Du kan finde Gyokuro teposer sælges online, men især denne te bør tilberedes i en tekande. En tepose er ikke den bedste måde at forberede sig på Gyokuro te. I denne artikel vil vi diskutere Gyokuro teposer, og vise dig, hvorfor løse blade virkelig er vejen at gå.
Før du går i gang, kan det være en god idé at genopfriske din viden om hvad er Gyokuro . Vi anbefaler dig stærkt at læse artiklen Alt hvad du behøver at vide om Gyokuro te. Det er den ultimative guide til denne magiske te!
Uden videre, lad os springe ind i diskussionen vedr Gyokuro teposer. 🍵🍃
Hvorfor bør du ikke købe Gyokuro i teposer?
Du har måske hørt os diskutere før, at teposer måske er den værste måde at tilberede grøn te på. Dette gælder især i tilfælde af Gyokuro grønne teposer.
Ligesom andre typer Japansk grøn te, Gyokuro te gennemgår en rulle- og tørreproces. Hvad gør Gyokuro unikt er, at den rulles en ekstra gang i en speciel type rullemaskine. Det her virkelig komprimerer bladene ind i disse stramme, nåleformer. Denne rulning er beregnet til virkelig at fastlåse smagen, så den kan frigives på én gang, når bladene er rehydreret.
Fordi bladene er så stramt rullede, udvider de sig til mange gange deres oprindelige størrelse, når de tilsættes vand. På grund af dette, Gyokuro har brug for endnu mere plads end en typisk grøn te. Dette gør Gyokuro teposer ikke en god mulighed for at tilberede te. I de næste afsnit skal vi tale om smagsforskellen mellem Gyokuro teposer og Gyokuro tilberedt i løse blade.
Er kommercielle Gyokuro teposer dårligt for dig? Ja
De fleste teposer er lavet af nylon, plastik eller bleget papir. Mange teposer er så også forseglet med en type lim. Oven i købet forurener de meget. Når du stiller spørgsmålet, er teposer dårlige for dig, skal du virkelig tage et kig på de individuelle materialer, der bruges til at lave hver enkelt. Derfor råder vi dig til at lave dine egne teposer og genbruge dem!
Vi lavede en detaljeret artikel for at besvare dette spørgsmål. Hvis du er interesseret i emnet, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 er teposer dårlige for dig? Ja. Læs dette for at lære hvorfor.
Smagsforskel mellem Gyokuro i teposer og løst blad
Vi har lavet et par side om side sammenligninger mellem Gyokuro grønne teposer og Gyokuro i løs bladform. Vi fandt ud af, at af en række årsager Gyokuro i løsbladsform var langt bedre end den Gyokuro teposer.
Den mest bemærkelsesværdige forskel i smagen er kompleksiteten. Når man sammenligner Gyokuro sasa hime, får du denne behagelige blomsternote, en kølende sødme og en rig umami-afslutning. Med Gyokuro teposer, man får noget af sødmen, men den føles svag og fjern. De blomsteragtige noter er helt tabt, og umami kan kun findes med lidt fantasi.
Du får med andre ord kun en del af oplevelsen, når du bruger Gyokuro teposer. Hvis du virkelig vil have den fulde effekt, bliver du nødt til at drikke Gyokuro te i løst blade. En anden ulempe ved Gyokuro teposer er, at du får smagen af selve teposen. Alle de materialer, der bruges til at lave teposer, giver en vis smag til teen, som kan påvirke smagen negativt. Selv de silke teposer, vi bruger, forstyrrer smagen.
Vi lavede en detaljeret analyse mellem forskelle mellem løse blade og tepose. Hvis du er interesseret i vores forskning, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 løse blade vs tepose - Alt hvad du behøver at vide.
Sådan forbereder du din egen Gyokuro Grønne teposer trin for trin
Hvis du skal have Gyokuro teposer, vi foreslår, at du laver din egen derhjemme. Det er noget Nio-teamet rent faktisk gør, når vi rejser i Japan. I stedet for at regne med, at hotellerne har ordentligt bryggeudstyr, eller risikerer en af ædle ler Kyusu tekander går i stykker, vælger vi i stedet at lave silke teposer. Ved at lave vores eget Gyokuro teposer, vi kan sikre, at vi får velsmagende te, uanset hvor vi går. Det er måske ikke helt så godt som en ordentlig kyusu-session, men det er milevidt bedre end hvad du ville få fra en cafe eller en butikskøbt tepose.
Trin 1 - Vælg teposer, der ikke er lavet af nylon, plastik eller bleget papir

