og stege den over en flamme. Bladene kan derefter hældes ud gennem det hule sidehåndtag i en tekande og derefter brygges.

 

Typer af Hojicha

Ikke alle Hojicha grøn te er det samme, alt efter hvilke dele af teplanten der er ristet og hvor kraftig stegen er, kan man få helt forskellige smagsprofiler. Hojicha er normalt lavet af begge dele Sencha , bancha eller kukicha. Selvom det er langt mindre almindeligt, har vi også stødt på hoji Genmaicha og endda ristet Gyokuro te. Forskellige dele af teplanten smager ikke kun forskelligt, men de steger også forskelligt. Mindre mere delikate blade steger hurtigere end de tykkere modne blade, du kan finde i en bancha. Hojicha kan også adskilles i lys stege, medium stege og mørke stege. Alt efter hvor mørk du kan lide smagen, har du mange forskellige muligheder i verden af Hojicha te, ligner kaffeverdenen.

kuki Hojicha

kuki Hojicha er også et andet lækkert fænomen. Denne te er lavet af enten stilkene og bladene fra teplanten, eller simpelthen bare stilkene. Ved kun at bruge stilkene fra teplanten sænker du ikke kun koffeinindholdet, men du er også i stand til at få en mørkere stegt. Med denne te får du mere af hø- eller halmnoterne, der kommer fra teen og i tilfælde af kuki Hojicha fra Mr. Issin får du en meget mørkere smagsprofil, nærmest som kaffe. Hvis du leder efter det bedste Hojicha for kaffeelskere, Issin Kuki Hojicha er bestemt den ene!

Mr. Issin bruger en unik metode til at fremstille sin Hojicha . Mens de fleste Hojicha te er stegt i en stor maskine for at få en ensartet stegning, Mr. Issin bruger en teknik, der er lidt mere nuanceret til at producere mindre partier af hans berømte kuki Hojicha . Han rister faktisk tebladene i en varm pande, og de bliver automatisk vendt af et system af metalpagajer. Denne proces kan tage længere tid og tillade kun at producere mindre mængder, men den giver Mr. Issin mulighed for at have mere kontrol over risteprocessen og sørge for, at teen er ristet til perfektion. Han bruger også den samme maskine til at producere sin Kamairicha , eller delvist brændt te.

Kamairicha

Kamairicha er et sted midt imellem en Hojicha eller gennemristet te og en Sencha eller uristet te. Denne pandebrændingsmetode er almindelig med kinesisk grøn te, men ikke med japansk grøn te Kamairicha en anomali i Japan.

Skønt Kamairicha er ualmindeligt i Japan som helhed, er der nogle områder, hvor det er blevet en specialitet, såsom Miyazaki, hvor hr. Issin bor. Denne Kamairicha er stegt i samme pande som Kukien Hojicha , men denne gang efterlades den utildækket, så den ikke bliver så høj. Det er også ristet i kortere tid, så i stedet for at blive brune, ændrer bladene kun lidt i farve.

Denne te rammer virkelig et "sweet spot" mellem ristet te og uristet te. Den har hver deres egenskaber, men også dens egne, som er helt unikke. De Kamairicha fra Mr. Issin har disse nøddeagtige smagsprofiler som cashew, hasselnød og ristet mandel. Det bevarer også nogle af dets dampede vegetabilske egenskaber, som du ville forvente af en japansk grøn te-lignende Sencha .

 

 Hojicha te

hvordan man brygger Hojicha

brygning Hojicha te er enkel, du skal blot følge nogle få grundlæggende trin.

Det er vigtigt at påpege, at brygningen er ret anderledes end en almindelig japansk grøn te-agtig Sencha , så sørg for at være opmærksom på detaljerne. 

  

Trin 1 - Mål den rigtige mængde Hojica

Mål 5 gram af Hojicha te og kom det i en tekande. Kyusu tekanden fungerer bedst til dette, men sørg for at bruge en glaseret tekande, da den uglaserede tekande bliver krydret og forstyrrer smagen af andre grønne teer som f.eks. Gyokuro

Trin 2 - Hæld vand 

Hæld 150-200 ml vand i med en temperatur på omkring 175 grader fahrenheit. Temperaturen vil være meget varmere end en almindelig grøn te, men det er ikke et problem for Hojicha . Grunden til at du bruger en lavere temperatur til de fleste japanske grønne teer er for at undgå at udvinde katekiner fra teen. Mange af disse katekiner fjernes under ristningsprocessen, teen Hojicha skal kunne holde til varmere temperaturer uden at blive for bitter. Det varmere vand vil også udvinde nogle af teens varmere smagsegenskaber.

