Når du sammenligner løse blade vs teposer, der er et par ting, du vil bemærke. For det første en enorm forskel i smag og aroma mellem de to teer. Du vil også bemærke, at der er mindre affald produceret af løs bladte, og du vil have adgang til så meget mere variation. I denne artikel vil vi gennemgå alle forskellene mellem løse blade vs tepose te, hvorfor du foretrækker løs bladte, og hvordan du skifter. Uden videre, lad os komme i gang!
Forskellen mellem løse bladte vs teposer

Lad os starte denne sammenligning af løse blade vs teposer med en hurtig definition af begreber.
Løse blade te er lige hvad det lyder som, tørrede løse teblade beregnet til at blive brygget i en tekande eller en si.
Teposer på den anden side er små, semipermeable pakker med teblade indeni.
Det kan på overfladen virke som om, at disse to ville producere det samme færdige produkt, men det kunne ikke være længere fra sandheden.
Historie om teposer
I modsætning til hvad man tror, blev te indtaget i løse blade i stort set hele sin historie. Det er først inden for de sidste 100 år eller deromkring, at teposen overhovedet er blevet brugt. Den mest sandsynlige teori siger, at det blev udviklet som en ulykke. Den amerikanske tehandler Thomas Sullivan portionerede te ud i engangspakker i 1908, og en kunde dyppede fejlagtigt hele posen i varmt vand. Dette blev den første tepose.
Større tefirmaer begyndte at lægge mærke til denne hurtigere måde at tilberede en kop te på, og snart blev det normen at producere te i poser. At producere te i teposer betød også, at der kunne bruges blade af lavere kvalitet, og de kunne masseproduceres til bekvemmelighedsfølsomme forbrugere.
Komponent af Løse blade vs teposer

En fordel ved løse blade vs teposer er, at løsbladste kun indeholder én ingrediens: teblade. Teposer på den anden side kan indeholde mange forskellige ingredienser.
En typisk tepose er lavet af enten nylon, plastik eller bleget papir. Det er derefter enten forseglet med en hæfteklammer eller plastbaseret lim. Så har de fleste teposer en snor på sig, som også kan påvirke smagen af koppen te.
Det lyder måske ikke som en stor sag, men når du taber denne tepose i kogende vand, vil den begynde at udtrække nogle af de kemiske komponenter i selve teposen ud over tebladene.
Løse blade te er lavet med blade af høj kvalitet
De bedste teer i verden er alle skabt til forbrug af løse blade. Her udvælger producenterne de bedste kvalitetsblade og producerer dem omhyggeligt i små partier. Med nogle partier vil en tefarmer endda have en specifik smagsprofil, de forsøger at fange, og de vil arbejde omhyggeligt for at perfektionere den perfekte smagsbalance. Hvert trin fra dyrkning til forarbejdning til blanding er gjort for at forbedre smagen af teen. Forbrugerne af løsbladste er meget mere følsomme over for kvalitet og mindre følsomme over for bekvemmelighed. Af denne grund er der stor forskel mellem smagene af løse blade vs teposer.
Teposer er lavet af Støv

Teposer har en tendens til at indeholde meget lavere kvalitet blade end løse blade te. For at få store teblade ind i en tepose, skal de nedbrydes, og derfor vil de miste en masse af deres æteriske olier, som er ansvarlige for de komplekse smage og aromaer af en te.
En producent, der laver te af høj kvalitet til et premiummarked, ville aldrig spilde bladene i en tepose, så alle de bedste teer i verden er lavet til forbrug af løse blade.
Teposer er lavet med den afslappede tedrikker i tankerne, og derfor masseproduceres de ved hjælp af billigere blade. Teposer er ofte lavet af rester af blade fra teproduktionsprocessen. De kan laves fra senere høst med mindre næringsstoffer eller indeholde ældre blade, stængler eller andet plantemateriale.
Smagen af løse blade vs teposer kunne ikke være mere anderledes, hvor teposerne har en flad og bitter smag og løsbladsgrøn te med et sødt og komplekst udvalg af smag.
Standardisering vs. variation
Udover at få te af bedre kvalitet, får du også mere variation, når du vælger løse blade vs tepose te. Teposer er masseproduceret af kun en håndfuld store virksomheder. Fordi den producerede mængde er så stor, er der kun få forskellige muligheder. Når du ser på købmanden, vil du for det meste se generiske "grøn te" teposer. Hvis du virkelig vil udforske forskellige varianter indenfor grøn te, skal du gå efter løse blade, ellers får du bare proppet den billigste grønne te i en pose.
Når du først skifter til løsbladste, har du nu adgang til tusindvis af små tefarme rundt om i verden. Disse landmænd producerer te i meget små mængder, og smagen er enestående. Den subtilitet og nuance, du får fra små batch-teer, er umulig at finde i de masseproducerede teposer.
Hvorfor er løse bladte bedre end teposer
#1 sundhedsfordel - teposer er giftige

