Vi bliver ofte spurgt hvordan man laver løsbladste uden infuser, og der er et par forskellige måder, du kan bruge dette på 🫖
Mens kyusu tekande er den bedste måde at forberede Japansk grøn te, hvis du ikke har en, er der et par andre løsninger, du kan prøve med grundlæggende husholdningsværktøjer 🍵
I denne artikel skal vi dække 13 forskellige måder hvordan man laver løsbladste uden infuser.
Lad os komme i gang! 👇
Så hvordan laver man løse bladte uden infuser?
Hvis du leder efter hvordan man laver løsbladste uden infuser, heldigvis for dig er der en del muligheder.
Disse muligheder varierer i sværhedsgrad og effektivitet, og vi vil være sikre på at fremhæve dem, vi finder særligt nyttige.
Hvis du finder en, der kræver forsyninger, du ikke har, skal du blot gå videre til den næste idé på listen! 📋
#1 Farvningsteknik

Siteknikken er blandt de bedste, fordi den kræver meget få bevægelige brikker.
Hvis du har en si derhjemme, kan denne være et godt værktøj til at tilberede løs bladte.
Et tilbagevendende tema, du måske lægger mærke til, når vi taler om hvordan man laver løsbladste uden infuser er, at du både skal give plads til, at bladene kan udvide sig, men også have en måde at filtrere dem på, efter de er blevet infunderet.
Selvom silen ikke er helt så god som en tekande, er den stadig meget bedre end en tepose.
Metode
Hvis du har en ordentlig te-si, kan du blot putte 5 gram blade i siden og derefter sænke den ned i en kop varmt vand.
Når bryggetiden er gået, tager du blot silen ud og lægger den på et fad eller køkkenrulle, så det resterende vand kan filtrere ud af bladene.
Hvis du bruger mere af en almindelig køkkensi, der ikke er designet til te, kan du bare bruge den som en filtreringsenhed.
Brygg bladene i en anden beholder (nogle af dem vil blive nævnt senere) og hæld derefter vandet gennem filteret i en kop for at sortere bladene fra.
#2 Cup teknik

Hvis du virkelig ikke har adgang til noget som helst værktøj, er en metode, du kan bruge, kopteknikken ⛾
Dette nok den mindst effektive, men langt den nemmeste at få ud af.
Alt du behøver for at opnå denne teknik er nogle blade, lidt vand og en kop.
Metode
Sæt blot omkring 5 gram blade i bunden af koppen, hæld lidt varmt vand i og lad det sidde i cirka et minut.
Når tebladene fyldes op med vand, vil de blive tungere og synke til bunden af koppen.
Meget forsigtigt, uden at forstyrre koppen te, kan du nippe til drinken langsomt fra overfladen, hvor færre af bladene er.
Allerede nu kan du sikkert bemærke et par fejl med denne teknik. Teen vil overbrygge, og du vil af og til få et blad i munden, som kan påvirke din tedrikkeoplevelse.
Denne metode er ikke perfekt, men den er én måde hvordan man laver løsbladste uden infuser eller andre værktøjer nævnt på denne liste.
#3 Dobbelt kop teknik

Et trin op fra single cup teknikken er dobbelt cup teknikken.
Hvis du har adgang til 2 forskellige kopper, kan du prøve dette ⛾⛾
Det vil være lidt bedre end single cup-teknikken, men stadig langt fra perfekt.
Metode
Til dette vil du have næsten nøjagtig samme opsætning som med single cup teknikken.
Når bladene har lagt sig i bunden af kop nummer 1, kan du langsomt hælde det i kop nummer to.
Selvom nogle blade kommer ind i kop nummer 2, er det stadig bedre end hvad du havde før med enkelt kop teknikken.
Tricket her er at hælde meget stabilt uden at ryste teen for at sikre, at du bare hælder det øverste lag af te ud og ikke bladene.
#4 Potteteknik

Du har måske en tekande derhjemme, der ikke har en indbygget si eller en aftagelig si, der er gået tabt.
Hvis du vil tilberede te i denne stil, skal du blot finde en sigte.
Metode
Bryg tebladene i tekanden, som du plejer.
Når teen er færdigbrygget, hældes teen ud i en kop, men denne gang lægges en si over koppen, så den filtrerer bladene fra.
Dette vil sikre, at der ikke ender blade i din kop, og at brygningen stopper, når tiden er gået.
#5 Tepose teknik

