Fukamushi Sencha Brygningsvejledning af en temester

star

Hvad er Fukamushi Sencha ?

Før man taler om fukamushi Sencha brygning, lad os kort diskutere, hvad fukamushi Sencha er og hvad der gør det anderledes end andre typer af Sencha .

Normalt, Sencha te høstes og derefter dampes i 60-90 sekunder.

Så snart tebladene er plukket, vil de begynde at oxidere naturligt og til sidst blive til en sort te.

For at forhindre denne proces i at finde sted, skal der tilføres varme for at deaktivere de enzymer, der forårsager oxidation.

Dampningen låser også disse mere græsklædte eller dampede vegetabilske noter af bladet. 

Virkningerne af den længere dampningsproces

Når teen dampes i længere tid, som det er tilfældet med fukamushi Sencha , tebladene begynder at nedbrydes.

Dette tillader mere af bladmaterialet at flyde ind i koppen, hvorfor fukamushi Sencha har denne stærke jadegrønne farve.

fukamushi Sencha får også en blødere smag med noter af dampede grøntsager og endda frugt. Teen fungerer også ret godt som en kold bryg, hvilket vi vil komme ind på senere.

For at lære mere om, hvor vigtig opvarmningsprocessen er i fremstillingen af en grøn te, kan du læse alt om det i denne artikel på 👉 hvad gør en grøn te til en grøn te

 

Hvad er forskellen på at brygge Fukamushi Sencha og Normal Sencha

Den største forskel, når det kommer til fukamushi Sencha brygning har med stejletiden at gøre. Mens de fleste Sencha teer kræver et helt minut at åbne op og frigive deres smag i vandet, fukamushi Sencha har kun brug for 45 sekunder.

Hvis du vil lære at brygge almindeligt Sencha te, kan du læse denne artikel om 👉 hvordan man brygger Sencha

Fukamushis bryggetid Sencha

Dette skyldes, at den dybe dampningsproces gør tebladene mere sprøde, og de brækker i mindre stykker.

Disse mindre bladstykker har mere relativ overflade, og derfor trænger de hurtigere ind i vandet. Denne kortere bryggetid vil hjælpe med at reducere noget af bitterheden, mens den stadig trækker masser af smag ud af teen.

Hvis du vil lære hvordan man brygger fukamushi Sencha uden tekanden kan du følge denne guide videre 👉 Sådan brygger du løsbladste uden en infuser

 

fukamushi Sencha 70 Celsius Brygning

Normalt anbefaler vi en brygningstemperatur på 60 grader celsius eller 140 grader fahrenheit, men hvis du vil trække en lille smule mere styrke ud af din te, kan du bruge 70 grader celsius. Selvom dette vil udtrække mere overordnet smag, vil det også gøre teen mere bitter. 

Catechiner er de bitre komponenter i grøn te, og de udvindes ved højere temperaturer. En lille dosis katekiner kan være rart, men for meget af dem kan hurtigt overdøve drikken, så du skal være forsigtig, når du er fukamushi Sencha brygning.

 

Kold Fukamushi Sencha brygning

En af fordelene ved fukamushi Sencha er, at den kan fungere fantastisk som koldbryg! At koldbrygge fukamushi Sencha , du kan bruge 5-10 gram blade, 500 ml stuetemperatur eller afkølet vand og lade teen sidde i 3 timer. 

Fordi du bruger en lavere temperatur til dette fukamushi Sencha brygning, du vil stå tilbage med en glattere og sødere grøn te med mindre bitterhed. Du kan endda bemærke, at de frugtagtige smage begynder at komme lidt mere frem, som med Fukamushi Yamaga

Hvis du er interesseret i koldbrygning, kan du følge denne komplette guide på 👉koldbrygget grøn te

 

Endelig dom over Fukamushi Sencha brygning

Så længe du følger instruktionerne og er særlig opmærksom på temperatur og bryggetid, bør du nemt kunne lave din egen fukamushi Sencha derhjemme.

 Hvis du virkelig vil gøre det seriøst fukamushi Sencha brygning, du kan overveje at anskaffe dig fukamushi tekanden, som har et cirkulært metalfilter for at holde bladene ude af din kop. Dette vil virkelig gøre det nemt at brygge lækre kopper fukamushi Sencha uden at tilstoppe din tekande. 

Hvilken Fukamushi Sencha at gå efter

Under vores rejser har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet mange forskellige fukamushi Sencha s. Vi har i sidste ende besluttet os for en håndfuld af vores favoritter, og vi er så glade for at dele dem alle med dig! Disse teer kommer alle fra forskellige regioner, tefarme, kultivarer og produktionsstile!

Hvis du leder efter en god repræsentation af kategorien fukamushi Sencha , vi anbefaler murasaki Sencha . Det er en dybt dampet, Yutaka Midori Sencha med en kraftig frugtagtig og vegetabilsk smag. Den er produceret af Mr. Kawaji, en talentfuld landmand i det sydlige Japan, der har specialiseret sig i dyb dampet te.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4