Hvad Gør Sencha Te Smager Af

hvad gør Sencha te smager af? Dette er det mest almindelige spørgsmål, vi bliver stillet om Sencha , den mest populære type te i Japan.

I denne artikel vil vi tage et dybt dyk ned i hvad gør Sencha smage som og hvilke typer smag du kan lægge mærke til i Sencha smag.

Vi vil også tage et kig på, hvordan adskilte faser i produktionsprocessen kan føre til forskelle i japansk Sencha te smag.

Lad os komme i gang! 💚🍃

 

hvad gør Sencha Te smager som forklaret i video

 

hvad gør Sencha Grøn te smager af

De japansk Sencha te smag er svært at beskrive, men vi vil gøre vores bedste.

Fordi bladene er dampet efter høst, kan du bemærke smagsnoter af sukkermajs, edamame, misosuppe og baby spinat i teen.

Du kan også bemærke noget tørhed eller astringens i visse Sencha te.

Dette kan opleves som en citrusagtig citron eller grapefrugt.

Du kan endda bemærke en stivelsesholdigt korn eller ris note med nogle af teerne, som kan være blandt de mest udfordrende at beskrive.

 Nu hvor vi besvarede spørgsmålet, lad os prøve at forstå bag disse forskellige aromaer. 

Uden videre, lad os komme i gang! 👇

 

Men hvad er Sencha nøjagtig?

Sencha er den mest almindelige type grøn te, der indtages i Japan, men det er en meget bred kategori, som vi vil diskutere senere. Det refererer generelt til teblade, der er blevet dampet, rullet og tørret.

Du kan måske bemærke de tørrede blade af Sencha te tage på disse tynde nåleformer.

Dette er beregnet til at låse inde Sencha smag indtil det er infunderet i vand. Når bladene er nedsænket i vand, begynder de gradvist at udvide sig og frigive deres smag i vandet.

Hvis du vil se, hvordan den mest populære te i Japan sammenlignes med den næstmest populære te, kan du læse artiklen om 👉 Sencha vs Bancha

Men hvor gør dette japansk Sencha te smag komme fra? I næste afsnit vil vi dykke ned i de faktorer, der påvirker Sencha smag.

 

Hvordan produktionen påvirker japanerne Sencha Te smag

At forstå japansk Sencha smag, du skal forstå produktionsprocessen for japansk grøn te.

Der er forskellige produktionsmetoder, der gør disse grønne teer anderledes end kinesiske grønne teer, og dem vil vi om kort tid dække her.

#1 Skygge

Nogle Sencha teer er skyggefulde forud for høsten, hvilket faktisk kan gøre Sencha smager sødere og mere krydret.

Når teplanten udsættes for sollys, vil den begynde at omdanne sin theanin til catechiner, som en beskyttelse mod UV-lyset.

Disse katekiner er ansvarlige for det bitre Sencha smag, så hvis en landmand ønsker at producere en sødere te, skygger de planterne et par dage før høsten.

Ved at afskære teplanten fra sollys er landmanden i stand til at reducere katekinerne i teen og maksimere den søde og salte theanin. 

Hvis du er interesseret i at lære mere om de forskellige kemiske komponenter i grøn te, kan du læse denne artikel om 👉kemisk sammensætning af grøn te

#2 Plukning

Bladene, der bruges til at lave teen, vil også påvirke japansk Sencha smag. For de fleste Sencha teer, vil landmanden bruge de yngste spirer af teplanten.

Disse har tendens til at være de sødeste og blødeste i smagen, og de har de højeste koncentrationer af næringsstoffer. 

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan te høstes, kan du finde vores komplette guide til tehøsten her

#3 Dampning

En faktor, der gør japansk grøn te unik fra kinesisk grøn te, er, at bladene dampes efter høsten.

Dette har en tendens til at fastlåse flere af de friskdampede grøntsagsegenskaber. Pandebrændingsmetoden, der er almindelig for kinesisk grøn te, ville give mere af denne nøddeagtige eller ristede smag, men det ser du ikke så meget i Sencha smagsnoter.