Trin 3 - Lad det brygge

Lad teen trække i 1 minut. Hvis du virkelig godt kan lide at brygge mørkt Hojicha te, du kan tillade op til 2 minutters bryggetid, men 1 minut burde være nok tid til at udtrække den smag, du ønsker. Disse blade er ikke stramt rullet ligesom Gyokuro , så efter blot 1 minuts brygning skulle de være i stand til at åbne sig og helt frigive deres smag i vandet. 

Trin 4 - Nyd din te

Hæld ud Hojicha og nyd din te! Brygningen stopper først, når bladene er blevet adskilt fra teen, så sørg for at bruge en kyusu tekande med en indbygget si. Alternativt kan du bruge en anden bryggebeholder og hælde teen gennem et filter for at skille bladene ud.

 

Hojicha Opskrifter 

Svarende til matcha, Hojicha te kan indgå i en række forskellige opskrifter. For de fleste af disse opskrifter er det bedst at bruge Hojicha pulver. Hojicha pulver ligner matcha-pulver, men i stedet for at være lavet af pulveriserede tencha-blade, er det lavet af pulver Hojicha blade. Denne Hojicha pulver er ekstremt bitter, når du drikker den alene, men den kan fungere godt, når du blander den med sødere ingredienser. 

 

Klassisk Hojicha te  

Dette er den bedste måde at nyde Hojicha te, i sin rene form. Når du følger bryggevejledningen ovenfor og tilbereder teen uden nogen tilsætningsstoffer, kan du nyde alle teens subtile smagsegenskaber. Når du vil opleve den sande smag af Hojicha te, dette er den bedste måde at gøre det på. Selvfølgelig kan du prøve at eksperimentere med Hojicha pulver fra tid til anden, og til det har vi taget de andre opskrifter med. 

 

Hojicha latte med Hojicha pulver

Ligesom du kan lave en matcha latte med matcha pulver, kan du også lave en Hojicha latte med Hojicha pulver. Alt du skal gøre er at følge disse grundlæggende trin. Du kan også følge disse trin, hvis du vil lave en Hojicha mælk te. Den eneste forskel mellem en Hojicha latte og en Hojicha mælk te er tilføjelsen af tapiokaperlerne.

 Hojicha latte med Hojicha pulver

Opskrift på  Hojicha latte 

  • Trin 1: Sigt 3 teskefulde af Hojicha pulver i din matcha skål.

  • Trin 2: Tilsæt 60 ml varmt vand

  • Trin 3: Rør Hojicha pulver i vandet ved hjælp af en matcha piskeris til det er blandet jævnt.

  • Trin 4: Tilsæt 200 ml varm sojamælk, havremælk eller mandelmælk og bland latten

  • Trin 5: Nyd din Hojicha latte! Hvis du gerne vil lave en is Hojicha latte, du kan gentage disse trin med koldt vand og kølig havremælk. Server også Hojicha latte over is for virkelig at holde det køligt og forfriskende.

 

Hojicha flødeis

En anden spurgte ofte Hojicha opskriften er Hojicha flødeis. Tidligere har vi lavet videoer om, hvordan man laver matcha-is, og vi kommer til at anvende samme koncept her.

 Hojicha flødeis

Opskrift på  Hojicha flødeis

  • Trin 1: Sigt 3 teskefulde af Hojicha pulver i din matcha skål.

  • Trin 2: Tilsæt 60 ml varmt vand

  • Trin 3: Rør Hojicha pulver i vandet ved hjælp af en chasen matcha piskeris til det er blandet jævnt.

  • Trin 4: Tag lidt vaniljeis ud (eller anden neutral smag)

  • Trin 5: hæld Hojicha sæt ovenpå isen og rør den i! Dette er den nemmeste måde at lave Hojicha flødeis

 

 Hojicha kage

Hojicha kage

Hvis du gerne vil lave en Hojicha kage, du kan følge denne opskrift nedenfor. I stedet for at lave en stor Hojicha kage, det er lettere at lave en serie af små Hojicha kage

Ingredienser til  Hojicha kage

  • ¾ kop moset banan
  • 60 g flormelis
  • 120 g kagemel/alm mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk Hojicha pulver
  • 50 ml havremælk
  • 30 ml majsolie
  • 1 spsk agave eller ahornsirup