Det blev for nylig fundet ud af, at 11,6 milliarder mikroplastik og 3,1 milliarder nanoplast kan frigives til en enkelt kop te, når du bruger en tepose.
Disse mikroplastik frigives, når det varme vand interagerer med kemikalierne i teposen. Når du drikker en kop te, drikker du en meget lille mængde plastik, men selvom mængden er begrænset, tilføjer det stadig overarbejde.
Ved første øjekast kan papirteposer virke som om de er det mindst dårlige alternativ, men dette kan være vildledende. Dette skyldes, at papirteposerne normalt behandles med en type blegemiddel for at gøre dem hvide.
Denne blegeproces bruger kemikalier som klordioxid, som kan være farligt. Selvom dette trick bruges til at få teposerne til at se rene og rene ud, er det modsatte faktisk sandt.
#2 smag
Teposer kan bruges som en måde for virksomheder at skjule teblade af lavere kvalitet og sælge dem. På ydersiden ser teposer relativt ens ud, men når du åbner dem, kan du se, at kvaliteten er meget dårlig sammenlignet med premium løsbladsgrøn te. Desværre er teposer ofte lavet af de resterende blade fra teproduktionsprocessen. De kan også laves fra senere høst, med lavere næringsprofil og en bitter, fladere smag.
#3 miljøpåvirkning
Materialet i teposerne er ikke kun dårligt for smagen, de er også dårligt for miljøet. En anden grund til, at du ikke bør drikke teposer, er, at de kan være en miljøkatastrofe. Det anslås, at der alene i Storbritannien drikkes 100 millioner kopper te hver dag. Da 96 % af det er teposer, er det så mange som 35 milliarder teposer, der smides ud hvert år.
Dette er ikke kun papir, men i mange tilfælde indeholder det skadelig plastik, metal fra hæfteklammer og snor. Husk, at mange teposer også er individuelt pakket ind, hvilket skaber endnu mere materialespild. En god måde at reducere alt dette ekstra spild på er at skifte til løs bladte. Løsbladste er langt mere effektivt emballagemæssigt og når du er færdig med teen, kan du faktisk kompostere bladene i jorden! Dette fører til en enorm forbedring af bæredygtigheden af løse blade vs teposer.
Løsbladste vs. teposer Pris
Teposer kan virke som en billigere løsning, men de er faktisk dyrere, end du måske tror. For eksempel kan en billigere te med løst blade som Bancha være $16 for 100 gram, mens teposer kan koste omkring 20 cents for 2 gram faktisk te. Bancha kan bruges 5-6 gange uden at miste sin smag, mens en tepose vil miste sin smag efter én brygning. Det betyder, at du kan få 100 eller flere kopper te af god kvalitet ud af en $16-pakke Bancha. Som følge heraf er omkostningerne ved løse blade vs teposer er ret ens.
Fordele og ulemper ved løsbladste
Fordele
Når du går efter løsbladste i premium kvalitet, vil du se forskellen med det samme. Du kan undersøge bladene og de forskellige former, de antager, og du kan se, hvordan de interagerer med vandet. Der er bestemt en rigere oplevelse, der kommer af ikke kun at smage din te, men også se den brygge, da bladene udvider sig og afgiver en behagelig aroma.
Ulemper
Hvis du har det rigtige værktøj, behøver det ikke at tage meget tid i løbet af dagen at brygge løse bladte. Du skal blot tilføje bladene til tekanden, hælde lidt varmt vand i og så hælde det ud et minut senere. Dette tager nogenlunde samme tid som at åbne en tepose og brygge den, men smagen er så meget bedre. Der er små forbedringer, du kan lave overarbejde for at få bedre resultater af din tebrygning, men de grundlæggende principper er enkle.
At lave matcha kan være endnu nemmere end at forberede en tepose, du skal blot tilføje pulveret til skålen, hælde vandet i og derefter røre det op. Du behøver ikke lade det sidde og brygge, og du behøver heller ikke vente på, at vandet koger, fordi det ikke behøver at være så varmt for at trække smagen ud. Der er visse mål, der kan skabe bedre skåle af matcha, men når du har vænnet dig til det, vil du være i stand til at forberede din matcha uden at måle noget.
Fordele og ulemper ved teposer
Fordele

