hvad er Hojicha ?

Inden vi lærer hvordan kold bryg Hojicha te, lad os kort definere, hvad teen er.
Hojicha er en speciel type japansk ristet te lavet ved at riste teblade i en stor varm pande eller en stegemaskine.
Under stegeprocessen bliver bladene brune, og de brygger en rødbrun væske op.
Selvom dette kan gøre Hojicha synes at være en sort te, det er faktisk en type grøn te.
Hvorfor er Hojicha en grøn te?
Grøn te adskiller sig fra sort te og hvid te fordi de er uoxiderede. For at lave en grøn te, vil landmanden tilføre varme til tebladene for at deaktivere de enzymer, der forårsager oxidation. Hojicha er en uoxideret te, der er ristet for at give den en unik te farve, smag og aroma.
Fordele ved Cold Brew Hojicha
Hvad er fordele ved Hojicha ? I alt er der 9 dokumenterede fordele ved at brygge Hojicha traditionelt:
- Lavt indhold af koffein
- Lindrer stress
- Anti aldring
- Immunstøtte
- Kardiovaskulær sundhed
- Øger stofskiftet
- Hjælper mod betændelse
- Beskytter tænderne
- Forbedre kost
Ekstra fordele ved koldbrygning
Du har måske på et eller andet tidspunkt bemærket, at når du lader te brygge for længe, eller hvis du bruger kogende vand til at brygge grøn te, ender teen med at blive bitter. Hvorfor grøn te er bitter, og hvordan man reducerer bitterheden?

Udvinding af færre katekiner
Det meste af bitterheden i grøn te kommer fra katekiner. Disse er de bitre komponenter i tebladet, og de udvindes ved en højere temperatur. Der er færre katekiner i oxiderede teer, og derfor kan du bruge varmt vand til at brygge sort te og oolong te. Desværre er der ret meget i grøn te.
Det er derfor, det er utrolig vigtigt at bruge vand med lavere temperatur for at udvinde mindre af disse bitre katekiner. Når du kold bryg Hojicha eller andre typer te, tager du dette koncept til det yderste, ved at bruge enten koldt eller stuetemperatur vand. Dette lader dig brygge teen i timevis uden at udvinde meget bitterhed overhovedet.
Sødere smagsprofil: karamel- eller chokoladenoter
Så når du kold bryg Hojicha , du ændrer ikke kun temperaturen på teen, men også smagen. Med en kold bryg Hojicha , du vil bemærke mere af disse karamel- eller chokoladenoter og mindre af denne barske røgede smag.
Stor Hojicha til koldbrygning

De kuki Hojicha er en kraftig ristet stilk Hojicha fra hr. Issin i Takachiho. Denne te er meget mørkere sammenlignet med andre typer Hojicha , men smagen fungerer fint som en kold bryg Hojicha . Når det kommer til kold bryg Hojicha og kold bryg Sencha , du vil virkelig gå efter en te, der har en masse styrke til det, og kuki Hojicha passer til regningen! Forresten, jegHvis du vil lære alle forskellene mellem disse teer, kan du lære alt om det i vores guide 👉 Sencha vs Hojicha
Efter at have rejst rundt i Japan i de sidste par år, har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet mange forskellige typer ristede teer. Vi har i sidste ende besluttet os for et par stykker, vi tror, du vil elske, og kuki'en Hojicha er en af dem. Prøv det selv og lad os vide, hvad du synes!
Sidste ord om kold bryg Hojicha

Fordelen ved koldbryg Hojicha er, at det tager timer, ikke minutter at overbrygge, så du har masser af tid til at eksperimentere!
Når du har fundet det tidspunkt, der fungerer bedst, kan du bruge det samme næste gang! Den bedste te til kold brygning Hojicha
Tusind tak til jer alle, fordi I tog jer tid til at læse vores guide kold bryg Hojicha . Hvis du er interesseret i at finde en god Hojicha til koldbrygning har vi en god en til dig!