De 20 bedste Matcha-pulvere gennem tiden

Vores liste over top 20 bedste matcha pulver af alle tider er endelig tilgængelig! 🏆🍵

Der findes mange forskellige typer matcha pulver derude, hvilket betyder, at der til enhver lejlighed er en perfekt matcha te.

I denne ranking skal vi opdele 20 forskellige ceremoniel matcha og forklar, hvor gode de hver især er, og til hvilken lejlighed.

Uden videre, lad os få ranking 🙌

 

Hvordan fandt vi det bedste Matcha-pulver?

hvordan man laver skummende matcha

Inden vi kommer ind i bedste matcha pulver, lad os tale om, hvordan vi kom frem til ranglisten.

For at oprette denne liste bruger vi anmeldelser oprettet af Nio Teas Hold.

Efter at have rejst rundt i Japan i løbet af mange år, har vi smagt alverdens matcha i forskellige tedyrkningsområder for at komme med en liste over de allerbedste.

Vi har også indarbejdet den offentlige mening, hvor de højere rangerede matchas appellerer til flere mennesker end de lavere rangerede.

Endelig tager vi de unikke voksende regioner og underkategorier for matchaen i betragtning.

Matcha, der er beregnet til at tjene forskellige formål såsom bagning, lattes og te-ceremonier, vil blive evalueret separat.

Uden yderligere forsinkelse, lad os komme i gang med vores placering af de 20 bedste bedste matcha pulver!

 

Se videoen om de 20 bedste matcha-pulvere

 

#20 Entry level Matcha Latte fra Shizuoka

Når du laver en matcha grøn te latte, behøver du ikke gå efter en premium matcha.

Faktisk har de mere premium matchas, som er designet til at være glatte og naturligt søde, mindre smag, når de kombineres med den plantebaserede mælk i latten. I stedet kan du bruge en billig matcha, der har en stærk smag til sig som Grundlæggende latte grade matcha.

Til det bedste matcha pulver til bagning, du behøver virkelig ikke at stresse for meget. Når du bager ting som småkager og kager, bruger du så meget fløde og sukker, at det betyder meget lidt, hvilken kvalitet matcha du bruger.

Du vil bare gerne have en, der er produceret uden brug af pesticider eller kemikalier, og til det kan du gå efter den grundlæggende latte grade matcha. Dette har en stærk smag, så du burde være i stand til at smage matchaen, uanset hvor mange ekstra ingredienser du tilføjer til den.

 

#19 Bedste Matcha-pulver til Latte fra Shizuoka

Vi fandt ud af, at standard Latte Matcha fra Mr. Masuda i Shizuoka laver en af de bedste matcha latte til en meget overkommelig pris.

Hvis du vil gå et trin op fra Basic latte grade matcha, kan du prøve standard latte grade matcha. Ligesom den tidligere billige matcha er denne matcha lavet af en senere høst, så den er for bitter til at drikke almindelig, men den fungerer fint i en matcha latte.

For at finde det bedste matcha pulver til latte, du kan se på standard latte grade matcha. Jo mindre fløde og sukker du planlægger at tilføje til din matcha, jo vigtigere bliver kvaliteten af matcha-pulveret.

Hvis du bager, tilføjer du så mange ingredienser, at du virkelig kan gå efter en billig matcha som den grundlæggende latte matcha. Når du laver en matcha latte, vil du måske gå et skridt højere og få standard latte-kvaliteten matcha.

Denne er bare en smule glattere, så du ikke behøver at tilføje for meget sukker til din latte. Som alle de andre matchaer på denne liste, blev dette matcha-pulver også produceret uden brug af kemikalier eller pesticider. 

#18 Bedste overkommelige Matcha-pulver dyrket i Shizuoka-regionen

Oppe i bjergene i Shizuoka arbejder familien Osada hårdt på at lave et bredt udvalg af forskellige japanske grønne teer.

Her samarbejder de med et par forskellige småbønder om at producere grøn te i større skala uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Disse landmænd er forpligtet til at dyrke te uden brug af pesticider eller kemikalier, og de tjener sig selv til kaldenavnet "den økologiske landsby".

Da vi mødtes med osada-familien, fik vi en chance for at prøve et par af deres teer og blev virkelig forelskede i et par af deres matchas.

De matcha te kakitsubata fra Osada-familien er en meget god matcha pulver, men den er lavet ved hjælp af den mere astringerende Yabukita-kultivar.

