Hvorfor er Gyokuro Prisen på te er så høj?

Af alle bladte i Japan er Gyokuro te pris er sandsynligvis den højeste. Dette har at gøre med en række forskellige faktorer, lige fra dyrkningen af teplanten, udvælgelsen af bladene og behandlingen af selve teen.

I denne artikel vil vi tage et dybt dyk ned i Gyokuro og find ud af, hvad der præcist gør denne grønne te så dyr. 

Før du går i gang, kan det være en god idé at genopfriske din viden om, hvad der er Gyokuro . Vi anbefaler dig kraftigt at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om Gyokuro te. Det er den ultimative guide om denne magiske te! 

 

Hvorfor er Gyokuro Teprisen så høj - komplet video

 

Faktorer, der påvirker Gyokuro te pris

Der er et par forskellige faktorer, der påvirker Gyokuro te pris. I dette segment vil vi diskutere 5 grunde til, at Gyokuro te pris er så høj, og hvorfor det faktisk er det værd for denne omhyggeligt producerede og udvalgte te.

Der kræves ekstra arbejde for at skygge planterne

Lad os først starte med skyggeprocessen. Gyokuro og matcha er de to længst skyggefulde grønne teer i Japan. Bestemt Sencha  er skygge i omkring 7 dage, kabuse Sencha  er skraveret i 10 dage eller mere og Gyokuro og matcha grøn te pulver er skyggefulde i 21 dage eller mere. Skyggeprocessen reducerer teens bitterhed og øger dens sødme.  Hvis du vil lære mere om forskel mellem Gyokuro og Sencha , Vi foreslår, at du læser artiklen 👉  Gyokuro vs Sencha : Forskelle & Sammenligninger. 

Når teplanten udsættes for sollys, producerer den flere katekiner for at beskytte sig mod UV-strålerne, hvilket skaber en mere bitter smag. Hvis teplanten er skyggefuld, producerer den færre katekiner og bevarer mere af sin theanin. Theaninen er ansvarlig for den søde og salte smag af grøn te. Selvom denne søde og salte smag er godt eftertragtet, kræver det meget arbejde at fremstille. Til dette Gyokuro , Mr. Sakamoto er nødt til at sætte et stillads op for at sætte nettene ovenpå. Nettene vil så blive rullet oven på stilladset, så planten kan skæres af fra sollys, men der er stadig plads nok nedenunder til, at folk kan komme ind og høste bladene. 

Planten skal overleve 3 uger uden sollys

Opsætningen af nettet er kun en del af udfordringen. Den anden faktor, der påvirker Gyokuro te prise er hvad der kommer næste gang. Efter at stilladset er sat op, skal teplanten nu holdes i live i 3 uger uden sollys. Hvis du vil lære mere om Gyokuro teplante og dyrkning, råder vi dig til at læse artiklen 👉 Alt du behøver at vide  Gyokuro plante.

Dette er en stressende tid for planten, og den skal styrkes for at bevare sin sundhed i denne lange periode. Mens de fleste landmænd ville bruge kemisk gødning til at gøre dette, kan økologiske landmænd som Mr. Sakamoto godt lide at gøre tingene på en mere naturlig måde. Han brugte næringsstoffer fra det omkringliggende område kombineret med kompost for at skabe en organisk gødning, der styrker teplanternes cellulære struktur. Han siger, at han endda kan skelne økologiske blade fra ikke-økologiske blade ved at holde dem op mod lyset. De organiske blade har mindre tæt cellulær struktur, så de ser mere gennemsigtige ud. 

Omhyggeligt bladvalg

Efter 3 ugers skyggeproces er færdig, er teen klar til at blive høstet. Det er her den tredje faktor kommer ind, og det er bladvalg. Billigere te laves af de ældre blade, lavere nede på teplantens stilk. 

At lave præmie Sencha , matcha og Gyokuro plantens øverste blade skal bruges. De øverste spirer er de yngste, mest næringstætte og de sødeste i smagen. Denne omhyggelige bladudvælgelse betyder, at landmanden er i stand til at producere mindre Gyokuro på den samme hektar jord sammenlignet med en billigere te som bancha, så den Gyokuro te pris bliver højere. Det tilføjer også ekstra arbejde under produktionsprocessen, da bladene skal høstes og sorteres mere omhyggeligt.

Blade dampes, tørres delvist og rulles

Efter at bladene er høstet, dampes de, tørres delvist og rulles. Denne rulningsproces er almindelig langs alle tetyper, men den er endnu mere præcis, når det kommer til Gyokuro . Gyokuro har disse unikke, stramtrullede nåleformer, der låser smagen, så de kan slippes ud i vandet i en stærk infusion. Denne omhyggelige rulning skal udføres af en bestemt type maskine. Dette tilføjer naturligvis ekstra omkostninger og ekstra trin til produktionen af Gyokuro , som hæver Gyokuro te pris.

