Komplet guide om te, der smager som kaffe

Er der sådan noget som en te, der smager af kaffe? 🍵☕️

I denne artikel skal vi udforske et par forskellige typer te, der kan have en meget lignende smag som kaffe.

Vi vil også gennemgå en liste over teer, der er høje i koffein, så vi kan finde den bedste te til at erstatte kaffe. 

Lad os komme i gang 👇

 

4 typer te, der smager af kaffe

#1 Kuki Hojicha

Hvis du leder efter en te, der smager af kaffe, du kan ikke få det bedre end kuki Hojicha . Dette er en mørk ristet stilk te lavet af Mr. Issin i Takachiho.

Efter ristningsprocessen er færdig, får teen meget varmere og mørkere smagsprofiler såsom mørk chokolade og sort kaffe.

Selvom dette er en te, der smager af kaffe, koffeinindholdet er en anden historie.

Kuki'en Hojicha har det laveste koffeinindhold af nogen af vores teer, på grund af det faktum, at det hovedsageligt er lavet af stængler, og det er en ristet te. 

 

#2 Hojicha noike

De Hojicha noike er en anden stor te, der smager af kaffe.

Sammenlignet med kuki Hojicha , denne te er til den sødere side, med noter af karamel og mælkekaffe.

Noike Hojicha blev lavet af Mr. Noike, lige uden for Kyoto. Han dyrker te på en lille mark midt i en fyrreskov.

Fordi marken er omgivet af høje fyrretræer, får den delvis skygge hele dagen, hvilket gør teerne lidt sødere.

Noike Hojicha er den mest populære Hojicha te på vores hjemmeside, og du er sikker på at elske det, det er en af de bedste te til kaffedrikkere.

 

#3 Hojicha kawabataen

De Hojicha kawabataen er finalen Hojicha på vores liste. Hojicha er nok det bedste eksempel på en te, der smager af kaffe, så du kan virkelig ikke gå galt med nogen af disse tre.

Kawabataen får en lidt mere mild og træagtig smagskarakteristik.

Stegen er et sted midt imellem kukien Hojicha og noike Hojicha . Den er ikke helt så sød som noike, men den har stadig ikke helt så tung steg i forhold til kuki'en Hojicha .

Sammen med de andre typer Hojicha på denne liste er kawabataen bedste te til kaffedrikkere.

 

#4 Genmaicha Hagiricha

Endelig på vores liste over te, der smager som kaffe, har vi den Genmaicha hagiricha.

Denne te er ikke helt ristet som de andre, men den indeholder stykker af ristede ris, der giver den den dejlige varme kornsmag.

Denne te er lavet ved at kombinere uristede teblade med ristede ris, og smagen af hver te fungerer fantastisk sammen.

Genmaicha har et lavt koffeinindhold og en behagelig smag af popcorn eller korn.

Dette er en god te at nyde om morgenen, hvis du forsøger at skære ned på koffein eller om eftermiddagen, hvis du har problemer med at sove om natten.

Andet end Hojicha , Genmaicha er den bedste te til kaffedrikkere.

 

Hvad er de bedste tetyper til kaffedrikkere?

#1 Kuki Hojicha  

kuki Hojicha er virkelig det perfekte te til kaffedrikkere.

Når du kombinerer de mørkristede smagsvarianter og det lave koffeinindhold, får du den perfekte erstatning for din morgenkopp!

 

#2 Hojicha  

Hojicha generelt er en god te til kaffedrikkere.

Mens de fleste grønne teer har tendens til at have disse mere græsklædte eller vegetabilske smagsprofiler, Hojicha læner sig meget mere op af disse varmere noter af karamel, chokolade og ja, kaffe.

 

#3 Genmaicha

Genmaicha kan være en god te til kaffedrikkere fordi den også har et lavt koffeinindhold og flere af disse ristede kornsmag, der kan være rigtig varmende om morgenen.  