Selvfølgelig ved vi alle, at en tepose kan bruges til at infundere te.
Hvad du måske ikke ved er, at teposer faktisk er et ret dårligt værktøj til at brygge te, fordi de ikke giver bladene nok plads til at udvide sig og frigive deres smag i vandet.
Hvis du er desperat, kan du prøve at lave din egen tepose ud af en tom tepose og noget løse bladte.
Metode
Tilsæt først 5 gram løs bladte til din tomme tepose og forsegl den.
Når vi rejser rundt i Japan på te-indkøbsrejser, bruger vi disse tomme silke-teposer og fylder dem op med løse bladte.
Dette gør det sådan, at vi ikke behøver at sætte vores dyrebare lertepotter i skade bare for at nyde god grøn te på vejen.
Du skal nemt kunne forsegle teposerne, og så kan du putte dem i en kop og tilføje lidt varmt vand.
Når bryggetiden er gået, er din tepose klar til at komme ud, og din te er klar til at drikke.
Du kan også forberede et par af disse hjemmelavede teposer i forvejen, hvis du ved, at du skal til et sted, hvor du ikke har meget adgang til testel.
#6 Kaffefilterteknik

Du kan selvfølgelig også bruge et kaffefilter til at tilberede løs bladte. ☕️
Til dette skal du bruge et kaffefilter og helst en eller anden form for hældningsanordning, selvom dette ikke er helt nødvendigt.
Metode
Hvis du har en pourover-kaffemaskine, kan du prøve at lave en langsomt dryppende grøn te.
Sæt bare tebladene i kaffefilteret og hæld langsomt lidt vand i, op til 150 ml.
Du vil opdage, at fordi kaffefilteret er så fint, vil det tage lang tid at dryppe igennem, hvilket er lige tid nok til at trække lidt smag fra bladene.
Hvis du ikke har en hældningsanordning, og du bare har kaffefilterpapiret, kan du prøve at lave en tepose.
Læg tebladene i midten af kaffepapiret, fold det godt sammen og gentag trinene fra forrige afsnit.
Sørg for at bruge det hvide kaffepapir, da det brune kaffepapir virkelig kan påvirke smagen.
#7 Fransk presseteknik

Hvis du ikke har en tekande derhjemme, kan en fransk presse være det næstbedste. ☕️
Som vi nævnte før, når det kommer til hvordan man laver løsbladste uden infuser, alt hvad du behøver er at give bladene nok plads, og du skal filtrere dem ud af vandet, når de er færdige med at brygge. Den franske presse leverer begge disse!
Metode
Tilsæt 5 gram teblade til den franske presse og hæld derefter 150 ml vand i.
Sæt stemplet og toppen på den franske presse, men skub det ikke ned endnu.
Når der er gået et minut, skal du trykke stemplet ned lige indtil det når bladene, men ikke længere.
Hvis du trykker den for langt ned, vil den presse bitterheden ud af bladene. Dette vil delvist stoppe brygningen, men teen bliver stadig bitter, hvis den står for længe på denne måde.
Du kan så bare hælde teen ud, og du skal ikke have nogen blade i din kop!
#8 Sining af teteknikken

Har du en si derhjemme, kan det gøre det nemt at tilberede løsbladste uden tekande.
Dette er en nøglekomponent i ligningen, for når du først har en måde at filtrere bladene ud af teen på, er alt hvad du behøver nu en beholder til at brygge teen på.
Dette kunne endda være en kop af et glas.
Metode
kom 5 gram teblade i et tekrus og tilsæt 150 ml vand.
Giv bladene 1 minut til at brygge og hæld dem derefter i en separat kop gennem sigten.
Kruset vil give bladene nok plads til at frigive deres smag, og sigten vil skille dem ud, når du er færdig med at brygge.
#9 Gaiwan teknik

Dette er det originale improviserede testel.
Gaiwan- eller lågskålen er næsten så enkel, som den bliver.
Alt den består af er en lille kop med et kuppelformet låg på toppen.
Dette er faktisk det foretrukne værktøj for mange seriøse tedrikkere, og du behøver ikke engang et filter for at bruge det!
Metode
Kom 5 gram teblade i gaiwanen og fyld resten op med vand.
Vandstanden skal være lige under kanten, hvilket giver dig plads nok til at flytte koppen rundt uden at spilde.
Når bryggetiden er gået, kan du lægge låget oven på gaiwanen, efterlade et lille hul på den ene side mellem låget og skålen og hælde teen igennem.
Dette mellemrum mellem låget og skålen vil tillade vand at passere igennem uden at lade bladene passere igennem.
#10 Papirhåndklædeteknik

Dette er efterfølgeren til den hjemmelavede tepose-teknik. 🧻
Til dette skal du i det væsentlige lave dine egne papir teposer af et papirhåndklæde.
Metode
Læg bare en firkant køkkenrulle ud på et tørt køkkenbord, læg 5 gram løs bladte i midten og rul det sammen.
Du har nu i det væsentlige en hjemmelavet tepose af køkkenrulle, du kan bruge til at indgyde din løse bladte!
#11 Gaffelteknikken