    Opskrift på  Hojicha kage

    1. Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit. Smør en lille muffinpande op med enten jordbalancesmør eller madlavningsspray. Tilsæt kagemel, bagepulver, natron og Hojicha pudderr og sæt til side. Du kan bruge en stor røreskål til dette
    2. Bland havremælk og majsolie, så kan du tilføje ahornsirup eller agavesirup og sørge for at røre godt. Du kan derefter stille denne blanding til side og fortsætte til næste trin.
    3. Nu vil du gerne lave en sød dej ved at blande bananer og sukker sammen. Brug en røreskål og blend dem sammen i cirka 5 minutter, indtil de er luftige.
    4. Dernæst kan du sigte melblandingen i og kombinere den med banandejen i 2 forskellige portioner. Du kan derefter forsigtigt blande det med en gummiskraber eller et andet lignende redskab.
    5. Sørg for at røre havremælksblandingen godt, og så kan du øse lidt dej i den for at blande den. Hæld derefter havremælksblandingen i bananblandingen og fold den forsigtigt sammen med en gummispatel.
    6. Hæld al denne dej i en muffinform, indtil hver muffinholder er næsten fyldt (90%). Herefter kan du bage dejen i ovnen i cirka 20 minutter. Du ved, at det er færdigt, når du sætter et spyd i kagen, og det kommer rent ud.
    7. Slip hver Hojicha kage fra muffinspanden, når den er færdigkogt, og lad dem køle af, indtil du serverer!

     

      Hojicha budding 

      Svarende til opskriften på Hojicha flødeis, Hojicha budding er også meget let at skabe. Denne gang, i stedet for at tilføje Hojicha væske til buddingen, bare bland pulveret i. Du kan blande en teskefuld pulver med en kvart kop budding. Bare sørg for at blande det meget godt, så der ikke begynder at danne klumper. Dette kan være en dejlig, simpelthen forkælelse at nyde når som helst på året. Opskriften på Hojicha budding er meget mindre kompliceret end opskriften på Hojicha kage for eksempel, men det kan være lige så lækkert!

       

       Hojicha cookies

      Hojicha cookies

      Hojicha cookies er en god måde at parre på Hojicha med chokolade. Disse to smage har meget til fælles, og de passer godt sammen.

      I denne opskrift skal vi lave chokoladechips Hojicha cookies der passer godt sammen med en kop Hojicha te eller a Hojicha latte.

      Lad os bage!

       

      Ingredienser til  Hojicha cookies

        • 190 g (1 1/3 kop) universalmel
        • 2,5 g (½ tsk) bagepulver
        • 3 g (½ tsk) bagepulver
        • 0,75 g (⅛ teskefuld) salt
        • 10 g (2 spsk) Hojicha pulver
        • 60 g (1/4 kop) granuleret sukker
        • 120 g (3/4 kop) brun farin
        • 90 ml (6 spsk) neutral olie (vi brugte solsikkeolie)
        • 60 ml (1/4 kop) mælk (vi brugte sojamælk)
        • 5 ml (1 tsk) vanilje
        • 100 g (1/2 kop) chokoladechips

      Opskrift på  Hojicha cookies

        1. Bland de 190 gram eller 1 og ⅓ kop mel, bagepulver, bagepulver og salt i en mellemstor eller lille skål. Du kan stille denne melblanding til side for at blive brugt senere.
        2. Dernæst vil du kombinere Hojicha pulver sammen med perlesukkeret. Du kan også tilføje brun farin for at lave en stor skål sødt Hojicha blanding.
        3. Nu er det tid til at tilføje olie, havremælk og vanilje. Tilsæt først olien, rør den op, tilsæt derefter havremælken og bland det godt, indtil alle ingredienserne er blandet. 
        4. Dernæst kan du sigte den melblanding, du har lavet tidligere, og blande den let, indtil den er blandet.
        5. Du kan nu tilføje 100 g eller ½ kop chokoladechips, vi foretrækker mørk chokolade.
        6. Nu vil du gerne efterlade denne dej tildækket til afkøling i køleskabet. Dette kan gøres i minimum en time, men ideelt set vil det være natten over.
        7. Dernæst kan du forvarme til 375 grader fahrenheit og beklæde to bageplader med bagepapir.
        8. Nu kommer den sjove del! Rul dejen til 12 dejkugler alt efter hvor stor du vil have den Hojicha cookies at være. Du ønsker måske at lade ca. 2 tommer mellem hver cookie for at give dem nok plads til at udvide sig.
        9. Bag den Hojicha cookies i 10 minutter, indtil kanterne begynder at stivne, men midten er lidt blød.
        10. Lad Hojicha cookiesafkøles på bagepladen i 10 minutter.
        11. Bevæg forsigtigt Hojicha cookies på en rist for at køle helt af og stivne.
        12. Server dine friskbagte Hojicha cookies med en Hojicha te eller a Hojicha latte!