Yabukita er den mest almindelige te-kultivar i Japan, og selvom den kan laves om til en lækker smag, foretrækker mange tedrikkere en glattere og sødere matcha. Af denne grund vil vi rangere disse yabukita matchas nederst på listen. Yabukitaen har en dejlig friskhed med en citrusagtig finish, typisk for en bjergte.


#17 Bedste overkommelige Matcha dyrket i Kyoto

Kyoto er stedet, hvor grøn te først blev dyrket i Japan, og den har stadig den dag i dag et ry for at producere nogle af verdens bedste matcha te.

Titlen for den bedste overkommelige matcha dyrket i Kyoto er Kyoto Matcha fra Masudaen. Mr. Masuda producerer et stort udvalg af forskellige matcha-teer, og dette er en af hans bedre.

Denne matcha dyrkes i området omkring Kyoto, som er fødestedet for japansk grøn te. Kyoto er stadig den dag i dag kendt for at producere nogle af de bedste matchaer, og denne, der bærer sit navn, er en fantastisk repræsentation af den kvalitet.

 

#16 Bedste Yabukita Matcha fra Asamiya

På nummer 16 har vi matcha te Asamiya Yabukita. Asamiya i Shiga præfektur er kendt for at producere nogle af de bedste matcha i hele Japan.

Denne matcha er meget god, og den er lavet af Yabukita-kultivaren, hvilket giver den en lidt mere astringerende smag.

Denne matcha er ret godt lavet, men som vi nævnte før har Yabukita-kultivaren en tendens til at være en smule mere astringerende for de fleste, så det er grunden til, at den ikke er højere rangeret.

 

#15 Bedste Sayamamidori Matcha Powder fra Asamiya

For at følge Yabukita matcha har vi også en Sayamamidori matcha fra samme region i Asamiya.

Sayamamidori-kultivaren er en ret sjælden teplantesort.

Selvom det blev registreret samme år som Yabukita, er det ikke nær så populært. Det giver en flot grøn farve og en behagelig aroma.

Vidste du, at ykan du skelne en god fra en dårlig matcha baseret på farve? Vil du mestre denne teknik? Så læs vores artikel 👉 Sådan skelner du godt fra dårligt Matcha med Matcha farver.

 

#14 Bedste overkommelige Matcha Powder fra Uji

Hvis du leder efter det bedste overkommelig matcha pulver, kan du søge efter en af Yabukita matchas.

Yabukita er den mest populære sort til matcha-pulver i Japan, hvilket også gør den til den billigste.

Disse yabukita teplanter er designet til at tåle de koldere vintre i det centrale Japan, og de producerer en lidt mere bitter smagsprofil.

På den mere positive side er disse Yabukita-teplanter nemmere at vedligeholde og kan bruges til at producere matcha-pulver til en overkommelig pris. En premium yabukita matcha er et godt valg, hvis du forsøger at spare lidt penge, men den leverer stadig smagen af noget af det mere high-end matcha.

Mr. Takada på Chanoka laver nogle af de bedste matcha pulver, og den Chanoka Yabu Matcha er ingen undtagelse.

Selvom det er fra den mere almindelige Yabukita-kultivar, har producenten fundet en måde at gøre den glattere og mindre astringerende. Dette fører til en mere velafrundet drikkeoplevelse, mens det stadig giver den styrke, som nogle mennesker leder efter i en matcha.

Hvis du vil lære mere om Uji matcha, har vi lavet en komplet guide 👉 Hvad er Uji Matcha, og hvorfor er det den mest berømte te? 

 

#13 Det bedste Matcha-pulver fra Yabukita-kultivaren dyrket i Wazuka

Wazuka er en lille by uden for Kyoto, hvor Mr. Nakai og hans familie bor. For et par år siden rejste vi til Kyoto for at mødes med Mr. Nakai og smage et par af hans matchas.

Vi lærte, at hr. Nakais far var en af de ansvarlige for at designe JAS-logoet, så det er tydeligt, at hans familie har en lang historie inden for det økologiske Japansk grøn te industri.

Vi fik prøvet et par af hans grønne teer under vores besøg og slog os ned på et par matchas, som vi virkelig nød.

De matcha seisui er den sidste Yabukita matcha på denne liste. Denne te finder en måde at mestre disse vegetabilske og citrusagtige smagsprofiler, som Yabukita er kendt for, uden at være for overvældende.

På grund af styrken af denne matcha fungerer den stadig godt i en matcha latte, selvom den også er god nok til at drikke almindelig.

