Bedste te for begyndere udvalgt af eksperter

Valg af bedste te for begyndere kan være en fantastisk måde at udforske verden af japansk grøn te, hvis du ikke ved, hvor du skal starte. I denne artikel vil vi dække bedste te for begyndere som du måske vil nyde, hvis du lige er begyndt at dykke ned i en verden af grøn te med løse blade. Det, vi leder efter her, er te, som de fleste førstegangs-te-drikkere ser ud til at nyde. Vi vil starte med at rangere de 5 bedste begynderteer, og senere vil vi diskutere de typer teer, du måske vil undersøge, hvis du lige er begyndt. Uden videre, lad os springe ind!

Top 6 af de bedste te til begyndere

Efter at have rejst rundt i Japan i de sidste par år, har vi mødt dusinvis af tebønder og prøvet hundredvis af forskellige teer. I løbet af den tid har vi lavet en liste over bedste te for begyndere anført nedenfor.

#1 Bancha Masudaen

 

bancha masudaen er en stærk kandidat til den bedste te for begyndere. Denne te er et perfekt eksempel på at bruge de mindre eftertragtede dele af teplanten og gøre den til en god selvstændig te, et tilbagevendende tema for dette segment. I tilfældet med Bancha er den lavet af de ældre blade af teplanten, som er højere i mineraler og lavere i koffein. 

 

Banchaen lavet af Mr. Masuda i Shizuoka får en mild, korn- eller træsmag, der er ganske behagelig. Smagen af denne te holder virkelig fra brygning til brygning, så du kan genbruge bladene 5-6 gange, før de mister smag. Dette sænker allerede prisen på dette billig løs blad grøn te endnu længere, så du kan nyde det for blot et par øre pr. glas!

#2 Hojicha noike

Den næste te, vi vil diskutere på vores liste over den bedste te for begyndere, er noike Hojicha . Dette er en ristet grøn te, lavet ved at vende tebladene i en varm pande, lige efter at de er blevet helt tørret. Mens de fleste japanske grønne teer er kendt for deres distinkte søde grøntsags- eller endda let græsklædte smagsprofiler, konverterer risteprocessen disse smagsnoter til kaffe, karamel eller chokolade. 

Dette gør teen ideel til en kold eftermiddag, men den kan også tilberedes som en forfriskende kold bryg på en varm dag. Koffeinindholdet i denne te er i den nederste ende af to grunde. Den første grund er, at denne te plejer at være lavet af ældre teblade, hvilket også gør den billigere. 

Den anden grund er, at den høje varme, der bruges i stegeprocessen, kan reducere koffeinindholdet i bladene en smule. Ligesom Genmaicha , denne te kan også tilberedes ved en varmere temperatur. Alsidigheden af denne te gør den til en god te for begyndere, men den er også en smagsprofil, som mange førstegangs tedrikkere leder efter. Mens de fleste japanske grønne teer er friske og opkvikkende, Hojicha er varm og beroligende, hvilket er hvad mange begyndere leder efter i en kop te. 

#3 Genmaicha Hagiricha

Den tredje te på vores liste over den bedste te til begyndere er Genmaicha Hagiricha. Dette er en te lavet ved at kombinere ristede ris med teblade, for at producere en unik smagsprofil. De fleste mennesker kan lide denne te, første gang de prøver den, og det er generelt en svær te at ødelægge.

 Det er en af de mere overkommelige japanske grønne teer, som er perfekt til nye tekøbere, og den er ikke helt så følsom over for brygningstemperatur. Teen er lavet af ældre, mere modne blade, hvilket gør den billigere, men også mere tolerant over for varmere vand. Denne te er meget lav i koffein, og den har en behagelig kornnote, der er ret beroligende både om morgenen eller om aftenen.

#4 Latte Matcha

En anden god tilføjelse til den bedste te for begyndere er latte matcha. Mens en almindelig skål matcha bestemt er en erhvervet smag, er matcha lattes blevet almindeligt over hele verden. 

Dette er en god gateway-te til at vænne dig til alle de smagsvarianter, matcha har at byde på, uden at blive overmandet af denne let græsklædte smag. Bare bland en teskefuld eller to af dette pulver i med noget havremælk eller kokosmælk, rør det op og nyd det. 

Du kan opleve, at det er nemmere end at lave en kop kaffe om morgenen, og følelsen du får af det burde være meget mere afbalanceret. Hvis du vil op i niveau til drikkeskåle med matcha uden tilsat mælk eller sukker, kan du gå efter den ceremonielle matcha. Dette er beregnet til at være naturligt sødt og er meget dyrere på grund af alle de ekstra trin i produktionsprocessen. For nu skal du bare holde dig til matcha lattes og se, hvordan du kan lide dem! Du kan altid starte her og tilsætte lidt mindre mælk hver gang.

#5 Fukamushi Sencha yamaga no sato

Endelig kommer vi til fukamushi Sencha yamaga no sato. Ligesom Genmaicha og Hojicha , dette var endnu en stor opfindelse i det 20. århundrede. Ved at dampe tebladene i et par sekunder ekstra, kan en producent faktisk gøre smagen af en te glattere. Den længere dampningsproces nedbryder bladets cellemembraner, så mere af det kan flyde ind i koppen. Det er derfor, du får disse dybe jadegrønne glas fukamushi-te. 

