Hojicha vs Matcha-forskelle forklaret af en teekspert

Vil du kende alle forskellene mellem  Hojicha vs matcha? Så er denne artikel lavet til dig!

I denne rapport vil vi se på alle de forskelle mellem matcha vs Hojicha , teerne smagsprofiler, deres fordele og vi vil endda fortælle dig, hvilken te vi tror vil være den rigtige for dig!

Uden videre, lad os læse, lære og vigtigst af alt: brygge!

 

Hvad er forskellene mellem Hojicha vs Matcha?

 Hojicha og matcha

Før vi går i gang, antager vi, at du kender alle de grundlæggende principper om disse teer.

Hvis du ikke gør det, anbefaler vi dig stærkt at læse vores komplette guides om  Hojicha og ceremoniel matcha (scroll ned i bunden af indsamlingssiden 😉)

Pulver vs løse blade

Den mest åbenlyse forskel mellem matcha og Hojicha er det matcha er pulveriseret og Hojicha er i løs bladform. Dette vil føre til mange forskelle, som vi vil diskutere senere, men det er vigtigt at huske på nu.

Uristet vs ristet

En anden forskel mellem matcha vs Hojicha er det Hojicha er en ristet te og matcha er uristet. Risteprocessen bringer forskellige smage frem, og det kan ændre te farver. Af denne grund er matcha en lys levende grøn farve og Hojicha er en lys til mørkebrun. 

Yngste spirer vs modne teblade

En sidste forskel mellem matcha og Hojicha er det faktum, at matcha er lavet af de yngste spirer af teplanten, hvorimod Hojicha er normalt lavet af ældre, mere modne teblade.

Når du dykker mere ned i verden af japansk grøn te, vil du lære, at hvordan teen høstes i høj grad kan påvirke, hvilken type te, der produceres.

Hvis du vil lære mere om tehøsten, kan du læse vores komplette guide på 👉 høst af te

 

Hojicha og Matcha-ligheder

Camelia sinensis

Den mest åbenlyse lighed mellem Hojicha og matcha er, at de begge er typer te. Det betyder, at de kommer fra samme plante, camelia sinensis. Al ægte te skal komme fra denne teplante, ellers anses den ikke for at være en ægte te.

Begge er japansk grøn te

Desuden begge dele Hojicha og matcha er produceret i Japan. Det er japanske teer med navnet “ Hojicha ” henviser til ristet te og ordet "matcha", der henviser til malet te.

 

Smagsprofiler

 Hojicha vs matcha smagsprofil

Nok den største forskel mellem Hojicha og matcha har med smagen at gøre.

De smag af Hojicha er rigtig stærk på disse noter af karamelchokolade og kaffe, som selvfølgelig kommer fra ristningsprocessen.

De smag af matcha kunne ikke være mere anderledes, med flere af disse dampede grøntsagssmag sammen med en mælkeagtig finish og en tykkere mundfornemmelse.

 

Sundhedsmæssige fordele ved Hojicha vs matcha

Lad os nu tale lidt om Hojicha vs matcha sundhedsmæssige fordele. Der er talrige Hojicha fordele, men matcha er det virkelige næringsstofkraftcenter.

Indtagelse af matcha-blade giver dig mere energi

Giver matcha dig energi? Ja. Det meste af dette skyldes det faktum, at når du maler tebladet og blander det direkte i vand, indtager du det hele. Når du på den anden side infunderer bladte, får du bare et lille stykke af de vandopløselige forbindelser.

Matcha har et højere niveau af theanin

Matcha er også skygget i lang tid, hvilket giver den mere theanin, og den er lavet af yngre teblade, som har en tendens til at være højere i næringsstoffer.

Er du interesseret i at lære hele matcha-produktionsprocessen? Denne artikel skal være din kop te (eller måske din skål matcha) 👉 hvordan laves matcha

 

Sammenligning af koffeinniveauet af Hojicha vs matcha

sundhedsmæssige fordele ved Hojicha og matcha

Når du sammenligner Hojicha koffein vs matcha, det vil du finde Hojicha kommer til kort.

Dette har at gøre med en række forskellige faktorer som de ældre blade, manglende skygge og stegeproces.

matcha har 68mg koffein pr. kop (hvis du bruger 2 gram pulver) og Hojicha kan have så lidt som 10mg koffein pr kop

Hvis du er interesseret i en komplet rangering af koffein i te, kan du tjekke denne liste over 👉 8 Laveste koffein te

 

Findes brændt Matcha?

I teorien, hvis du skulle sammenligne ristet matcha vs Hojicha , smagene ville være meget forskellige, men sådan noget finder du aldrig.

Der går så meget arbejde i at producere matcha, når det kommer til skygge, høst, fjernelse af stilke og slibning, og alt dette er for at producere denne glatte, vegetabilske og naturligt søde smag.

At riste denne te ville være at fortryde en masse hårdt arbejde, og det er derfor, hvis du vil lave en Hojicha latte skal du blot bruge Hojicha pulver.

Sådan forbereder du en skum Hojicha Latte eller Matcha Latte?

Ønsker du at lære alle hemmeligheden til at forberede den mest velsmagende  Hojicha latte og matcha latte? Vi har dig dækket! Vores team af japanske eksperter i grøn te skrev detaljeret trin for trin opskrifter for disse to drinks. Sørg for at læse:

👉 Gør en perfekt Hojicha Latte med vores ultimative opskrift
👉 Den ultimative Matcha Latte-opskrift

 

Så hvilken skal man vælge, Matcha eller Hojicha ?

Hojicha

Hvis du er følsom over for koffein og du foretrækker disse mere varmende og beroligende smagsvarianter, vil vi anbefale dig at gå efter Hojicha te!

Vi har en stor let ristet Hojicha fra hr. Noike i Kyoto, der er ekstremt populært!

Fordi denne te dyrkes midt i en skov, ligger den delvist i skygge hele dagen, og derfor udvikler den en naturlig sødme. 

 

matcha

Hvis du er interesseret i disse mere græsagtige eller vegetabilske smag, og du vil have en te, der virkelig kan vække dig om morgenen, anbefaler vi, at du går efter matchaen.

Den bedste matcha for begyndere er også fra hr. Noike! Du kan også prøve begge disse teer og fortælle os, hvilken du bedst kan lide.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4