Hvad er Bancha te?
Før vi taler om brygning af bancha te, lad os først kort diskutere, hvad bancha te er.
Navnet oversættes til "simpel te", hvilket er en god måde at tænke over det på.
Bancha te er til hverdagsdrikke, i modsætning til nogle af de mere premium Gyokuro , Sencha og matcha te, som kan blive ret dyr.
Bancha er lavet af ældre teblade, som vokser længere nede på teplanten.
De yngste blade på toppen af teplanten er de mest eftertragtede, da de er de højeste i næringsstoffer og de glatteste og sødeste i smagen.
Hvis du vil lære om forskellene mellem bancha og Sencha , du kan læse alt om det i vores guide til 👉 bancha vs Sencha
Hvad bruges de yngre teblade til?
De yngre teblade er forbeholdt premium japanske grønne teer Sencha , Gyokuro og matcha, mens de ældre blade kan bruges i billigere teer og teblandinger som bancha, Genmaicha og Hojicha . De ældre blade er højere i mineraler, lavere i koffein og de har en mere subtil, næsten jordagtig smag med noter af korn og træ.
Hvis du vil lære om fordelene ved at drikke bancha te, kan du læse denne artikel om 👉 bancha te fordele
Bancha Tea Brygning med varmere vand
Du har måske bemærket, at temperaturen vi bruger til bancha-te er en del højere sammenlignet med andre typer japansk grøn te. Det skyldes, at de ældre teblade, der bruges i bancha, kan tåle højere temperaturer uden at blive bitre. Dette er en anden positiv af forberedelse af bancha te, da mange mennesker har svært ved at måle 60 grader celsius vand.
Hvis du vil lære at brygge andre typer japansk grøn te, bør du tjekke denne artikel om 👉 hvordan man brygger Sencha te
Sidste tanker om, hvordan man brygger Bancha grøn te
Bancha-te kan være en af de mest tilgivende typer japansk grøn te, når det kommer til temperatur og bryggetid. En yderligere fordel ved bancha-tebrygning er, at du kan tilføre bladene mange gange, før de mister sin smag. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af din bancha-te og reducerer prisen til blot et par øre pr. kop.
Jeg håber denne guide har lært dig meget om bancha te hvordan man forbereder bancha te og hvorfor det er en af de bedste teer for begyndere! Hvis du er interesseret i at prøve noget bancha te for dig selv, kan du prøve vores bancha masudaen
Denne te er produceret af Mr. Masuda, en talentfuld landmand i Shizuoka, der er forpligtet til at dyrke grøn te uden brug af pesticider eller kemikalier. Denne te er billig, og den har en meget behagelig smag, der gør den perfekte parring til en eftermiddagssnack. Prøv det og lad os vide, hvad du synes!