Hvad er forskellen mellem Sencha vs Hojicha ? Sencha og Hojicha er begge meget populære teer, men de smager meget forskelligt. I denne artikel skal vi sammenligne Hojicha vs Sencha og se, hvordan de to teer adskiller sig. Vi vil også lære, hvordan en subtil forskel i produktionsprocessen kan føre til to helt forskellige smagsprofiler.
Så hvad er forskellen mellem Sencha vs Hojicha ?
Før vi sammenligner Sencha vs Hojicha , lad os starte med blot at definere, hvad der er Sencha og Hojicha !

hvad er Sencha ?
Sencha er den mest almindelige type grøn te i Japan og udgør cirka 70 % af det samlede temarked.
Mens Sencha er en bred kategori, refererer det generelt til teblade, der er blevet dampet og rullet for at danne disse stramt rullede nåleformer. Sencha er ikke helt så stramt rullet som Gyokuro , men den er mere stramt rullet i forhold til en te som f.eks. Tamaryokucha.
Under dampningsprocessen nedbrydes de enzymer i teen, der forårsager oxidation, og teen låser sig i disse mere græsklædte noter. Disse græsagtige eller vegetabilske noter kommer fra tilstedeværelsen af polyfenolerne i tebladene. Hvis tebladene ikke blev opvarmet direkte efter høst, ville de begynde at oxidere naturligt, og polyfenolerne ville blive omdannet til Theaflaviner. Det er derfor, sort te har mindre af denne græsklædte eller dampede grøntsagssmag.
Læs vores komplette guide om Sencha te
Uanset om du er ny til Sencha , eller du har drukket det i lang tid, vil jeg meget gerne invitere dig til at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om Sencha . Du vil opdage hele hemmeligheden bag denne overlegne grønne te.
hvad er Hojicha ?

De første stadier af produktionen ligner hinanden, når man sammenligner Hojicha vs Sencha , dog er der forskelle, der opstår mellem de to teer senere i produktionsprocessen. Når bladene er tørret, steges de ved høj varme. Dette kan gøres i en rullemaskine, eller i en stor gryde, hvor den vendes automatisk.
I denne store gryde laver landmanden begge dele Hojicha (fuldt brændt te) og Kamairicha (delvist ristet te). Forskellen her er, at Hojicha steges med låg på, så den kan opvarmes ved højere temperatur i længere tid. Denne høje temperatur begynder at nedbryde bladets polyfenoler, hvilket giver det mindre af disse græsklædte noter.
Den delvist ristede Kamairicha bevarer faktisk nogle af sine græsklædte noter, hvilket får den til at smage et sted midt imellem Sencha og en Hojicha . Den høje varme Hojicha stegeproces, virkelig koger polyfenolerne næsten helt ud, og derfor Hojicha har meget lidt af disse græsklædte eller dampede grøntsagssmag Sencha havde engang. I stedet får den disse mere ristede noter af karamel, chokolade og kaffe.
Læs vores komplette guide om Hojicha te
Vi har så mange ting at sige om Hojicha at den fortjente sin egen artikel! Hvis du er interesseret i denne overlegne ristede te, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om Hojicha . Vi vil lede dig igennem hvad Hojicha er, hvordan det smager og hvordan man tilbereder det.
Hvad er forskellene mellem Sencha vs Hojicha ?

Farve
Når man sammenligner Hojicha vs Senchaden første forskel, du sandsynligvis vil bemærke, er i farven på bladene.
Under stegningsprocessen skifter bladene fra grønne til brune, og som følge heraf Hojicha vil have brune blade, mens Sencha vil have grønne blade. Når det er sagt, betragtes begge teer stadig som grønne teer, fordi de er uoxiderede.
Blad
Du kan også bemærke større blade og flere stængler i Hojicha vs Sencha . Mens premium Sencha er lavet af de yngste spirer af teplanten, en te-lignende Hojicha er ofte lavet med de ældre blade og stængler. Disse blade er mindre ønskværdige i te som Gyokuro og Sencha , men de er gode til at stege!