Hvis du vil lære mere om teproduktionsprocessen, kan du læse alt om det i vores guide 👉hvordan laves te

 

Forskellige slags Sencha Smag 

Lang skygge Sencha

Lang skygge Sencha te som kabusecha kan være utrolig sød og glat.

Disse teer er skyggefulde i mellem 10-20 dage, hvilket virkelig kan reducere meget af deres bitterhed.

Hvis du er følsom over for disse tørrere eller mere bitre smag, kan dette være en god te at prøve.

fukamushi Sencha

Mens de fleste teer dampes i mellem 40-80 sekunder, fukamushi Sencha te dampes i længere tid.

Under den længere dampningsproces nedbrydes tebladene, så flere af dem kan flyde ind i koppen, hvilket skaber en levende grøn farve og en rig, vegetabilsk smag.

Den dybe dampningsproces gør også teen glattere og i nogle tilfælde mere frugtbar.

 

En guide til Sencha Smagsnoter

Når det kommer til at beskrive Sencha smagsnoter, du kan først fokusere på den fysiske fornemmelse af teen.

Tørrer det din gane ud, eller er det lidt sødt. Efterhånden som du bliver mere erfaren, kan du begynde at diskutere, hvor på tungen du bemærker smagene, toppen, bagsiden eller siderne.

Disse mere fysiske signaler vil være det første, du bemærker, når du drikker teen.

Afslutningen af Sencha Smag

Dernæst kan du fokusere på afslutningen af teen. Efterlader det dig med en lang, læskende astringens, eller er finishen relativt kort. Generelt har du en tendens til at ønske en te, der har en længere finish.

Endelig kan du kigge efter nogle af de mere komplekse Sencha smagsnoter. Start bredt som "dampet grøntsag", og indsnæv det derefter til noget som "babyspinat" eller "artiskok".

Der kan være mere end et par stykker, så prøv at nævne så mange som muligt. Et par kategorier at vælge imellem er blomster, nøddeagtig, marin, jordagtig og frugtagtig.

 

er Sencha Te skal smage dårligt

Nogle mennesker siger, at japansk Sencha te smag lugter som græs eller at det er for bittert, og der kan være et par ting, du kan gøre for at rette op på dette.

Hvis du bruger for høj vandtemperatur, vil du udvinde mere bitterhed fra teen, og den vil ende med en meget ubehagelig smag.

Så hvis du undrer dig over, hvorfor din Sencha smager lidt af, kan du med fordel følge denne bryggeguide.

Anbefalet brygning at lave Sencha Smag godt

Vi anbefaler at bruge en temperatur på 140-160 grader fahrenheit og en bryggetid på 1 minut.

Hvis du brygger teen for varm, eller for længe, vil du ende med en mere bitter Sencha te smag. Hvis din Sencha smager bittert selv med den rette brygning, kan det være på tide at få en ny! Vi anbefaler at gå efter en sødere Sencha ligesom Sencha henta saemidori

Hvis du er interesseret i at lære mere om bitterheden af grøn te, kan du læse artiklen 👉 hvorfor grøn te er bitter, og hvad du kan gøre for at reducere bitterheden

 

Sidste tanker om Hvad gør Sencha smage som 

Under vores rejser har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet hundredvis af forskellige Sencha , alle med deres egen unikke smag.

Vi har i sidste ende besluttet os for en håndfuld af vores favoritter, og vi er så glade for at dele dem alle med dig! Disse teer kommer alle fra forskellige regioner, tefarme, kultivarer og produktionsstile!

Hvis du leder efter et godt sted at starte, anbefaler vi Fukamushi Yamaga, en lækker dybdampet Sencha fra Shizuoka med en kraftig frugtagtig og dampet grøntsagssmag. Den fungerer også fantastisk som koldbryg!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4