Kan du drikke matcha til bagning?
At bage matcha er meget billigere end premium ceremoniel matcha, men kan du drikke det? 🤔
I denne artikel skal vi finde ud af det! Vi skal se, om du kan drikke matcha til bagning én gang for alle, og hvilke ulemper du kan opleve ved at drikke det.
Lad os komme i gang! 👨🍳
Så kan man drikke matcha til bagning, ja eller nej?
Selvom det er teknisk spiseligt, vil det resultere i en ekstremt bitter smag, hvis du drikker det lige. Dette skyldes dens unikke forarbejdningsmetode, som er optimeret til bagning frem for drikke.
Vi anbefaler kraftigt at undgå at drikke bagematcha og i stedet vælge en premium ceremoniel matcha produceret af en af de små japanske tefarme, vi arbejder med.
Disse premium matcha-varianter er dyrket uden brug af pesticider og tilbyder en langt mere behagelig og nuanceret drikkeoplevelse.
Hvad er at bage matcha?
Nu hvor vi har givet et hurtigt svar på spørgsmålet, kan du drikke matcha til bagning, lad os dykke lidt mere ned i detaljer.
For det første, hvad er at bage matcha? At bage matcha eller kulinarisk matcha er en meget billig klasse af matcha te.
De forskellige matcha-karakterer
Matcha af høj kvalitet
For at kunne producere en matcha af høj kvalitet med en jævn smag, skal landmændene igennem en lang og arbejdsintensiv produktionsproces. Teplanterne skal skygges i 3 uger eller mere før høsten, de øverste spirer udvælges, og de får deres stængler fjernet, inden de males til et fint pulver.
For at finde den rigtige matcha af bedste kvalitet, vil du elske at se denne rangering her 👉 De 20 bedste matcha-pulvere gennem tiden (disclaimer: vores Wazuka te Nakai Superior er #1)
Matcha af lav kvalitet
For at producere matcha af lav kvalitet kan producenten springe over visse trin i produktionsprocessen. Teplanterne er muligvis ikke skyggefulde, så l-theanin-niveauerne vil være lavere, hvilket giver en mindre sød og krydret smag.
Matcha af lav kvalitet kan også fremstilles fra senere høst med færre næringsstoffer, ældre blade og stængler, og slibningen kan udføres forkert, så pulveret er ikke så fint. Så kan du drikke matcha til bagning? Ja, men det er måske ikke så sjovt.
Da vi har erfaret, kan du drikke matcha til bagning, kan det være godt også at tage et dybt dyk ned i, hvordan de forskellige typer matcha laves. Til det kan du læse denne artikel her 👉 Matcha afmystificeret: Ekspertindsigt om, hvad Matcha er lavet af?
Kan du drikke matcha til bagning, hvis den er af bedre kvalitet?
Selvfølgelig er der mere end blot to niveauer af matcha-kvalitet, så det rejser spørgsmålet, om du kan drikke matcha til bagning, hvis den er lavet af blade af højere kvalitet? Det er derfor, vi kan lide at bruge udmærkelsen "latte grade matcha", som stadig er lavet af højkvalitets stenslebne blade, men de er fra senere høst.
Så kan du drikke matcha til bagning? Vi anbefaler, at du i stedet går efter en latte matcha som den fra Mr. Masuda i Shizuoka, og blander den med noget plantebaseret mælk og sukker. Det vil være meget billigere end matcha af ceremoniel kvalitet, men meget glattere end at bage matcha.
For en komplet guide til matcha-karakterer bør du bestemt læse denne artikel 👉 En guide til Matcha-karakterer, der faktisk giver mening
Vigtige faktorer at overveje
Når det kommer til spørgsmålet, kan du drikke matcha til bagning, er der en meget vigtig overvejelse at tage, og det er, om matchaen er fremstillet med brug af pesticider eller kemikalier.
Så kan du drikke matcha til bagning? Hvis det er lavet uden pesticider, så ja! Al den te, vi henter, kommer fra små, pesticidfrie gårde i Japan, og det inkluderer nogle af vores mere overkommelige matcha-teer som matchas af latte.
Endelig dom
Så kan du drikke matcha til bagning? Svaret er ja, men smagen vil være meget mere bitter. Hvis du skal drikke matcha-sletten, anbefaler vi, at du går efter en ceremoni-matcha af højere kvalitet. Den har en meget blødere smag, og den er investeringen værd.
Hvis du er fast besluttet på at spare penge på matcha, anbefaler vi, at du i stedet for en bage- eller kulinarisk matcha går efter en latte matcha. Denne vil have en bedre smag, især når den kombineres med mælk og sukker. Bare sørg for at blive fri for pesticider!