Udseende og farve på teen
Forskellene på Sencha vs Hojicha slutter ikke med bladet, de har også forskelle i farven på den bryggede te.
Farven på en Sencha kan variere alt fra en lys gul til en mørkegrøn (for det meste afhængigt af dampningsprocessen.
Farven på Hojicha på den anden side er alt fra en orange til en mørkebrun. Dette gør det nemt at genkende en kop af Hojicha vs Sencha .
smag
Nu hvor vi har forklaret lidt om udseendet af disse teer, lad os sammenligne Sencha vs Hojicha lidt mere detaljeret. Lad os først starte med smagen af teen. Smagen noterer sig Sencha er blevet sammenlignet med edamame, sukkermajs, babyspinat og endda et strejf af tang. Der er lagt vægt på disse grønne, men let søde smagsprofiler. Med Hojicha , du kan bemærke noter af ristede nødder, chokolade, karamel og endda et strejf af kaffe. Kaffenoten er ofte ikke så udtalt, men den kan komme ud med mørkere Brændt Hojicha Te som Kuki Hojicha .
koffein
Koffeinindholdet i Sencha er på den højere side, hvilket gør dette til en god te at nyde om morgenen. Mængden af koffein kan variere lidt afhængigt af, hvordan teen er skygge, og også hvilken sort den kommer fra. Skraveret Sencha s vil være højere i koffein, mens den er uskygget Sencha s vil være lavere i koffein. Mest Sencha te vil have mellem 40-60 mg koffein pr. kop. Dette er kun lidt lavere end en lille kop kaffe, som kan have mellem 80-120 mg koffein pr. kop. Selvom denne te har en betydelig mængde koffein, vil du ikke føle dig helt så nervøs, når du drikker den. Det er på grund af l-theanin og aminosyre, der kan bremse optagelsen af koffein. Du bør bemærke en meget mere rolig, opmærksom fornemmelse, når du drikker grøn te om morgenen i stedet for kaffe.
Drikker Hojicha sent på eftermiddagen eller aftenen kan være en meget afslappende del af din daglige rutine. Teen er ret lav i koffein, med kun omkring 7-40 mg koffein pr. kop. De ristede noter af teen er meget beroligende og kan være en god måde at slappe af efter en lang dag.
Hvis du søger efter te med lavest koffein i Japan vil du gerne tage et kig på teer som bancha, Genmaicha , kukicha og Hojicha . Men hvad er de laveste koffein-teer? Hvis du er interesseret i at finde ud af svaret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Laveste koffein te: fra lavest til højest.
brygning
Begge teer tilberedes på samme måde, men med forskellige temperaturer. Du kan bruge 5 gram blade i en tekande og hælde 150 ml vand i for stejle teen i 1 minut. For Sencha , du kan bruge 140-160 grader Fahrenheit vand og til Hojicha du kan bruge 160-175 grader Fahrenheit vand. Årsagen Sencha tilberedes ved en lavere temperatur, fordi varmere vand udvinder flere af de bitre komponenter fra teen.
Under stegeprocessen er mange af disse bitre komponenter blevet reduceret, og derfor er den i stand til at modstå højere temperaturer. Dette er en vigtig forskel, når man sammenligner Sencha vs Hojicha . Med en temperatur omkring 160-175 grader burde du være i stand til at udvinde denne dejlige ristede smag fra teen.
Begge teer fungerer også exceptionelt godt som en kold bryg. De Sencha tager flere af disse søde og frugtige noter og Hojicha tager mere af chokolade- og karamelnoterne. For at tilberede hver te som en kold bryg skal du blot bruge 5 gram blade, 500 ml stuetemperatur vand og lade teen stå natten over. Om morgenen bør du have en dejlig forfriskende kop koldbrygget te.

Dyrkning
Der er ikke mange forskelle i dyrkningen af Sencha vs Hojicha . Den største forskel kommer, når teen er klar til at blive høstet. At vælge en Sencha , landmanden vil gå efter de øverste spirer og knopper af teplanten. Fordi denne te er uristet, er det vigtigere at vælge blade af god kvalitet, der giver en blødere og sødere smag.
Når du rister teen, kan du være mindre kræsen med hensyn til de blade, du bruger. Det er derfor, når man sammenligner plukning af Hojicha vs Sencha , du vil finde Hojicha at være meget mere ru med flere stængler og mere modne blade.
Dyrkningsprocessen af Sencha vs Hojicha har mange forskellige svar. Dette er et spørgsmål, vi bliver stillet meget, så vi tænkte, at vi ville sammensætte en liste for at tale om alle de forskellige dyrkningsmetoder. Hvis du er interesseret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 hvordan laves te? Komplet forklaring af teeksperter
Pris
Den sidste forskel kommer ned til prisen på teen. En af de vigtigste Hojicha fordele er prisen konkurrenceevne. Hojicha vil næsten altid være billigere end Sencha , fordi det plejer at være lavet af ældre teblade og stængler, hvorimod premium Sencha er lavet af de øverste spirer af teplanten. Topspirerne er de højeste i næringsstoffer, og derfor er de de mest eftertragtede. Fordi blade bruges til Hojicha er ristede, skal de ikke laves af spirerne, de kan laves af teplantens ældre blade og stængler. Dette bringer prisen på Hojicha ned, og stilkene steger faktisk anderledes end bladene, hvilket giver teen mere kompleksitet i dens ristede smag.

Find det rigtige Sencha og Hojicha
Når du leder efter en Sencha , du skal først spørge dig selv, hvilke smagsprofiler du plejer at foretrække. Hvis du kan lide disse mere tørre og citrusagtige smage, anbefaler vi, at du går efter en uskygget Sencha ligesom Sencha isagawa. Hvis du foretrækker disse glattere og sødere smag, kan du med fordel kigge ind i den lange skygge kabuse Sencha te.
Det er det samme med Hojicha vs Sencha . Hojicha teer falder på et spektrum mellem disse mørkere kaffesmag og disse sødere mælkechokoladesmag. Hvis du vil have noget i den mørkere retning, så gå efter kuki Hojicha . Hvis du foretrækker en ristet te, der er en smule sødere, kan du foretrække den let ristede noike Hojicha
Endelig konklusion vedrørende forskellen mellem Sencha vs Hojicha
Så der har du det, Sencha vs Hojicha . Begge disse teer er gode at drikke, men afhængigt af tidspunktet på dagen og hvad du er i humør til smagsmæssigt, kan de have separate fordele og ulemper. Vi anbefaler, at du skifter mellem disse to teer for at holde din smag frisk. Hvis du er ved at vænne dig til de græsklædte og dampede grøntsagssmag af Sencha , prøv at udfordre din gane og skift til Hojicha et par morgener. Hvis du er ved at være træt af disse varmere smagsprofiler, så vækk dine smagsløg med en lys og frisk Sencha te!