Nu har du måske set videoer af Koicha over hele vores instagram og tiktok. Du spørger måske dig selv, "hvad er det for en slags te?" I denne artikel vil vi lære dig alt om det. Koicha faktisk spiller en væsentlig rolle i den japanske te-ceremoni, den kan være fyldt med sundhedsmæssige fordele, og den kan virkelig hjælpe i opskrifter på latte og matcha desserter. Vi vil diskutere hvad koicha er, hvordan man laver det og hvad det skal være
Se videoen om Koicha Tea
Hvad er Koicha?
Koicha er en speciel type matcha pasta lavet med halv mængde vand og dobbelt mængde pulver. Mange mennesker spørger, hvorfor vi ikke bare siger, at det er lavet med 4 gange så meget pulver, og det er der faktisk en grund til.
Når du laver en typisk portion usucha eller drikker matcha, bruger du 2 gram pulver og 100 ml vand. Du pisker derefter matcha te at skabe dette smukke skum på toppen.
Når det kommer til at lave koicha, du skal bruge 4 gram pulver og 50 milliliter vand. Hvis du skulle bruge 8 gram pulver og 100 milliliter vand, ville du ende med en te, der har næsten 300 mg koffein, hvilket ville være alt for meget. Derfor er det vigtigt at holde sig til retningslinjen om dobbelt mængde pulver og halv mængde vand, for at give dig selv en overskuelig portion af koicha grøn te.
Hvordan laver man Koicha?
Lad os først starte med at tale lidt om, hvordan man laver koicha. Du skal starte med at få dit matcha-pulver ud. At lave koicha te, du kan kun bruge en ekstremt glat matcha som matcha washimine, ellers bliver den ekstremt bitter. Vi omtaler denne matcha som en koicha matcha, hvilket betyder, at den er velegnet til koicha-te.
Fordele ved at bruge Koicha Matcha
Trin 1: Få den ideelle Matcha til at forberede din Koicha
De Matcha Washimine kommer fra okumidori teplanten, kendt for at have en mere blød smag med mindre bitterhed. Når du laver matchaen i en pasta som med koicha grøn te, det koncentrerer smagen, så hvert strejf af bitterhed bliver forstørret. Et godt koicha matcha Ligesom matcha washimine ikke vil have meget bitterhed over sig, så selv ved denne høje koncentration vil den forblive flot og glat.
Trin 2: Sigt dit Matcha-pulver
Når du har fundet en god koicha matcha at bruge, kan du sigte 4 gram pulver i bunden af matcha skål. Det er ikke helt så vigtigt at sigte her i forhold til, når du drikker usucha, men det hjælper stadig, når det kommer til at smage bedre koicha te.
Trin 3: Tilsæt vandet i din Matcha Bowl
Efter at pulveret er sigtet i, er det tid til at tilføje vandet. Du kan bruge 50 ml varmt vand her, med en anbefalet temperatur på mellem 140-170 grader Fahrenheit. Matcha har en tendens til at være mindre følsom over for varme, så du kan bruge alt mellem dette område.
Trin 4: Rør Matcha-pulveret
Når vandet er tilsat, kan du begynde at røre pulveret i. Dette kan gøres med den almindelige matcha piskeris, selvom du også kan bruge et specielt koicha-pisker, som har færre børster. Bevægelsen af at piske koicha te er meget forskellig fra den bevægelse, der bruges til at piske regelmæssigt brug matcha. Når det kommer til koicha, du skal egentlig bare bekymre dig om at blande pulveret jævnt uden klumper.
Et vigtigt tip her er at sørge for, at du ikke spreder for meget af koichaen på siderne af skålen. Når først den tykke koicha-pasta sidder fast her, vil det være næsten umuligt at komme helt af. For at maksimere mængden af koicha te, sørg for at holde den mod bunden af skålen.
Trin 5: tid til at drikke en glat Koicha
Når pulveret og vandet er blandet godt sammen, kan du blot hælde denne matcha-pasta i et glas, eller du kan endda drikke den lige ud af skålen. Dette er faktisk den rigtige måde at indtage på koicha te, som vi vil diskutere næste gang.
