Hvad er Cold Brew Green Tea?
Nu hvor vi har dækket, hvordan man koldbrygger te, lad os tale om, hvad koldbrygget grøn te er. Koldbrygget grøn te refererer simpelthen til te, der er blevet brygget med koldt vand. Dette adskiller den fra te, der er blevet brygget med varmt vand og derefter kølet af.
Te, der er brygget varm og serveret kold, kan ligne kold infunderet te, men i virkeligheden er de meget forskellige. I sidste ende kommer det hele til udvindingen.
Cold Brew Green Tea vs Cooled Tea
Som vi har set i forskellige te-eksperimenter, er smagen af koldbrygget grøn te meget forskellig fra afkølet varm te. Dette skyldes, at når tebladene infunderes i koldt vand, udvindes forskellige komponenter fra bladene.
Kold infunderet te har en tendens til at være glattere og sødere, fordi færre af de bitre komponenter udvindes fra bladet. Disse bitre komponenter ekstraheres kun ved enten en højere temperatur eller en længere bryggetid.
Hvad er fordelene ved Cold Brew Green Tea

Ud over at være kølig og forfriskende har koldbrygget grøn te også fordele, der går ud over dens temperatur. Det kølige vand ekstraherer mindre af de bitre katekiner fra bladet, men det ekstraherer stadig masser af den glatte og søde theanin.
Hvad er Theanine?
Theanin er aminosyren inde i tebladet, der giver grøn te sin søde og salte smag. Teplanten kan skygges inden høsten, så den bevarer mere af denne theanin.
Dette er grunden til, at skyggefulde teer kan lide Gyokuro og kabuse Sencha har den stærke søde og salte smag. Når du brygger Gyokuro te kold, får du stadig masser af smag, men mindre af bitterheden.
Theanins virkninger
Ud over at give en dejlig sød smag, bringer theanin også nogle vidunderlige sundhedsmæssige fordele til den grønne te. Theanin er i stand til at krydse blod-hjernebarrieren, og det menes at fremkalde en beroligende effekt på hjernen.
Dette kan være grunden til, at tedrikkere rapporterer at have en længerevarende, rolig, vågen følelse hele dagen. L-theanin dæmper bivirkningerne af koffein, så du kan få energien uden styrt eller rystelser.
Hvilke teer er den bedste koldbryggede grøn te?
En af ulemperne ved koldbrygget grøn te er, at den mangler råstyrken af varmbrygget grøn te. Hvis du vil lave lækker kold te, skal du finde en te, der kan give en masse smag. Her er et par af vores favoritter.
Gyokuro
Som vi nævnte før, Gyokuro te kan bruges til at lave lækre kolde te-infusioner. Denne premium grønne te pakker masser af den velsmagende eller "umami" smag takket være den lange skyggeproces, og når den er koldbrygget, kan den endda opfange et strejf af frugtighed.
Vi bruger gerne en blended Gyokuro til vores kolde te-infusioner som Sasa Hime, da denne te skaber en velafbalanceret og glat smagsprofil.
fukamushi Sencha
Mens alle Sencha te er dampet efter høst, nogle Sencha s er dampet længere end andre. Disse er kendt som fukamushi Sencha eller dyb dampet te. Under den længere dampningsproces får disse teer en stærkere smag, der fungerer godt som en kold bryg.
fukamushi Sencha s som Yamaga no Sato får en mørkere grøn farve og en glattere og frugtigere smag, når den tilberedes som en kold bryg.
Matcha-iri Sencha
For at lave nogle af de mest kraftfulde kolde te-infusioner, kan du bruge det, der kaldes matcha-iri Sencha , som laves ved at blande matcha pulver i Sencha blade. Dette matcha-pulver frigives i vandet for at skabe en uklar grøn te med koldt vand og en rig frugtagtig smag.
Shizuku'en Sencha er designet til at være den perfekte te til kold brygning, og den skaber en rig og kraftfuld smag både som varm te og som koldbryg grøn te.
karigane
Karigane-te er måske ikke så kraftfuld som nogle af de andre kolde te-infusioner, men den skaber en god balance. Denne te er lavet af stængler og blade fra skyggefulde teplanter, som dem man plejede at lave Gyokuro .
Fra de skraverede blade får du den søde umami, du kan forvente af en kold infunderet te-agtig Gyokuro , men fra stænglerne får du en mild stråsmag. Denne koldbryggede grønne te er ret frugtig, og den har et strejf af agurk i finishen.
Inspirationer til infusioner af kold te
Hvis du vil gøre kold infunderet te endnu bedre, er der et par ting, du kan prøve!
Sådan laver du Cold Brew Green Tea Cooler
Du kan blive fristet til at tilføje isterninger til dine kolde te-infusioner, men da disse smelter, vil de udvande drikken og fortynde smagen.
Vi anbefaler at lade din koldbryggede grøn te stå i køleskabet, så den er rar og kølig for dig, når du drikker den, men hvis du skal bruge isterninger, foreslår vi, at du bruger grøn te-isterninger, lavet ved at hælde grøn te i en isterningbakke og fryse den natten over.
Hvordan man gør Cold Brew Green Tea mere smagfuld
Hvis du vil gøre dine kolde te-infusioner endnu mere smagfulde, kan du tilføje frossen frugt til drinken. Dette vil opnå to ting. For det første vil det hjælpe med at holde din te med koldt vand infunderet køligere uden at fortynde smagen.
Dette vil også tilføje en dejlig frugtagtig smag til din koldbryggede grøn te, som vil passe godt sammen med den naturligt søde og glatte smag af de kolde te-infusioner.
Alkoholdrik
Hvis du ønsker at pifte din nat op, mens du bevarer den kolde bryg-stemning, anbefaler vi stærkt vores opskrift Grøn te Alkohol Long Drink lavet af en mixolog! Det er en af vores læseres yndlingsopskrifter 🍸
Hvordan man laver te med koldt vand endnu bedre
Selvfølgelig kan du tilberede te med koldt vand på traditionel vis, men hvis du virkelig vil pifte tingene op, kan du bruge Kooridashi-metoden.
Det er her du fylder en tekande med isterninger, lægger nogle teblade ovenpå og lader de smeltende isterninger brygge tebladene over tid. Dette vil brygge teen ved en temperatur lige over frysepunktet, så den kolde vand-infunderede te bliver endnu sødere.
Denne proces vil tage lidt tid, så du kan sætte isterningerne op, før du laver pligter eller løber ærinder, og når du kommer tilbage, bør du have en dejlig kande med kold te!