      Forskel mellem Hojicha og Matcha

      Hvad er forskellen mellem Hojicha og Matcha? 

      Det er nemt at se ligheder imellem Hojicha pulver og matcha-pulver, især efter at have set på et par af disse opskrifter. Der er et par store forskelle mellem disse to typer te-pulvere, som er vigtige at genkende.

      Farve

      En matcha af høj kvalitet skal være en mørk jadegrøn farve. Der er et par højkvalitets Yabukita matcha pulvere, der får en meget lysere grøn, og dette er også acceptabelt. Hvis du skulle vælge et matcha-pulver af meget lav kvalitet, kan du ende med en mat grøn, gul eller endda brun farve. Dette er ikke et godt tegn!

      Hojicha pulver på den anden side vil altid være brun i farven, uanset hvilken kvalitet du vælger. Der kan være forskelle i farven fra mørkebrun til lysebrun, men dette afhænger sandsynligvis af stegeniveauet og stænglernes medtagelse. Dette er for det meste et stilistisk valg i Hojicha pulver og ikke en pålidelig måde at bestemme kvalitet på.

      Tilfreds

      Matcha pulver vil indeholde meget højere niveauer af koffein, aminosyrer og klorofyl sammenlignet med Hojicha pulver. Fordi Hojicha pulver har tendens til at være lavet af de ældre blade og stilke af teplanten, og teen er lavet af uskyggede teplanter, vil koffeinen og theaninen være meget lavere. 

      smag

      Smagen af Hojicha te og matcha kunne ikke være mere anderledes. Matcha har disse virkelig stærke, dampede grøntsagssmag Hojicha er mere på disse varmere smagsprofiler af kaffe, karamel og chokolade. Stegeprocessen af Hojicha fjerner disse græsklædte smagsprofiler, hvorimod smagene forstørres ved at male tebladene til et pulver. Dette gør de to teer nær hinanden.

       

      Hvad er fordelene ved Hojicha Te?

      Denne te har mange fordele. Er du interesseret i at lære alle fordelene ved Hojicha i detaljer? Så tjek vores artikel 👉 Hvad er de forskellige Hojicha fordele. Ellers kan du læse vores hurtige opsummering nedenfor 👇

      Lav koffein

      Fordelen Hojicha har over te som Sencha og matcha er, at det er meget lavt koffeinindhold. Hojicha kan nydes om aftenen på grund af dets lave koffeinindhold. Det er der to grunde til Hojicha er lavt i koffein. Den første grund er, at den normalt er lavet af ældre teblade og stilke, som indeholder lavere niveauer af koffein. Den anden grund er, at noget af koffeinen i bladene fjernes under stegningsprocessen, hvilket efterlader en grøn te, der har meget mindre koffein end Sencha .

      Hojicha koffein anslås at være mellem 7 mg og 40 mg koffein pr. kop. Det betyder, at det er acceptabelt for folk, der er mere følsomme over for koffein, eller for dem, der forsøger at skære ned. Der kan være negative bivirkninger ved at stole for meget på koffein, og Hojicha er en god måde at detoxe på. Du kan tænke på det som Hojicha koffein rens!

      Hvis du søger efter te med lavest koffein i Japan vil du gerne tage et kig på teer som bancha, Genmaicha , kukicha og Hojicha . Men hvad er de laveste koffein-teer? Hvis du er interesseret i at finde ud af svaret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Laveste koffein te: fra lavest til højest.

      Overkommelig pris

      En anden fordel ved Hojicha er, at det plejer at være meget mere overkommeligt sammenlignet med andre typer løse blade grøn te. En god smagning Hojicha grøn te kan være halv pris af en høj kvalitet Sencha , og på grund af stegeprocessen er der lidt mindre uoverensstemmelse mellem lav kvalitet og høj kvalitet Hojicha .

      Det betyder ikke, at du kan gå efter den billigste Hojicha og forventer, at det smager godt, men det er meget nemmere at finde fantastisk Hojicha te til en mere overkommelig pris.

      Vi inkluderer endda Hojicha på vores top 4 af bedste overkommelige grøn te med løse blade! Hvis du er interesseret i at finde ud af det hvad er best billige løse blade teer, vi inviterer dig til at læse artiklen 👉 Liste over Bedste billige grønne teer af løse blade.

