Alt du behøver at vide om Bancha

bancha er en te lavet af de nederste blade på teplanten og er derfor meget billigere end andre teer.

Det har andre fordele end dets prisskilt. Det er også lavere i koffein, og det har en virkelig dejlig unik smag til det. I denne artikel skal vi gennemgå, hvad bancha er, hvordan det smager og hvordan man tilbereder det.

Vi vil også diskutere de sundhedsmæssige fordele ved bancha te, og hvorfor du måske ønsker at tilføje det til din daglige rutine! 🍵🍃

Hvad er Bancha 番茶

Ordet bancha på japansk indeholder to kanji-tegn "ban" 番 og cha "茶" tegnet "cha" betyder klart te, men tegnet "ban" kan have 2 forskellige betydninger, som begge fortæller dig meget om selve teen.

Den første oversættelse af bancha er "sen te", hvilket ville give mening, da denne te høstes senere på året, efter shinchaen og Sencha . Dette ville være en god måde at differentiere på Sencha vs bancha da bancha er lavet af anden, tredje eller endda fjerde høst, og den er lavet ved hjælp af de ældre blade af teplanten. 

Den anden definition af bancha fortæller dig om et andet aspekt af teen. "Forbud" kan også betyde "hverdag", hvilket også giver mening, når det kommer til bancha, fordi bancha te er en meget billigere te end Sencha , så det giver mening at drikke hver dag. Uanset hvad du tror, den sande definition er, er denne dikotomi god at huske på, når du forsøger at forstå bancha-te. Det er en te med sen høst, der er beregnet til at være billig og tilgængelig for folk rundt om i Japan.

Bancha videoforklaring

 

Sådan brygger du Bancha

At brygge bancha-te er nemt, du skal bare følge disse enkle instruktioner nedenfor. Du vil bemærke den eneste store forskel i brygning Sencha vs bancha er temperaturen.

  • Trin 1: Tilsæt 5 gram bancha-te til kyusu-tekanden
  • Trin 2: Hæld 150ml-200ml vand ved en temperatur på 80 grader celsius
  • Trin 3: Lad bladene sidde uforstyrret i 1 minut
  • Trin 4: Hæld teen ud i dit glas og nyd! Det indbyggede filter inde i kyusu tekanden filtrerer automatisk bladene ud, så de ikke ender i din kop
  • Trin 5: Du kan genbruge bladene 3-4 gange mere eller bare indtil de mister smag. Brug vand med samme temperatur, men en bryggetid på 20 sekunder for hver efterfølgende infusion.

Sådan får du bancha til at smage godt

Der er 10 gyldne regler, du skal respektere, hvis du vil lave den perfekte Bancha eller en hvilken som helst grøn te. Hvis du vil vide mere om disse regler, foreslår vi, at du læser artiklen 👉 hvordan man får grøn te til at smage godt forklaret af te-eksperter

10 gyldne regler at respektere, hvis du vil lave den perfekte bancha:

  1. Køb Bancha i bedre kvalitet
  2. Brug det rigtige testel
  3. Stejl kort
  4. Vær opmærksom på vandtemperaturen
  5. Vær forsigtig med smagstilsætninger
  6. Koldbrygg din Bancha
  7. Vælg en Bancha, der smager godt
  8. Bryg Bancha på den rigtige måde, og det vil smage godt
  9. Forbedre bitterheden af Bancha
  10. Vælg den bedste Bancha

bancha te fordele

Hvis du er interesseret i at lære mere om fordelene ved denne te, skrev vores team en detaljeret artikel kaldet 👉 bancha te fordele. Men nedenfor finder du et hurtigt resumé af artiklen med en forklarende video.

Bancha drikkes ofte efter et måltid, fordi det menes at hjælpe på fordøjelsen. Dette kan have at gøre med det højere mineralindhold i de mere modne teblade. Du kan mærke denne mineralitet i smagen såvel som teksturen af teen, da den giver en let prikkende fornemmelse på tungen.

bancha er en god te for hele familien. Det er alkaliserende, så det er lettere for maven, det har lavere koffein og mere jern. Normalt er det ikke godt at give grøn te til små børn, men denne drikkes ofte af børn, fordi den er så lav i koffein. Du kan også drikke det senere på dagen uden at være vågen hele natten og prøve at sove.

Vi har testet denne Bancha i et stykke tid nu, og en fantastisk opdagelse, vi gjorde, er, at denne Bancha kan gennemvædes op til 6 gange! 

Hvad er forskellen mellem Sencha vs Bancha

Sencha er den mest almindelige te i Japan, og bancha er den næstmest almindelige. Af denne grund er det kun naturligt at prøve sammenligningerne mellem  Sencha vs banchaInden vi går i gang, Jeg vil meget gerne invitere dig til at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om  Sencha . Du vil opdage hele hemmeligheden bag denne overlegne grønne te. Så hvad er forskellen mellem Sencha og bancha? 