Efter at bladene er blevet rullet med den specialiserede rullemaskine, er de klar til at blive tørret en sidste gang. Det er her, bladene tager deres endelige form og opnår et fugtindhold på mellem 4-7%. Dette sikrer, at Gyokuro blade holder deres smag låst inde i bladet, indtil de infunderes i vand. Med andre ord er disse stramme nåleformede blade ikke kun for udseende, de tjener faktisk et vigtigt formål, når det kommer til nydelsen af teen.

Stor efterspørgsel og få leverandører

Den sidste årsag til det høje Gyokuro te pris kommer ikke fra produktionen, men fra kunden. Gyokuro er blevet berømt for denne super koncentrerede, søde umami-smag, der er meget sjælden i te-verdenen. Som et resultat arbejder producenter omhyggeligt for at perfektionere idealet Gyokuro smag. Der er endda konkurrencer omkring dette, hvor Gyokuro te sammenlignes med hinanden for at se, hvilken der har den bedste smag. 

Når først disse smagsvarianter er blevet perfektioneret, er folk villige til at betale en højere Gyokuro te pris for disse utrolige teer. Selvom prisen er et par dollars per gram, er det det værd for lejlighedsvis forkælelse. Gyokuro er en te til særlige lejligheder, så den Gyokuro te pris behøver ikke nødvendigvis at rumme dagligt drikke. Når man drikker Gyokuro , det er meningen, at du skal bruge en bryg en lille mængde superkoncentreret te, og virkelig tage dig god tid, mens du nipper til den. Mens betale en dollar eller to per kop kan være dyrt for hver dag te, Gyokuro drikkere har ikke noget imod at betale en højere Gyokuro te pris til en speciel te, de kan dele med familievenner som en fest. 

 

Hvor kan jeg handle Gyokuro ?

Hvis du ønsker at prøve nogle Gyokuro , du kan gennemse vores udvalg af Gyokuro  på vores officielle hjemmeside, Nio Teas . Efter at have rejst rundt i Japan i årevis og mødt dusinvis af landmænd, har vi besluttet at få vores Gyokuro udelukkende fra hr. Sakamoto.  

Mr. Sakamoto har arbejdet i teindustrien hele sit liv, og han har dyrket te uden brug af pesticider siden 1985. Gyokuro te, han producerer, er den mest smagfulde, vi har prøvet, og det er et stort privilegium at arbejde sammen med ham. Hvis du prøver et par af de Gyokuro te fra hr. Sakamoto, jeg tror, du vil opdage, at den Gyokuro te pris er det værd! 

 

Sidste tanker vedr Gyokuro te pris

Der er mange teer, der er overpris, men Gyokuro er ikke en af dem. De Gyokuro te pris tager virkelig hensyn til alt det hårde arbejde og omhyggelige udvælgelse bag denne utrolige grønne te. Vi overlader den endelige beslutning til dig, og vi opfordrer dig kraftigt til at prøve nogle Gyokuro te til dig selv og se, hvad al spændingen handler om.

Gyokuro te er en luksuriøs te

Det er ingen overraskelse, at Gyokuro te pris er så høj givet den rige smag og omhyggelige detaljer involveret i produktionen. Sammenlignet med andre luksuriøse drinks som champagne, den Gyokuro te pris er faktisk ganske rimeligt. På højeste niveau, en kop Gyokuro koster måske kun et par dollars, hvilket er meget rimeligt til en fest blandt venner. Så løft dine glas og lad os skåle for den utrolige drink, der hedder Gyokuro ! 

er Gyokuro den bedste grønne te? For os, ja! 

Gyokuro plejede at være den foretrukne te for kejseren, og det er let at se hvorfor. For os, Gyokuro er toppen af japansk grøn te, der repræsenterer nogle af dens bedste kvaliteter. Den omhyggelige dyrkning af teen, den præcise udvælgelse af bladene og den omhyggelige forarbejdning. Slutresultatet er virkelig et kunstværk, og vi håber virkelig, at du har det på samme måde!

Så der er 5 grunde til Gyokuro te pris er så høj, selvom ikke alle Gyokuro te er på denne måde. De Gyokuro cha musume lavet af Mr. Sakamoto, er en af vores mest populære teer, og dens pris kan sammenlignes med en normal Sencha . Denne te har en virkelig god sød og krydret smag, som har givet den et vidunderligt ry. Du kan prøve det på vores hjemmeside, eller du kan tilmelde dig den månedlige teklub og få det i din første forsendelse. 

Med månedlig teklub, du får ikke kun prøvet førsteklasses grønne teer fra hele Japan, du får også en gratis lertekande til at hjælpe med at forberede dem. Dette er den perfekte måde at starte din rejse ind i japansk grøn te.

Mange tak for at læse vores artikel om Gyokuro te pris og hvorfor den er så høj. Forhåbentlig ved du nu hvorfor Gyokuro te pris er så høj, og hvorfor den stadig er hver en øre værd. Hvis du har spørgsmål vedr Gyokuro , du er velkommen til at efterlade dem i kommentarerne nedenfor. Indtil da ses vi næste gang. 

Tilbage til blog

1 kommentar

An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually folks don’t discuss such issues. To the next! All the best!!

canada pharmacy online

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4