Hvad er Dirty Matcha?
En beskidt matcha laves simpelthen ved at kombinere matcha, mælk og kaffe. Stort set som en matcha med espresso!
Målet her er at skabe en kontrast af både smag og farver, da den brune kaffe kombineres med det levende grønne matcha-pulver.
De smag af matcha og kaffe kunne ikke være mere anderledes, hvor matcha er stærk på disse lidt græsklædte, dampede grøntsagssmag og kaffe, der driver mere i den varme, nøddeagtige og ristede retning.
Dette skaber et sandt eventyr for smagsløgene, hvor hver tår af den beskidte matcha smager forskelligt, afhængigt af hvordan den er blandet.
Du kan også lave en beskidt matcha vha Hojicha pulver i stedet for espressopulver, som vi vil tale om senere.
Nøglen til en god dirty matcha
Som vi kort nævnte i den beskidte matcha-opskrift, handler nøglen om blandingen (eller manglen på sådan) af de forskellige ldrinks. Blandingen af de to drinks, som vi vil kalde gradienten i mangel af et bedre udtryk, er alt.
Målet er at have en ufuldkommen blanding af de to, hvor kaffen sidder øverst og matchaen sidder på bunden. Denne gradient er ideel, fordi du faktisk ikke ønsker, at de to drinks skal blandes helt. Du vil have nogle slurke til at smage som kaffe, nogle til at smage som matcha og nogle til at smage som en blanding af de to.
Dirty Matcha med Hojicha
Du tænker måske, jeg troede, at dette var en te-blog! Hvorfor anbefaler du, at vi bruger kaffe i denne beskidte matcha i stedet for te? Mens den traditionelle dirty matcha er lavet med kaffe eller espressopulver, er der en mere "tevenlig" mulighed ved at bruge Hojicha . Brug blot Hojicha pulver i stedet for espressopulveret.
Det vil du finde Hojicha og kaffe deler mange af disse ristede og nøddeagtige smagsegenskaber, men den Hojicha er en lille smule mindre hård, og kan endda kombineres bedre med smagene i beskidt matcha.
Værktøjer, der skal til for at lave en Dirty Matcha
For at lave denne opskrift behøver du virkelig ikke meget udover det, du måske allerede har i dit køkken. Den eneste undtagelse er, at vi anbefaler, at du investerer i en chasen eller bambus te piskeris. Dette vil gøre det meget nemmere at piske din matcha-te og få den perfekte glatte konsistens.
Hvis du virkelig vil tage det et skridt videre, kan du også få leret matcha skål eller chawan. Dette er skålen, der bruges til den japanske te-ceremoni, og den kan virkelig gøre det nemmere at piske uden at spilde matchaen på grund af den bredere bund og stejlere sider.
Fordele ved at bruge disse værktøjer
De første par gange, du laver din beskidte matcha latte, vil du måske bemærke, at matchaen kommer klumpet ud, eller den er ikke helt blandet ind i drinken. Hvis du vil undgå dette, skal du virkelig blande det ordentligt.
Vi oplever, at ved at sigte matcha-pulveret og omhyggeligt blande det med en bambus te-pisker, er vi i stand til forsigtigt at fjerne alle de klumper, der ellers ville dannes i vores beskidte matcha. Hvis du vil tage din beskidte matcha til næste niveau, så prøv disse værktøjer og se, hvordan du kan lide dem!