Hvis du ikke har en si derhjemme, kan du prøve at bruge en gaffel i stedet for. 🍴
Denne metode kan være god, fordi den kun kræver værktøjer, som de fleste har adgang til som en gaffel og et tekrus.
Metode
Bryg først tebladene i en kop vand, ligesom du ville gøre med kopteknikken.
Når bladene er færdigbryggede, kan du hælde dem ud i en separat kop, men placer gaflen ved kanten af kruset, så vandet passerer gennem gaflens tænder.
Dette skulle forhindre bladene i at flyde ind i den anden kop, men det kræver ganske vist lidt øvelse.
#12 Teknikken med hulske

Dette er i det væsentlige en gentagelse af gaffelmetoden, men med en hulske i stedet for. Lad os tjekke det ud!
Metode
Til denne metode overfører du teen fra bryggekoppen til drikkekoppen, men du hælder den gennem hulskeen.
Dette værktøj fungerer meget bedre end en gaffel, fordi det er bredere med mere plads til at sigte. Med en god hulske burde du kunne finde ud af hvordan man laver løsbladste uden infuser på ingen tid!
#13 Tinfolie-infuserteknik

Dette er en af de mere interessante teknikker, og det involverer i det væsentlige at lave din egen tepose af staniol.
Fordelen ved stanniol frem for papir er, at den ikke folder sig ud, når den brygger, så det bliver nemmere at holde "teposen" lukket og bladene inde, når du brygger teen.
Metode
Tag først et lille stykke aluminiumsfolie og læg tebladene i midten.
Du kan pakke bunden af stanniolpakken ind, så tebladene ikke falder ud og derefter rulle det sammen (som en burrito).
Dernæst kan du prikke et lille hul eller to i bunden ved hjælp af en kniv eller saks og derefter lægge stanniol teposen i varmt vand.
Denne metode vil tillade tebladene at trække, men teposen skal kunne bevare sin form under hele brygningen.
Hvad er de bedste værktøjer til at brygge løs bladte:
#1 Kyusu
Kyusu tekanden er det bedste værktøj til at tilberede løse blade, japansk grøn te. det giver bladene masser af plads til at udvide sig og frigive deres smag i vandet, og det har et indbygget filter til at sigte tebladene ud automatisk, mens du hælder op. Kyusuen har endda et sidehåndtag, der gør det nemmere at hælde op, og forhindrer, at dine hænder bliver brændt af selve tekanden.
Hvis du ønsker en gratis kyusu tekande, sender vi dig en, når du tilmelder dig vores månedlig teklub. Med dette tilbud sender vi dig nogle af de bedste grønne teer, vi har fundet fra hele Japan med stor rabat. Prøv tonsvis af fantastiske, økologisk dyrkede grønne teer og få alle de værktøjer, du har brug for for at tilberede dem!
#2 Shibooridashi
Shibooridashien kan også være et fantastisk værktøj til at tilberede japansk grøn te, men det er for det meste designet premium teer som f.eks. Gyokuro . Denne tekande har et meget fladt design, som maksimerer overfladearealet i bunden. Dette er godt til at tilberede te med et højt blad til vand-forhold. Du kan se en temester forberede sig Gyokuro i en shibooridashi med 5-10 gram blade og kun 50 ml vand for virkelig at maksimere smagen
#3 Houhin
Houhinen er en anden god tekande til førsteklasses japansk grøn te. Denne tekande har ikke sidehåndtag, og i stedet bruges den med "3 fingre metoden". Teamasteren hælder tekanden op med en finger på hver side af tekanden og en kno på toplåget for at forhindre, at hånden bliver brændt.
#4 Gaiwan
Gaiwan er et simpelt stykke testel, vi nævnte før. Det kan fungere godt til kinesiske teer med større blade, men det kan være meget svært at tilberede japansk grøn te som Fukamushi Sencha . Grunden til dette er, at det er svært at indstille mellemrummet mellem låget og skålen til en størrelse, der er lille nok til at forhindre de små bladpartikler i at flyde ind i koppen. Hvis dette ikke er et problem for dig, så gå videre og brug det!
#5 Yixing Clay tekande
Dette er den traditionelle kinesiske tekande af ler, og den kan fungere godt til kinesisk te. Den er meget lille, så den fungerer bedst, når det kommer til at tilberede teer med et højt blad til vand-forhold, som det ses i gonfu-stilen. Denne brygning koncentrerer teen og giver dig en mindre mængde super smagfuld te, der er beregnet til at blive nippet meget langsomt.