       

      At vælge det bedste Hojicha

      Når det kommer til bedst Hojicha for begyndere peger vi ofte folk hen imod noike Hojicha . Denne te er produceret af Mr. Noike, som ejer en lille tefarm i en skov lige uden for Kyoto. På grund af den naturlige skygge, som de store fyrretræer omgiver hans skov, får mange af hans teer en sødere smagsprofil, end de normalt ville. Dette gør Noike Hojicha en meget sødere Hojicha , med noter af karamel og chokolade. Kyoto er oprindelsen til japansk Hojicha , og det producerer stadig nogle af de bedste ristede teer. Denne Hojicha fra hr. Noike er en stolt repræsentant for denne store arv.

       

      Sådan laver du din egen DIY Hojicha hjemme?

      Hvis du gerne vil prøve at lave din egen ristet te derhjemme er der et trick, du kan bruge, som virker ret godt. Bare tag et par gram teblade og læg dem i en tør pande for at stege over dit komfur. Det vil tage cirka fem minutter, før du bemærker, at der sker en stegning, men når først det starter, vil det ske meget hurtigt, så hold øje med bladene. Når du har nået det ønskede stegeniveau, kan du slukke for varmen og brygge din Hojicha te med det samme.

      Her er den komplette trin for trin guide:

      • Trin 1 - Vælg en god Kukicha til din ristede te
      • Trin 2 - Varm panden op og forvandl din Kukicha til en ristet te
      • Trin 3 - Hæld din frisklavede ristede te i en Kyusu og nyd!

       

      er Hojicha en type grøn te?

      Skønt Hojicha kan ligne en sort te, det er faktisk en type grøn te. Definitionen af grøn te vs. sort te har intet at gøre med farven, men snarere produktionen af teen. Sort te er en fuldt oxideret te og grøn te er en uoxideret te. Under oxidationsprocessen omdannes catechinerne i teen til theaflaviner, og farven på bladene bliver rødbrun. Bladene, der bruges til at lave grøn te, opvarmes efter høst, hvilket stopper oxidationsprocessen. Som et resultat er den grønne te i stand til at bevare flere af sine friske vegetabilske smagsegenskaber, mens sorte te begynder at glide i en varmere retning.

      Fordi Hojicha gennemgår samme forarbejdning som andre grønne teer og oxidationsprocessen standses, det er en type grøn te. Også selvom bladene så ristes bagefter og farven ændres til brun, Hojicha te er stadig en type Japansk grøn te.

       

      Kan du koldbrygge Hojicha ?

      Når vi tænker på koldbrygget grøn te, har vi en tendens til at tænke på de sødere og friskere tevarianter som f.eks.  Sencha  og  Gyokuro , men Hojicha kan også fungere fint. I de varmere måneder i Japan kan du se koldt brygget Hojicha bliver serveret, og det er bestemt noget, der er værd at prøve, hvis du får chancen. Det køligere vand fremkalder mere af de søde karamelnoter og mindre af de bitre røg- eller trænoter. Resultatet er en te, der på en eller anden måde er både varmende og forfriskende.

      Til lær mere om koldbrygning, vi anbefaler dig at læse artiklen 👉 koldbrygget grøn te forklaret af teeksperter

       

      Hvad er forskellen på Sencha og Hojicha ?

      Der er 8 forskelle mellem Sencha og Hojicha . Interesseret i emnet? Tjek vores artikel 👉 Forskel mellem Sencha vs Hojicha  tilgængelig på vores blog! I denne artikel skal vi sammenligne  Hojicha vs Sencha  og se, hvordan de to teer adskiller sig. Du vil også lære, hvordan en subtil forskel i produktionsprocessen kan føre til to helt forskellige smagsprofiler.

      1. Farve på bladene
      2. blad
      3. Udseende og farve på teen
      4. smag
      5. koffein
      6. brygning
      7. Dyrkning
      8. Pris

       

      Konklusion vedr Hojicha

      Uanset hvordan du kan lide at nyde Hojicha , om det er Hojicha te, Hojicha latte, Hojicha flødeis, Hojicha kage, Hojicha budding eller Hojicha cookies, du vil være glad for, at du føjede det til dit liv. Der er noget ved smagen af denne ristede te, der gør den speciel. Det giver også en god madsammensætning, så den kan bruges i en række forskellige lækkerier. Jeg håber, du kunne lide denne artikel og fandt et par nyttige tips, du kan bruge på din Hojicha te rejse. 

      Tilbage til blog

      Indsend en kommentar

      Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

      1 af 4