 

#4 Ceremoniel Matcha 

Fordi ceremoniel matcha er så høj i koffein, det kan være en fantastisk te til kaffedrikkere der har brug for en koffeinerstatning.

Bare bland 4 gram matcha-pulver i noget vand, og du har en te med mere koffein end kaffe!

 

#5 Gyokuro

Gyokuro er en anden god koffeinrig te til kaffedrikkere.

En stærk kop kan have lige så meget koffein som kaffe, men uden alle bivirkninger som rystelser, styrt eller nervøsitet. Smagen er også meget blødere!

 

Hvad er den bedste koffeinholdige te til at erstatte kaffe?

Hvis du leder efter en te til at erstatte kaffe, kan du finde mange gode muligheder, der er høje i koffein. I dette næste afsnit vil vi præsentere 5 forskellige teer, du kan nyde om morgenen i stedet for din kop kaffe. 

#1 Matcha

Matcha er nok den bedste te som erstatning for kaffe, fordi det kan være meget højt i koffein. En regelmæssig servering af ceremoniel matcha-te kan indeholde omkring 68 mg koffein. Selvom dette måske ikke virker af meget sammenlignet med en stærk kop kaffe, er det kun ved at bruge 2 gram matcha-pulver. Hvis du virkelig vil øge mængden af koffein i din kop matcha, kan du bare blande den dobbelte mængde pulver i. dette vil gøre smagen meget rigere og mere koncentreret, men også øge koffeinindholdet til 138 mg pr. portion. Hvis du bruger et højere forhold mellem pulver og vand, kan matcha endda have mere koffein end kaffe, hvilket gør det til det bedste te til at erstatte kaffe

#2 Gyokuro

 Endnu et godt te som erstatning for kaffe er Gyokuro . En typisk kop kaffe har mellem 95-105 mg koffein. Sammenlign dette med en portion Gyokuro te, der kan have mellem 120-140 mg koffein pr. kop. Selvom Gyokuro har mere koffein end kaffe, vil du ikke mærke de samme effekter. I stedet for at få et hurtigt stød af energi og et styrt senere på dagen, Gyokuro drikkende rapporterer at have en længerevarende rolig energi i løbet af dagen. Dette skyldes sandsynligvis l-theanin, som kan fremkalde en beroligende effekt på kroppen og bremse optagelsen af koffein. 

#3 Kabuse Sencha

En ofte glemt te som erstatning for kaffe er Kabusecha. Jo længere en te er skyggefuld, jo mere koffein har den en tendens til at have. Mens Gyokuro og matcha er begge skyggefulde i 3 uger eller mere før høsten, en te betragtes som en kabusecha eller kabuse Sencha hvis det er skygget i mellem 10-20 dage. Det betyder, at koffeinindholdet vil være væsentligt højere end en normal grøn te, men stadig vil den ikke have så meget sammenlignet med en te som Gyokuro . Hvis du forsøger langsomt at skære ned på koffein, kan dette være et godt springbræt. 

#4 Sencha

Sencha er den mest almindelige type te i Japan, og det kan være en fantastisk te som erstatning for kaffe. Sencha er den mest forskelligartede kategori i verden af japansk grøn te, og afhængigt af hvilken smag du kan lide, kan du finde en Sencha te, der passer til netop dine behov. Hvis du foretrækker disse mildere, tørrere smage i en te, kan du gå efter en uskygget Sencha ligesom Sencha isagawa. Hvis du er fan af disse stærke, dampede grøntsagssmag, kan du gå efter en dyb dampet fukamushi Sencha ligesom murasaki Sencha

#5 Kamairicha

Finalen te som erstatning for kaffe er Kamairicha . Dette er en delvist ristet grøn te, et sted midt imellem en Hojicha og en Sencha . Smagsprofilen tager flere af disse nøddeagtige noter som ristede mandler og hasselnødder. Denne te er relativt høj i koffein sammenlignet med te som bancha og Hojicha , men ikke nær så høj som Gyokuro . Hvis du kommer fra kaffens verden, kan du se dette som en bro mellem de mere ristede smage og de friskere, mere vegetabilske smage. 