 

#12 Bedste Premium Matcha Blend fra Shibushi

Vores rejser gennem det sydlige Japan bragte os til den lille by Shibushi, hvor vi mødte den legendariske Mr. Sakamoto.

Mr. Sakamoto er den bedste Gyokuro landmand, vi har mødt, så det er ikke overraskende, at han også producerer noget af det bedste matcha-pulver.

High-end matcha og Gyokuro deler lignende produktionstrin, men matcha skal males til et fint pulver i en stor granitmølle. Efter for nylig at have købt et par af disse møller, er Mr. Sakamoto nu i stand til at producere noget fremragende matcha-pulver, og vi er glade for at tilføje det til vores sortiment.

De Sakamoto Hime Matcha er hans næsthøjeste grad af matcha-pulver, lavet af en blanding af forskellige tekultivarer.

 

#11 Bedste Matcha Blend lavet af a Gyokuro Landmand - dyrket i Shibushi

Sakamoto Sae matcha er den eksklusive matcha-indgang lavet af Mr. Sakamoto.

Den er lavet ved hjælp af Saemidori-kultivaren, typisk forbeholdt kun bedste matcha og Gyokuro .

Denne kultivar er let og sød, hvilket kan være et kæmpe aktiv, når det kommer til matcha, en te, der nemt kan overvælde ganen.

Når den er forberedt rigtigt Sakamoto sae matcha har en let og luftig konsistens og en naturlig sød smag.

 

#10 bedste Uji Matcha-pulver fra Okumidori-kultivaren

Uji er en by i nærheden af Kyoto, der næsten er synonym med grøn te.

Da tefrø blev bragt tilbage fra Kina, blev de oprindeligt plantet på grunden af Kyotos Kozanji-tempel, hvor te kunne dyrkes og bruges af munkene under lange perioder med meditation.

Dyrkning af grøn te vandrede til sidst sydpå, hvilket gjorde Uji til arnestedet for matchaproduktion i hundreder af år.

Uji bærer stadig denne arv fra grøn te af høj kvalitet, og mange turister kommer her blot for at udforske japansk tehistorie og kultur.

Kicking off top 10 bedste matcha pulver er Uji Matcha Chanoka Okumidori. Denne matcha er lavet af Okumidori-kultivaren, som du vil se mere af i fremtidige poster.

Okumidori matcha er en glattere sort, der giver denne te en rundere og mere fyldig smag. Som et resultat er det ikke underligt, at denne kultivar er forbeholdt nogle af de bedste matcha.

 

#9 Bedste Premium Matcha-pulver fra den sjældne Gokou-kultivar - dyrket i Shizuoka

De matcha koiai er en anden matcha pulver fra Osada-familien i Shizuoka, men i stedet for at være lavet af den almindelige Yabukita-kultivar, er denne lavet af den sjældne Gokou-kultivar.

Denne kultivar er berømt for sin kraftfulde velsmagende smag, som er noget, mange matcha-kendere kigger efter i det bedste matcha-pulver.

Denne high end matcha er en perfekt måde at lære denne unikke salte eller umami-smag at kende, som japanske grønne teer er kendt for.

 

#8 Bedste Premium Matcha til en brøkdel af prisen - Dyrket i Kirishima

I marts 2019 rejste vi fra Tokyo til det sydlige Japan for at mødes med en håndfuld japanske tebønder.

Den første landmand på vores liste var Mr. Henta. Hr. Henta plejer et relativt lille stykke jord, men han har med succes været i stand til at dyrke 8 forskellige teplantesorter og ser ud til at være i stand til at finde den perfekte, der passer til hver lejlighed.

At gøre hans bedste matcha pulver, den matcha henta, han vælger Saemidori-kultivaren, den lettere og sødere tevariant, vi nævnte tidligere.

Matcha henta er blevet ret populær, og mange mennesker roser den for dens lette sødme og glatte runde finish.

 

#7 bedste matcha for begyndere - dyrket i Kyoto

Når du leder efter det bedste matcha pulver til begyndere, vi er nødt til at anbefale Noike Matcha.

Som vi nævnte før, mens dette er en overkommelig matcha, er den lavet af Okumidori-kultivaren, som normalt er forbeholdt high-end matcha.

Dette får denne te produceret af Mr. Noike til at smage som en high-end matcha, men til halvdelen af prisen.

Noike matcha er så højt på vores liste, fordi selvom det er en super glat matcha, er det også en overkommelig matcha.

Fordi denne matcha er lavet af den glatte Okumidori-kultivar, er den i stand til at gå head to head med en high-end matcha.