Hvad bruges Koicha til?
Koicha betyder simpelthen "tyk te", og det bruges under særlige te-ceremonier. Mens de fleste japanske te-ceremonier, som turister deltager i, serverer usucha eller "tynd te", under særlige lejligheder serverer de koicha eller tyk matcha. Der er noget ved at drikke sådan en potent blanding af pasta, der giver en følelse af betydning i te-ceremonien.
Under te-ceremonien hvor koicha te serveres, anbefales det, at gæsten spiser noget sødt ved siden af koichaen. Dette vil hjælpe med at udjævne noget af bitterheden uden at tilsætte sødemiddel til koicha te. Med japansk grøn te generelt frarådes det at tilføje nogen form for sødemiddel overhovedet. Hvis du synes, smagen er lidt for bitter, bør du i stedet spise noget sødt som mochi sammen med teen.
Der er en lang tradition for at spise slik eller "wagashi" under den japanske te-ceremoni. Dette fungerer ikke kun som en smagssammensætning til teen, men er også en gave, der gives til gæsten af værten for at styrke deres bånd.
Fordele ved Koicha
Når du koncentrerer matcha-pulveret til en tyk koicha pasta, du koncentrerer selvfølgelig de sundhedsmæssige fordele ved teen. Som du måske ved, er det, der gør matcha te unik, at den blandes direkte i vand i stedet for at blive infunderet. Det betyder, at du indtager hele bladet, alt i én drink. Uanset hvilke næringsstoffer der er i 1 gram matcha, får du 4 gange så meget i 4 gram matcha.
Når det er sagt, skal du være forsigtig, fordi den også vil indeholde 4 gange mængden af koffein. En normal kop matcha te har en høj mængde koffein som den er, men koicha er endnu mere ekstrem.
Brug af Koicha
Der er et par gode anvendelsesmuligheder for koicha te. Fordi den er så tyk og koncentreret, er den faktisk fantastisk til visse opskrifter. Lad os kort diskutere et par ting, du kan bruge koicha te for.
Koicha til matcha latte
Når det kommer til at lave matcha lattes, vil du virkelig gerne reducere mængden af vand, du bruger, for at gøre drikken mere smagfuld. Du kan som udgangspunkt lave en koicha matcha mælk, ved at blande koichapastaen i noget kokosmælk eller sojamælk og derefter røre det op. Dette er meget mere smagfuldt, end hvis du skulle bruge almindeligt brug matcha i din latte, som ville smage udvandet.
Koicha til madparringer
Du har måske set nogle af vores videoer, hvor vi taler om forskellige matcha-madsammensætninger, og i de fleste af dem bruger vi koicha pasta. Grunden til dette er, at den nemt spreder sig, så du kan tage den på stort set alt. Du undgår også at kvæle i det tørre pulver, når du laver det til en pasta.
Vi har fundet særligt gode resultater ved at dyppe en banan i en lille smule af koichapastaen og spise den sådan. Det smager næsten som en dessert!
Koicha til desserter
Koicha matchaer meget let at blande i forskellige opskrifter. Den nemmeste måde at lave fx en matcha-is på er blot at blande koicha-pasta i vaniljeis. Grøn te-is eller matcha-is kan være en rigtig lækker godbid, men meget svær at finde. At lave din egen matcha-is kan være udfordrende, men denne metode tager kun et par sekunder!
Hvor kan man købe Koicha Matcha
Hvis du er på udkig efter at købe en matcha te, der fungerer godt i en koicha, vi vil anbefale matcha washimine som nævnt før, men også den nakai superior matcha, masudaen superior matcha og den sakamoto sae matcha. Disse er ekstremt glatte med en let sødme, perfekt til matcha koicha.
Jeg håber, at denne artikel har givet dig nogle gode ideer til, hvad du skal bruge koicha for. Du finder måske, at det enten er en meningsfuld del af et te-ritual eller et simpelt trick, der sparer dig tid i dine opskrifter. Uanset hvad det er for dig at bruge det til, er vi taknemmelige for, at du tog dig tid til at læse denne artikel!