 

Hvad er den bedste te at erstatte kaffe?

Hvis du leder efter bedste te til kaffedrikkere, den første ting, du skal spørge, er, om du leder efter en te med et højt koffeinindhold eller en te, der smager magen til kaffe. Begge teer findes, men de er forskellige slags. I dette næste korte afsnit vil vi tage et kig på bedste te til at erstatte kaffe med hensyn til både smag og koffein. 

Baseret på smag: Kuki Hojicha

Hvis du leder efter bedste te til at erstatte kaffe smagsmæssigt skal det være kukien Hojicha . Smagen af denne te smager næsten præcis som sort kaffe. Det kan tage lidt at vænne sig til, da smagen er meget tyndere sammenlignet med en stærkt brygget kaffe, men efter et stykke tid vil dine smagsløg ændre sig, og du vil glæde dig til at nyde denne varme kop te inden arbejdet. Kuki Hojicha er den bedste te til kaffedrikkere, når det kommer til smag. 

Baseret på koffeinniveau: Matcha

Hvis du leder efter bedste te til at erstatte kaffe med hensyn til koffein er matcha dit bedste bud. Selvom matcha har lige så meget koffein eller endnu mere koffein i forhold til kaffe, er den generelle følelse meget bedre. L-theaninen inde i matcha kan bremse absorptionen af koffein, så i stedet for at få et pludseligt boost af energi, vil du få denne mere vedvarende "rolig alarm" følelse hele dagen. Mange af tedrikkere foretrækker dette og bruger matcha som deres foretrukne drik under lange perioder med arbejde og studier. Matcha er bedste te til kaffedrikkere når det kommer til at erstatte koffein. 

 

Urtete, der smager af kaffe

Nu hvor vi har talt om bedste te til kaffedrikkere, lad os bruge et minut på at udforske et par forskellige typer urteinfusioner. For at blive betragtet som en ægte te, skal den komme fra teplanten, camelia sinensis. Urteinfusioner som kamille og pebermynte omtales ofte som teer, men de er faktisk tisane. For nemheds skyld kan vi henvise til disse som "urteteer" og gennemgå en liste over de bedste urtete, der smager af kaffe.

 

#1 johannesbrød te

Carob te er måske den bedste urtete, der smager af kaffe.

Denne urteinfusion er lavet af den tørrede frugt fra johannesbrødplanten, og den kan have en smag, der ligner kaffe eller chokolade.

Der er masser af sundhedsmæssige fordele, der kommer fra denne plante, og den har en lang historie med at blive brugt som en sund erstatning for kaffe og chokolade.

Du kan bare tilberede dette i noget varmt vand, og du vil ende med en varm drik, der smager magen til varm kakao eller kaffe. 

 

#2 Agern te

En anden urtete, der smager af kaffe er agern te.

Agernte lyder måske som en ny trend, men den er blevet nævnt allerede i 1800-tallet.

Agern kan males og bruges i forskellige typer naturlægemidler.

Det kan infunderes i vand for at skabe en urte te som erstatning for kaffe.

 

#3 Mælkebøtte Root te

Mælkebøtterod er en anden urtete, der smager af kaffe.

Denne tisane er lavet ved at infusionere mælkebøtterødder i varmt vand, og selvom smagen er meget anderledes end kaffens, kan den bruges som erstatning.

Denne tisane er meget høj i vitamin K, og den menes at være god for dine knogler. 

 

 

 

#4 Cikorierodte

En fjerde urtete, der smager af kaffe er cikorierod.

Cikorie-te er en populær erstatning for kaffe, da malet cikorie har samme smag og aroma som kaffe.

Både cikorie-te og kaffe har en varm, jordagtig, nøddeagtig smag, der passer godt sammen med søde kager og morgenmadsmad. 

 

 

#5 Byg te

Byg te er finalen urtete, der smager af kaffe. Denne te er meget populær i Japan, hvor den kaldes "mugicha".