Denne te er lavet af Mr. Noike, en talentfuld landmand uden for Kyoto, der gør noget rigtig godt stykke arbejde.

 

#6 Bedste Premium Matcha-pulver dyrket i Chiran

Den næste matcha på vores liste er Chiran Premium Matcha.

Chiran er en lille by i det sydlige Japan, der har stor gavn af de subtropiske temperaturer og frugtbar vulkansk jord.

Dette er en af de mange faktorer, der gør premium matcha fra Chiran en af de bedste matcha pulvere.

 

#5 Bedste Uji Matcha Powder

De chanoka sølv matcha er den tredje matcha produceret af Mr. Takada i Uji, og det er sandsynligvis også hans bedste matcha.

Denne matcha skaber virkelig en balance mellem denne stærke matcha smag og en velafbalanceret glathed.

Man får virkelig en tung mundfornemmelse og en fløjlsblød konsistens af denne te, som er ret unik.

 

#4 bedste alsidighed i et Matcha-pulver - dyrket i Shizuoka

Når det kommer til det bedste overordnede matcha-pulver Osada Okumidori matcha er en hård udfordrer.

Denne matcha pulver er ekstremt unik, og den indkapsler en masse elementer fra andre japanske grønne teer.

Denne te har cremet som en matcha, smagen af en Gyokuro og de ristede smag af en Hojicha .

Det er meget sjældent at finde en te, der finder en balance mellem disse smagsprofiler, og Osada Okumidori gør det virkelig smukt.

Osada Okumidori matcha er en anden te produceret af Osada-familien.

Mens de fleste af teerne produceret af Osada-familien har denne lidt tørrere smagsprofil på grund af den stenede bjergjord, de dyrkes i, slår denne te en anden tone.

Denne te har en blød sødme og også en let ristet smag, hvilket er ret sjældent i en matcha. Som vi har nævnt før, er den tevariant, der bruges til at lave denne te, virkelig forbeholdt high-end matcha.

 

#3 Bedste Matcha-pulver fra Kyoto

De Masudaen Superior Matcha er den mest premium high-end matcha fra Mr. Masuda, og den skuffer virkelig ikke!

Dette matcha-pulver har en lys grøn farve og et væld af naturlig sødme.

Prismærket på denne matcha er lidt i overkanten, men det er det værd for denne super søde grøn matcha pulver.

 

#2 mest populære Matcha-pulver - dyrket i Wazuka

Hvordan kunne vi ikke rangere Matcha Washimine så højt på listen?

Dette har konsekvent været vores mest elskede matcha-pulver, og det er let at se, hvorfor folk kan lide det så meget.

Ligesom Seisui er denne matcha lavet af Nakai-familien i Kyoto-området. I modsætning til Seisui, der er lavet af Yabukita-kultivaren, er dette matcha-pulver lavet af Okumidori-sorten.

Dette giver teen en rund og fyldig smag uden bitterhed. Hvis du gerne vil drikke matcha, men er skræmt af disse mere bitre eller græsagtige smage, kan dette være den bedste matcha for dig.

Hvis du leder efter det bedste high-end matcha pulver og er ligeglad med omkostningerne, bør du helt sikkert kigge efter en af matcha te fra Mr. Nakai.

Dette er en af de mest talentfulde matcha landmænd, vi arbejder med, og han har specialiseret sig i disse super premium matchas som matcha washimine og Nakai premium.

Du kan virkelig ikke gå galt, når det kommer til disse teer, det kommer bare ned til din prisklasse.

 

#1 Bedst Matcha-pulver - dyrket i Wazuka

Når det kommer til bedste matcha pulver, vi er nødt til at give det til Nakai Superior Matcha.

Matcha Washimine er langt vores mest populære matcha, men dette er faktisk kun den næstbedste high-end matcha produceret af Mr. Nakai.

Nakai Premium matcha er et trin over selv Matcha Washimine, og hvor man virkelig mærker forskellen er i mundfølelsen.

Denne matcha-te er tykkere med en mere fløjlsagtig mundfornemmelse, mens den stadig forbliver glat og fyldig.

Det har også en meget grønnere farve, hvilket ikke altid er en indikation af højere kvalitet, men det hjælper bestemt til at differentiere det.

 

Hvad går der til at lave det bedste matcha-pulver?

 Så nu hvor vi har talt om bedste matcha pulver, lad os tale om, hvad der går ud på at lave det bedste matcha-pulver.

