Gyokuro brygning er en delikat proces, der kan være let at tage fejl af. Når du brygger disse specielle teblade, er det vigtigt at bruge det rigtige forhold mellem blade og vand og den rigtige temperatur. Det er også vigtigt ikke at ryste bladene, når du hælder vandet i. I denne artikel skal vi dække, hvad Gyokuro er, hvordan det er lavet, og hvordan du kan forberede det derhjemme.
Gyokuro bryggevejledning
I dette Gyokuro te brygning guide, vil vi tage dig igennem processen med Gyokuro brygning trin for trin. Lad os komme i gang!
- Mål 5 gram blade af og læg dem i bunden af din kyusu eller shiboridashi tekande.
- Dernæst kan du hælde 150 ml vand i ved en temperatur på 140 grader fahrenheit.
- Mens du hælder, sørg for ikke at hælde direkte oven på bladene, da dette vil agitere dem og frigive lidt mere bitterhed
- Læg låget på tekanden for at holde teen varm, og lad den sidde uforstyrret i 2 minutter
- Efter Gyokuro brygning er færdig, er det tid til at hælde din te ud. Sørg for at gøre dette meget forsigtigt, så du ikke ryster bladene, men når hældningen stopper, kan du ryste de sidste par dråber ud.
Hvorfor Gyokuro brygning kræver køligere vand

Årsagen Gyokuro brygning kræver sådan køligere vand er, at du virkelig ønsker at udvinde den søde og salte smag af den grønne te, uden at udvinde nogen bitterhed. Teens bitre katekiner udvindes ved en højere temperatur, så længe du beholder din Gyokuro te brygning på den køligere side vil du være i stand til at nyde en glat og velsmagende kop te!
kold bryg Gyokuro
Når du kold bryg Gyokuro , du får ikke kun en kold forfriskende drink, du får også masser af Gyokuro te-fordele og en blødere og sødere smag.
Gyokuro te brygning med mindre vand
En Gyokuro brygning metode, du måske er bekendt med, er at bruge flere blade og mindre vand. Dette er den metode, du vil se i high-end tebutikker i Japan, og den kan virkelig producere en særlig kop Gyokuro te.
Skønt Gyokuro kan være en te du drikker til hverdag, det er også ment som en te til særlige lejligheder. Til disse lejligheder vil du ofte drikke Gyokuro ud af disse meget små kopper. Når du drikker superkoncentreret te i en lille mængde som denne, er det ikke kun meningen, at du skal nyde smagen, men også konsistensen, når den glider over din tunge dråbe for dråbe.
Denne Gyokuro brygning metoden bruger 5 gram blade og kun 50 ml vand. Dette skaber en tæt, smagfuld infusion, der har næsten en gel-lignende eller olieagtig tekstur. Dette er ulig enhver teoplevelse, du har haft, og det giver virkelig et særligt øjeblik.
Bedste tekande til Gyokuro brygning: Shiboridashi

Hvis du gerne vil prøve specialen Gyokuro brygning metode, den bedste måde at gøre det på er at bruge en shiboridashi. Denne tekande har en bred, flad bund, som tillader tebladene at udvide sig uden at blive trange oven på hinanden.
Navnet oversættes til at presse ud, hvilket er en god måde at beskrive denne metode på Gyokuro te brygning, da du virkelig maksimerer smagen til et mindre rum. Du kan finde disse shiboridashi tekander på vores hjemmeside.
Disse tekander er håndlavede i tokoname, den mest berømte region for lerkeramik. Denne region producerer også den bedste kvalitet ler til tekander, med lav porøsitet og varmeledningsevne.
Top 3 alternative testel vs Shiboridashi
Der er mange tekander, der ligner shiboridashi. Vores team af eksperter lavede en top 3 af de mest lookalike testel vs. shiboridashi. Vi skrev endda artikler, hvor vi dækker alle forskelle og ligheder mellem disse erstatninger:
hvad er Gyokuro ?
Gyokuro anses for at være den mest eftertragtede bladte i Japan. Bladene er omhyggeligt dyrket, udvalgt og forarbejdet for at producere denne super smagfulde infusion. Smagen af Gyokuro beskrives som værende sød og krydret. Denne stærke salte smag er ret unik i te-verdenen, og noget du normalt kun vil opleve i en mad som en skål miso-suppe.
Den velsmagende smag kommer fra den stærke tilstedeværelse af aminosyrer i bladet. Aminosyrer er byggestenene i proteiner, så det giver mening, at de kan skabe en smag, der normalt forbindes med proteinrige fødevarer.
Forskellige sorter eller kultivarer af Gyokuro planter har forskellige niveauer af aminosyrer, hvilket giver dem helt forskellige smagsvarianter. De Gyokuro cha meijin, som kommer fra saemidori-kultivaren, har en let og varm sødme med noter af brun farin og karamel. De Gyokuro cha musume kommer på den anden side fra yabukita-kultivaren, og den har en meget mere direkte krydret smag.
Historien om Gyokuro
Historien om Gyokuro kan spores tilbage til dette sted i Ogura, en lille by i nærheden af Uji. Uji har været det vigtigste knudepunkt for dyrkning af premium te i Japan siden 1400-tallet, og nogle vil hævde, at det stadig er det i dag. Den mest almindelige type te, der blev produceret i Japan i løbet af 1500- og 1600-tallet, var matcha, en type pulveriseret te, der blev populært gennem sin brug i te-ceremonien. Denne te var ret dyr og blev for det meste indtaget af overklassen. Hvis du vil vide hvorfor Gyokuro er en dyr te, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Hvorfor er Gyokuro Teprisen er så høj?
Teproducenter begyndte at eksperimentere med te, der kunne tilberedes mere enkelt, med kun de mest basale redskaber. En tebonde ved navn Nagatani Soen fandt ud af, at ved at dampe, rulle og tørre tebladene kunne du låse smagen fast, så den kan frigives på én gang til en smuk, smagfuld infusion.
Snart kom en anden teproducent ved navn Yamamoto Kahei med sit bidrag til teindustrien. Efter at have rejst rundt i Japan fandt han bønder, der ville dække deres teplanter for at beskytte dem mod kulden. De bemærkede, at dette gav en glattere og sødere smagende te. Han anvendte dette koncept på sin egen te og fandt ud af, at de lange skyggefulde teblade producerede en grøn rest under produktionen. Han gav tilnavnet teen “ Gyokuro ” eller jadedug. I den Gyokuro brygning, teen blev endnu mere ekstraordinær med denne eksplosion af kraftfulde søde og salte smage.
Hvordan er Gyokuro Lavet