Teen er ofte ristet, og den får disse jordiske eller mere nøddeagtige smage, hvilket gør den til en god erstatning for kaffe.

Ligesom de andre teer på denne liste er byg-teen naturligt koffeinfri, så den kan være en god fornøjelse at nyde når som helst i løbet af dagen.

 

 

Bedste lav koffein te

Den bedste te til kaffedrikkere der forsøger at skære ned på deres koffeinforbrug er en af disse lav koffein te. Lad os tage et kig på de 4 grundlæggende typer japanske grønne teer med lavt koffeinindhold, og se hvilke der lyder godt for dig. 

#1 Bancha

Som vi har nævnt før, producerer teplanten koffein som en forsvarsmekanisme til at beskytte sig mod insekter, men dette er mest en måde at beskytte de yngre mere sårbare blade på. De ældre blade på teplanten er sejere, og derfor behøver de ikke så meget beskyttelse. Som et resultat vil en te-lignende bancha, der er lavet af plantens ældre teblade, have omkring 30 mg koffein pr. kop. Bancha er en anden god te til kaffedrikkere forsøger at skære ned.

#2 Kukicha

Kukicha er en anden god grøn te med et lavt koffeinindhold. Fordi bladene på teplanten er mere sårbare over for insekter, er koffeinen koncentreret omkring bladene og ikke stilkene. Det betyder, at te lavet ved at kombinere stilke og blade er meget lavere i koffein, og de kan have en behagelig smag med noter af sommergræs og halm. En almindelig Kukicha lavet af uskyggede teplanter vil have omkring 18 milligram koffein pr. kop, men en te som Karigane, der er lavet af skyggefulde teplanter, vil have op til 33 milligram koffein. Dette gør stadig begge disse teer ret lave i koffein og absolut velegnede som erstatning for kaffe, hvis du forsøger at skære ned.

#3 Hojicha  

Der er mange Hojicha fordele, men at være lav i koffein er en af de vigtigste. Hojicha er en lækker ristet grøn te, lavet ved at vende teplantens tørrede blade og stilke i en stor pande eller i en stor stegemaskine. Hojicha er normalt lavet med de ældre blade og stilke af teplanten, så koffeinindholdet er naturligt lavere.  Når det er sagt, så mister bladene også noget af deres koffein under selve stegeprocessen. Dette bringer det samlede koffeinindhold ned på et håndterbart niveau på omkring 20 mg eller 1/5 af en kop kaffe. Kombinationen af den lave koffein og den lignende smag gør Hojicha De bedste te til kaffedrikkere.

Hvad er 

#4 Genmaicha  

Fordi de ristede ris, der tilsættes tebladene, ikke indeholder koffein, og selve teen ofte er lavet af ældre blade, har disse teer en tendens til at være meget lave i koffein. En 225 g kop Genmaicha vil indeholde omkring 18 mg koffein. En lille kop kaffe vil have omkring 100 mg koffein, så klart Genmaicha er i den lave ende af koffeinspektret. På grund af de mere ristede smage og det lave koffeinindhold, Genmaicha er en stor te til kaffedrikkere forsøger at skære ned på koffein. 

Årsager til, at te ligner kaffe

koffein

For det første kan vi starte med den mest åbenlyse lighed, og det er det faktum, at begge drikkevarer indeholder koffein. Dette er en stor grund til, at de to drinks er blevet så populære rundt om i verden.

Mens nogle mennesker tænker på kaffe som drikken til at vågne op og te som drinken til at slappe af, kan te faktisk have meget mere koffein, end du måske tror.

Mens mange teposeteer af lav kvalitet er ret lave i koffein, kan løse blade af højere kvalitet være ret høj i koffein.

Gyokuro er måske den højeste te i koffein, med så meget som 120-140 mg pr. 225 g kop.

Dette er på samme niveau som en kop kaffe, der indeholder omkring 100 mg koffein pr. 8 oz kop.