Dyrker det bedste Matcha-pulver

Det bedste matcha-pulver kommer fra de bedste teplanter. En landmand vil nøje udvælge den type matcha-plante, de producerer, baseret på hvilken smagsprofil, de forsøger at fange. Mens de fleste matcha kommer fra Yabukita-kultivaren, kommer noget af det bedste matcha-pulver fra mere sjældne sorter som Saemidori og Okumidori.

3 uger før disse teplanter skal høstes, er de dækket af en speciel type net kaldet en Kabuse. Dette afskærer teplanterne fra sollys og giver bladene mulighed for at udvikle en blødere og sødere smag.

Høste det bedste Matcha-pulver

Det næste trin i at producere det bedste matcha-pulver kommer ned til høsten. Kvaliteten af en te, der bliver produceret, vil ofte afhænge af, hvilke blade der vælges, og de yngre blade er de højeste i næringsstoffer og de rigeste i smag.

Matcha er lavet af disse top 3 blade, men det kan også omfatte de to blade under disse 3. Disse blade samles derefter hurtigt og bringes ind i anlægget for at blive behandlet.

Behandling af det bedste Matcha-pulver

Endelig skal det bedste matcha-pulver behandles omhyggeligt. Som alle grønne teer opvarmes bladene, der bruges til at lave matcha, for at forhindre oxidationsprocessen i at finde sted.

Efter at de er dampet og tørret, får de deres stilke fjernet for at forbedre smagen endnu mere. Til sidst males bladene til et fint pulver i en stor stenmølle. Det tager denne mølle en hel time bare at producere 50 gram af det bedste matcha-pulver.

Hvis du vil tage en hel rundtur i matcha-fremstillingsprocessen, er dette den perfekte artikel for dig 👉 Hvordan er Matcha lavet?

 

Hvor kan du bestille disse Matcha pulvere?

Efter at have rejst rundt i Japan på jagt efter nogle af de bedste grønne teer, der er produceret uden pesticider, besluttede vi at kombinere alle disse sjældne matcha-pulvere i et dejligt sæt, 20 matcha-prøvetageren.

Denne matcha-prøvetager indeholder 20 forskellige typer matcha-te, plus teskålen af ler, bambus-tepiskeren og bambus-teskeen.

Denne sampler er en fantastisk gave til te-elskeren i din familie, men det kan også være en sjov og engagerende måde at lære mere om matcha-te på.

Disse 20 matchas kommer fra forskellige landmænd, forskellige regioner og forskellige typer teplanter, og de smager alle helt forskelligt.

Du kan bruge dette som en mulighed for at forbedre din gane og se, hvilken matcha-te du bedst kan lide.

 

 

Hvordan får man matcha til at smage godt?

Der er 11 regler, som du skal respektere, hvis du vil have din matcha til at smage godt.

Fordi der er så mange forskellige strategier, du kan bruge til at lave en bedre smagsskål med matcha, besluttede vi, at vi ville samle dem alle i én artikel.

Læs artiklen 👉 hvordan man får matcha til at smage godt med 11 enkle tips at lære at gøre det!

 

Hvorfor er matcha så dyr?

Hvad er detforskel på billig te og dyr te

Dette er et spørgsmål, vi bliver stillet hele tiden, og fordi der går så meget i at producere matcha-te, har vi svært ved at svare på en sætning eller to, så vi besluttede at skrive en hel artikel om det. Artiklen hedder 👉 hvorfor er matcha så dyr? Forklaring af eksperter. Men vi kan opsummere denne artikel med de 11 hovedårsager:

  1. Matcha vokser kun på bestemte geografiske steder
  2. Det skal komme fra første høst
  3. Ekstra mand til at skygge planterne
  4. Skyggeproces og hvorfor skal du skygge planterne?
  5. Planten skal overleve 3 uger uden sollys
  6. Håndplukkeproces
  7. Omhyggeligt bladvalg
  8. Stilke og årer på tebladene fjernes
  9. Te males med meget dyrt udstyr
  10. Det dyrebare pulver skal være perfekt pakket
  11. Efterspørgslen er højere end udbuddet

 

 

Giver matcha dig energi?

Så giver matcha dig energi? Ja! Hvis du vil lære mere om emnet, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 "Giver matcha dig energi?".

For at opsummere det hele, caaffein virker stimulerende på kroppen, mens l-theanin virker mere beroligende.

Ved at kombinere de to får du de mest ønskværdige elementer af begge, hvilket giver dig en rolig, opmærksom fornemmelse hele dagen.

Matcha er heller ikke kendt for at give folk et styrt eller rystelser senere på dagen.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4