Find først nogle tomme teposer, du kan bruge til din Gyokuro teposer.
Vi bruger disse, der er tilgængelige i dagligvarebutikker i Japan, men også i nogle få japansk ejede købmandsforretninger i USA og rundt om i Europa.
Selvom teposer stadig ikke er en god måde at fremstille grøn te på, er disse de bedste blandt teposer.
Trin 2 - Læg 5 gram blade til side

Du kan afsætte 5 gram blade (ca. en dyngede spiseskefuld) og lægge dem i Gyokuro tepose.
Prøv at gøre dette omhyggeligt, så du ikke taber nogen blade!
Trin 3 - Forsegl teposen uden at bruge lim

Når du har din Gyokuro tepose fyldt, læg mærke til de forsigtige folder på toppen af teposen.
Disse vil blive gemt, så du kan forsegle teposen uden at bruge lim eller hæfteklammer (som mange teposer bruger)
Trin 4 - Fold flapperne over teposen

Fold flapperne over teposen og læg dem ind for at forsegle teposen Gyokuro tepose
Denne fase undgå at miste nogen Gyokuro teblade! 🍃
Trin 5 - Teposen er klar til at brygge!

dine Gyokuro tepose er nu klar til at gå!
Du kan forberede dette med det samme, eller du kan spare et par stykker til din næste rejse.
Dette giver dig mulighed for at få velsmagende grøn te, uanset hvor du går.
Trin 6 - Nyd en fantastisk Gyokuro

Du vil bemærke, at netop dette Gyokuro tepose giver bladene mere plads sammenlignet med en almindelig tepose, men stadig ikke nær så meget som kyusu tekanden.
Hvis du virkelig vil gøre alvor af dit Gyokuro brygning, anbefaler vi, at du går efter sort kyusu, en tekande specielt designet til at brygge japansk grøn te af høj kvalitet Gyokuro .
Hvor kan jeg købe Gyokuro at forberede min egen Gyokuro teposer?
Hvis du leder efter nogle Gyokuro te, vi anbefaler virkelig Gyokuro lavet af Mr. Sakamoto i Shibushi. Mr. Sakamoto overtog sin familievirksomhed i 1985, og han er vokset Gyokuro uden brug af pesticider eller kemikalier lige siden. På trods af at han ikke bruger disse potente kemikalier, er han i stand til at producere sundt og smagfuldt Gyokuro te ved at bruge sin egen gødning. Dette giver ham mulighed for at skabe lækkert Gyokuro uden at skade det omgivende økosystem.
De Gyokuro vi brugte til disse teposer er den Gyokuro sasa ham som er lavet af en blanding af forskellige tekultivarer. Du kan også prøve det lette og søde Gyokuro cha mejin, det stærke og velsmagende cha musume eller den glatte og vegetabilske Gyokuro wakamusha. Uanset hvad Gyokuro du beslutter dig for at bruge, er jeg sikker på, at du vil nyde at tage velsmagende grøn te med dig, når du er på farten.
Hvorfor er Gyokuro teposer så dyre?
Når det kommer til smag og drikkeoplevelse, ser prisskiltet ud til at tale for sig selv. Gyokuro synes at have den højeste pris i verden af japansk grøn te, og fordi så mange mennesker er villige til at betale top dollars for det, må smagen være godt elsket. For at lære hvorfor Gyokuro er så dyrt, råder vi dig til at læse artiklen 👉 Hvorfor er Gyokuro te pris så højt?
Hvad er fordelene ved Gyokuro grøn te?
Gyokuro har mange fordele, men de 11 vigtigste er:
- Mental årvågenhed
- Rolig følelse
- Støtter et sundt hjerte
- Holder din hud klar og ungdommelig
- Fedtforbrænding
- Tandsundhed
- Kræftforebyggelse
- God for fordøjelsen
- Reducerer inflammation
- Boost dit immunforsvar
- Antioxidanter
Hvis du er interesseret i at lære mere om emnet, skrev vi en detaljeret artikel om Gyokuro te fordele navngivet 👉 Lær mere om Gyokuro te fordele.
Vi håber, du nød denne artikel. Tak for din støtte.