Du føler måske ikke så meget af et stød fra den grønne te, da l-theaninen sænker absorptionen af koffein, hvilket giver dig en længerevarende energi hele dagen uden styrt eller rystelser.

To hovedarter af te- og kaffeplanter

Den anden lighed mellem de to har at gøre med planten. Både te og kaffe kommer fra to store plantearter.

Robusta og Arabica udgør næsten al den kaffe, der eksporteres rundt om i verden, og på samme måde udgør Camelia sinensis assamica og Camelia sinensis sinensis næsten al den kaffe, der eksporteres rundt om i verden.

Inden for disse to plantearter er der hundredvis af forskellige sorter eller kultivarer, og det samme gælder for kaffeplanten.

Afhængigt af terrænet, klimaet og hvilken type te, der produceres, vil en landmand vælge at dyrke forskellige planter.

Nogle sorter er sødere som Saemidori og Asatsuyu, nogle har mere vegetabilsk smag som Yabukita og nogle er stærkere på disse salte umami-noter som Gokou.

Når planten når modenhed

Den tredje lighed er den alder, planten når modenhed.

Både teplanten og kaffeplanten når deres modenhed omkring 4 år gammel, hvilket betyder, at dette er det tidligste, de kan høstes.

Når det især kommer til den japanske te-verden, fortsætter lighederne, da topproduktiviteten anses for at ligge et sted mellem 7-20 år.

Efter 20 år vil en masse teplanter i Japan blive roteret for at give plads til nye, selvom disse ældre te-træer i Kina anses for at producere endnu højere kvalitet te. 

Te og kaffe kan ristes

Den fjerde lighed kommer fra produktionen.

Selvom det er almindeligt kendt, at kaffebønner ristes for at producere en bestemt smag, ved nogle måske ikke, at visse teblade ristes for at producere ristede teer.

Hojicha , en type ristet japansk grøn te, er et godt eksempel. Hojicha er stadig en grøn te, fordi bladene dampes efter høst, men disse grønne blade bliver hurtigt brune, når de bliver ristet.

Farven på den producerede te er denne smukke rødbrune og smagen spiller mere på disse varmere noter af kaffe, chokolade og karamel. 

Vidste du, at en masse anden grøn te kan blive til en levende, brun kop te? For at lære hvorfor, læs artiklen 👉 Hvorfor er min grønne te brun?

Hvordan drikken tilberedes

Den endelige lighed kommer ned til tilberedningen eller hver drink. Selvfølgelig anses både te og kaffe for at være ekstraktioner.

Begge bruger varmt vand til at trække visse aspekter af planten ud og efterlade nogle elementer. Begge styrer, hvad der udvindes med en eller anden type filter. 

Selvfølgelig, når det kommer til at brygge begge disse drikke, er tiden, temperaturen og forholdet vigtige. Jeg overlader kaffeforklaringerne til en kaffeekspert, men jeg kan kort gennemgå brygningsparametrene for japansk grøn te.

Du vil bruge 5 gram blade og 150 ml vand. Vandet skal være mere varmt end varmt, noget i området 60-70 grader celsius eller 140-160 grader Fahrenheit. Du kan lade bladene sidde i vandet uafbrudt i 1 minut og derefter hælde dem ud i en kop. Den lertepotte du bruger skal have et indbygget filter, der forhindrer bladene i at komme ned i din kop.

Hvorfor skal du erstatte kaffe med te?

erstatte kaffe med grøn te kan tilbyde en række sundhedsmæssige fordele. Grøn te er spækket med unikke egenskaber, der bidrager til det generelle velvære. Her er nogle af de vigtigste fordele ved at skifte:

  • Rig på antioxidanter
  • Beroligende aminosyre (L-theanin)
  • Forbedret hydrering
  • Reduceret rystelser og angst
  • Potentielle kardiovaskulære fordele
  • Tandsundhed

Så er grøn te bedre end kaffe? Ja! 🍵🆚☕️ 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4