Teen er også meget mere uklar og producerer en rigere smag og mindre bitterhed. En masse fukamushi-teer som fukamushi Yamaha fungerer godt som kolde bryg. Det kolde vand bringer nogle af deres sødere og mere frugtagtige smagsprofiler frem, hvilket gør dette til en forfriskende drink til en varm dag. Dette er bedste te for begyndere der kan lide kølig forfriskende koldbrygget grøn te.

#6  Gyokuro Karigane Sakamoto Grøn te

Næste på vores liste over den bedste te for begyndere kommer vi til Gyokuro karigane sakamoto grøn te. Karigane er en fantastisk introduktion til nogle af disse søde og salte smage, som du måske kan se i mange japanske grøn te. En te som Gyokuro kan være fantastisk til mere garvede tedrikkere, men den kraftige umami-smag kan være en smule overvældende for dem, der ikke har haft meget erfaring med japansk grøn te. 

Karigane på den anden side er meget mere mild. Det er lavet ved at kombinere stilke og blade fra planten, der bruges til at lave Gyokuro . Du får et lille hint af denne rige salte smag, men den er godt afbalanceret af disse stængler. Teen fungerer godt som en kold bryg og er også billigere end dens modstykke. Når du begynder at vænne dig til smagen af Karigane, kan du gå op til Gyokuro senere, men det fungerer som et godt springbræt i verden af førsteklasses japansk grøn te.

Hvilke tetyper er der for begyndere?

#1 Bancha

bancha er en af de bedste te for begyndere. Mens de fleste premium grønne teer kan lide Sencha , Gyokuro og matcha er lavet af de yngre blade af teplanten, Bancha er lavet af de ældre blade. 

Mens teplanten skal producere en masse koffein for at beskytte sine yngre, mere ømme blade mod insekter, producerer disse hårdere blade mindre koffein. Teen kan også indeholde ældre testængler, som har en lille smule bark på sig. 

Smagen af bancha er også helt anderledes. Mens Sencha er stærkere på disse dampede vegetabilske smagsprofiler, hviler smagen af Bancha mere på disse noter af varmt træ, korn og popcorn. Der er en lille antydning af disse mere citrusagtige smage, men de er ikke for skarpe på ganen.

 Bancha er en god snackte, da den passer godt til ting som nødder og popcorn. Denne te drikkes almindeligvis efter et måltid for at hjælpe med fordøjelsen.

#2 Genmaicha  

En anden bedste te for begyndere er Genmaicha . Genmaicha fremstilles ved at kombinere teblade med ristede ris. Ligesom mange af de andre teer på denne liste, Genmaicha blev opfundet som en måde at få tehøsten til at holde længere. 

I tider med strabadser tilføjede folk de ristede ris til tebladene for at øge deres teforsyning. Det kan også hjælpe i fastetider, da smagen af denne te minder om en dejlig varm skål med ris. Teen er blevet ret populær på grund af dens lavere pris, dens varme kornsmag og dets lavere koffeinindhold. 

Dette er en almindelig te at servere på restauranter, fordi den er vellidt og lav i koffein. Bladene, der bruges til at lave denne te, er de ældre blade af teplanten, hvilket gør den ligner en af de tidligere billige løse blade grønne teer vi nævnte, bancha.

#3 Hojicha

Hojicha er den tredje bedste te for begyndere. Dette er en ristet te, som blev opdaget i det 20. århundrede, da teproducenterne igen ønskede at sikre sig, at de kunne få mest muligt ud af deres høst. Denne te er også lavet af de ældre blade af teplanten, men de er ristet for at give dem varmere smagsnoter af kaffe, karamel eller endda chokolade. 

Bladene vendes enten i en stegemaskine eller i en stor varm pande, indtil de alle er færdigristede. Bladene skifter fra grønne til brune, og farven på den bryggede te bliver nu rødbrun. Denne te bliver mere populær i efterårs- og vintermånederne, og i nogle dele af Japan kan du endda se dem stege Hojicha på gademarkeder. 

Teen drikkes stadig om sommeren og nydes især som koldbryg. Det kolde vand ekstraherer mere af de sødere karamelnoter fra teen, hvilket gør en dejlig forfriskende drink til en varm dag. 

#4 Kukicha

Endelig på vores liste over bedste te for begyndere vi har kukicha, en te lavet ved at kombinere stilke med teblade. Denne te var en opdagelse gjort af bønder, da de skulle sælge alle de teblade, de producerede og kun stod tilbage med stilkene. 

De fandt ud af, at disse virkede ganske godt, når de blev infunderet, og begyndte hurtigt at eksperimentere med forskellige typer stilkete. Nu er stilketeer blevet mere værdsat, og nogle foretrækker dem endda på grund af deres milde stråsmag. 