Den eneste rigtige fordel ved teposer er, at de kan være mere praktiske. Hvis du kun har 20 sekunder om morgenen til at lave te, kan du bare smide en tepose i kogende vand, lade den sidde lidt og derefter drikke den hurtigt.
Der er så meget mere te har at byde på end blot en forhastet drik. Hvis du tager dig god tid og nyder forberedelsen og drikken af din løse bladte, vil det åbne en helt ny verden for dig.
Hvis du absolut har brug for teposen, kan du bare finde tomme teposer online og fylde dem med din egen løse elafte. På denne måde får du teposens bekvemmelighed, men med meget bedre kvalitet.
Ulemper
En tepose er ikke en god måde at brygge grøn te på. Teblade har brug for masser af plads til at åbne sig helt og frigive deres smag i vandet. Når bladene er proppet i en tepose, har de ikke plads nok til at åbne sig, og det er en af de mange grunde til, at teposer producerer te af lavere kvalitet sammenlignet med løse blade. Det, du vil gøre, er at tage løs bladte og brygge den i en tekande, der har en indbygget si som denne Kyusu.
Sådan skifter du til bladte

At skifte til løsbladste kan være både nemt og sjovt, du skal bare anskaffe dig en tekande. Vi har gjort denne overgang nemmere for dig med vores månedlig teklub.
Med dette tilbud sender vi dig en gratis kyusu tekande med din første måned, samt vores to mest populære grønne teer med løse blade. Vi sender dig derefter en ekstra prøve af grøn te med 16 % rabat, så ofte du vil. Du kan tilmelde dig i dag og annullere når som helst!
Hvor kan jeg købe god løsbladste?

Hvis du er på udkig efter at prøve noget god løsbladste, har vi tonsvis af muligheder til dig. I løbet af de sidste par år har vi rejst rundt i Japan og mødt dusinvis af forskellige bønder og prøvet hundredvis af forskellige teer.
Vi har udvalgt 30 af vores favoritter til at dele med alle i en samling af teer, som vi kaldte Japansk teprøvetager mega 30 stk. I denne sampler kan du prøve 30 forskellige slags matcha, Sencha , Gyokuro , Hojicha , Genmaicha , bancha, kukicha og Kamairicha alt sammen ét sted. Prøv dem og lad os vide, hvilke du bedst kan lide!
Det sidste ord om løse blade vs tepose

Teposer er den første oplevelse, som mange af os har med te-verdenen, og de kan være praktiske ved visse lejligheder, men når du først har lært at tilberede løse bladte, vil det åbne en helt ny verden for dig.
Du vil have adgang til så mange forskellige typer te, og du vil kunne eksperimentere med forskellige forhold og brygningsmetoder, så du nemt kan finde det, der passer bedst til dig. I det næste segment vil vi diskutere, hvor nemt og givende det kan være at tilberede din egen løsbladede grøn te derhjemme!