Sencha og bancha, der kommer fra den samme plante

Det er almindeligt for en Sencha og bancha, der kommer fra den samme plante. Ikke bare den samme planteart, men den samme specifikke plante. 

Sencha er lavet af den første høst og de øverste blade

Sencha er normalt lavet fra den første høst, og de øverste blade er udvalgt fra teplanten. Disse blade har en tendens til at producere en glattere og sødere te med en mild astringens og nogle af disse græsagtige egenskaber.

Bancha er lavet af de ældre blade fra teplanten

Bancha er lavet ved hjælp af de ældre blade fra teplanten, eller fra senere høst. Disse mere modne blade er hårdere, og de giver en mere jordagtig eller træagtig smagsprofil til teen. Selvom det ikke er helt forkert at sige, at bancha er lavet af de "rester" blade Sencha produktionsproces, kan en masse bancha-drikkere tage anstød af det! Der er så mange fordele ved bancha te som vi skal diskutere senere.

Hvordan smager Bancha Tea?

Smagen begynder med en dejlig træbark- eller træsmag i de første 1-3 opblødninger, og derefter sætter den sig ned i en sød, blød te i de 4-6 opblødninger. Den 200-grams pakke, vi sælger, bør holde i flere måneder, hvis du trækker den 6 gange hver!

Har bancha te koffein

Bancha te har betydeligt mindre koffein end Sencha . Den væsentligste forskel mellem Sencha vs bancha i forhold til koffein har at gøre med de blade, der bruges. Koffein produceres af teplanten som en beskyttelse mod insekter. Koffein kan være utrolig bittert og endda giftigt for insekter, så det udvikles omkring tebladet som en slags beskyttende belægning. 

De yngre, mere ømme blade af teplanten er mere sårbare over for insekter, så de skal producere mere koffein for at forsvare sig selv. Det er derfor, te lavet af yngre teblade kan lide Gyokuro , matcha og Sencha har et relativt højt koffeinindhold.

De ældre, mere modne blade af teplanten er mere seje og mindre sårbare over for insekter. Det betyder, at de ikke behøver at producere ret meget koffein for at beskytte sig selv, og som følge heraf kan te lavet af ældre blade som f.eks. Genmaicha , Hojicha og bancha tendens til at være lavere koffein grønne teer.

Hvis du søger efter te med lavest koffein i Japan vil du gerne tage et kig på teer som bancha, Genmaicha , kukicha og Hojicha . Men hvad er de laveste koffein-teer? Hvis du er interesseret i at finde ud af svaret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Laveste koffein te: fra lavest til højest

Hvor dyrkes Bancha i Japan?

bancha er den mest almindelige japanske grønne te efter Sencha , så det er ingen overraskelse, at det virkelig dyrkes overalt. Fordi bancha te er lavet af senere høst og ældre blade, mange tebønder, der producerer en te lignende Sencha vil også producere en bancha-te. Forskellen mellem Sencha vs bancha handler mere om plukningen og ikke behandlingen af selve teplanten, så de virkelig kan produceres af samme plante

Så for at besvare spørgsmålet dyrkes bancha-te, ligesom alle andre japanske grønne teer, i det sydlige og centrale Honshu, Shikoku og Kyushu. Det nordlige Honshu og Hokkaido bliver for koldt om vinteren til, at teplanter kan overleve, så det er virkelig ikke dyrket meget nord for Tokyo.

Dyrkningen af japansk grøn te har mange forskellige svar. Dette er et spørgsmål, vi bliver stillet meget, så vi tænkte, at vi ville sammensætte en liste for at tale om alle de forskellige steder, hvor japansk te vokser. Hvis du er interesseret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 Hvor vokser japansk te?

hvor kan man købe bancha te

Hvis du leder efter japansk grøn te, Nio Teas er onlineshoppen lavet til dig. Vi bygger den største verdensomspændende online salgsplatform til japanske småbønder. Og ja, vi sælger bancha 🍃

Mens mange bancha-teer mangler kompleksitet, er banchaen fra Masudaen virkelig enestående. Der er en dejlig subtil smag af popcorn, der endda går i retning af en Genmaicha . Vi besøgte Masudaen sidste sommer og lærte så meget på gården, på fabrikken og i smagslokalet. Bønderne her kender virkelig deres te!

Du kan finde bancha masudaen i vores Japansk grøn te netbutik. Du vil bemærke, at denne te er ret overkommelig sammenlignet med andre løsbladede japanske grønne teer.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4