Stilkene på teplanten producerer ikke nær så meget koffein som bladene, så disse kukicha-teer er kendt for at være lave i koffein. Karigane er en mere premium stilk-te, der er lavet af stængler og blade fra skyggefulde teplanter, som dem der bruges til Gyokuro . Denne te får en meget sødere smag og fungerer godt som en kold bryg. Den karigane er også et godt valg for begyndere, da disse velsmagende smag af Gyokuro te er en erhvervet smag, og kariganen kan være en meget mildere udgave.

Generelle tips til at komme i gang med te

Efter at have valgt bedste te for begyndere, du skal også sørge for at forberede det rigtigt. Her har vi lavet en hurtig guide til de vigtigste ting at vide, før du laver din første kop løsbladste. 

Brug ikke kogt vand, men varmt vand

Dette er den mest almindelige fejl, folk begår, når de tilbereder japansk grøn te eller grøn te generelt. Grøn te har en højere tilstedeværelse af catechiner, som kan gøre teen rigtig bitter, når de frigives. Heldigvis frigives disse katekiner ved en højere temperatur, så du blot kan brygge teen med køligere vand for en jævnere og sødere drikkeoplevelse.

Brug vand af høj kvalitet

 Sørg for at bruge filtreret vand, når du tilbereder din løse bladgrønne te. Calciumet i postevandet kan virkelig forstyrre teens subtile smagsnoter. Når det kommer til vand, vil du gerne gå så neutralt som muligt med smagen, så intet stjæler showet fra teen.

Gå altid efter løsbladste i stedet for teposer

Den næstmest almindelige fejl, folk bruger, når de tilbereder grøn te, er at bruge te fra teposer. Teposer indeholder ofte te af utrolig lav kvalitet, der kan have en flad eller bitter smag. Når du går op i niveau og går efter løsbladste, får du ikke kun adgang til et ton mere variation, du får også en rigere smag og drikkeoplevelse. 

Overhold de korrekte stejletider

Endelig er det vigtigt at være meget opmærksom på bryggetiderne. Ligesom varmere vand kan få mere af catechinerne og bitterheden fra den grønne te frem, så kan en længere bryggetid det også. For de fleste japanske grønne teer er 1 minut mere end nok til de fleste typer japansk grøn te. For Gyokuro du kan bruge 2 minutter og en lavere temperatur for de bedste resultater

Hvad er det nødvendige testel til begyndere? 

kyusu 

Hvis du er ny i te-verdenen, behøver du ikke investere i fancy bryggeudstyr, bare sørg for at have nogle gode teer at nyde. Vi kan endda give dig en gratis Kyusu tekande når du tilmelder dig månedlig teklub. Med den månedlige teklub sender vi dig forskellige løse bladte, som du kan prøve hver måned fra hele Japan. Den første måned starter vi ud med nogle af vores begyndersmag og går videre derfra. Selvfølgelig får du ikke kun prøvet alle mulige forskellige japanske grønne teer, men du får også det bedste værktøj til at tilberede dem i.

Kyusu tekanden er designet til at tilberede den bedste kop japansk grøn te. Det giver bladene masser af plads til at udvide sig og frigive deres smag i vandet. Når bryggetiden er gået, filtrerer tekanden automatisk bladene fra, mens du hælder på. Få din første kyusu tekande hos os ved at tilmelde dig den månedlige teklub!

En god kop te

En tekop er en anden ting, du skal bruge, når det kommer til at tilberede te, men du kan bare bruge, hvad du har derhjemme. Det er bare vigtigt, at du bruger en tekop, der kan modstå varmere temperaturer.  

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke ved, hvor jeg skal starte?

Ved du stadig ikke, hvor du skal starte efter at have læst vores valg til den bedste te til begyndere? Intet problem, du kan bare prøve dem alle sammen! Med vores samplere kan du prøve et par forskellige teer én gang og se, hvilke du bedst kan lide. På denne måde behøver du ikke forpligte dig til en enkelt te, før du er sikker på, at du vil elske den!

Løse blade te Sampler

Under vores rejser rundt i Japan har vi udvalgt en liste over de 30 bedste typer matcha, Sencha , Hojicha , Genmaicha , kukicha, Gyokuro , bancha og Kamairicha . Vi har sat alle 30 af disse teer sammen i vores berømte mega sampler. Hvis du er ny, er dette en fantastisk mulighed for at prøve lidt af hvert!

matcha samplere

Udover at samle forskellige typer af bladte, fandt vi også på 21 forskellige typer matcha-teer, som vi tror, du vil kunne lide! Disse kan du alle prøve i vores matcha te-prøvetager, en samling af alle de bedste matcha teer, vi har fundet fra hele Japan. Disse teer er lavet i forskellige regioner, af forskellige landmænd og fra forskellige teplantesorter. Hvis du virkelig vil tage et dybt dyk og udvide din gane til matcha, er dette stedet at gøre det.

Hvad tror du er bedste te for begyndere? Hvilke er du mest spændt på at prøve for første gang? Du er velkommen til at efterlade en kommentar nedenfor, og som altid lad os vide, hvis du har spørgsmål under hele din terejse. Tusind tak for at I læste med, vi ses næste gang.



Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4