Hvad gør Gyokuro så speciel er dens lange og omhyggelige produktionsproces. Dette involverer 3 specifikke faser af dyrkning, høst og forarbejdning. Gyokuro tebønder som Mr. Sakamoto arbejder utrætteligt for at producere utrolige teer som Gyokuro sasa ham og Gyokuro cha meijin, og det hele starter med, hvordan teen dyrkes.
Vokser
Gyokuro dyrkes på samme måde som enhver anden japansk grøn te, bortset fra én faktor, og det er skyggen. Når teplanten udsættes for sollys, begynder den at omdanne sødt og krydret theanin til mere bitre katekiner som en beskyttelse mod UV-lyset. Dette kan være en god beskyttelse for bladet, men katekiner producerer en bitter smag i den endelige te.
Hvis landmanden vil producere en te, der er så sød som Gyokuro , de skal dække planten med net i mindst 3 uger før høsten. Denne skygge minimerer indholdet af katekiner i teen og giver den mulighed for at bevare mere af sin søde og salte smag.
Høst
Efter tre uger eller mere med skygge er teplanten klar til at blive høstet. Den første høst sker normalt enten i april eller maj. Grunden til, at premium japansk grøn te skal komme fra den første høst, er, at disse blade indeholder den højeste koncentration af næringsstoffer.
Teplanten høstes ikke om vinteren, så den har mange måneder til at "hvile" og opbygge næringsstoffer fra jorden. Disse næringsstoffer frigives så på én gang til de friske spirer om foråret. Kun de øverste 3 blade er udvalgt til at lave Gyokuro . Disse er de blødeste og sødeste i smagen, og de har også mere koffein.
Forarbejdning
Bearbejdningen af Gyokuro ligner de fleste andre japanske grønne teer. Bladene samles op, efter de er høstet, og derefter dampet, rullet og tørret.
Hvad gør Gyokuro te unik, og en faktor der påvirker Gyokuro te brygning er bladenes form. Hvis vi sammenligner Gyokuro vs Sencha , De Sencha blade har en tendens til at være lidt fladere. Gyokuro blade rulles stramt ind i disse nåleformer. Dette kræver et ekstra trin i produktionsprocessen, hvor bladene rulles med en række børster for at give dem deres distinkte form.
Grunden til at dette påvirker Gyokuro te brygning er, at disse stramt rullede blade skal bruge hele 2 minutter på at åbne sig og frigive deres smag i vandet.
Sidste tanker vedr Gyokuro brygning
Jeg håber, at I alle har nydt denne guide Gyokuro brygning! Når det kommer til at brygge en kop af Gyokuro te, sørg for at holde brygningstemperaturen lav, stejletiden lang, og hvis du virkelig gerne vil opgradere din teoplevelse, kan du bruge et højere forhold mellem blad og vand.
Hvis du er interesseret i at eksperimentere med din egen Gyokuro te brygning, du kan finde nogle gode Gyokuro te på vores hjemmeside som Gyokuro Cha Musume!