Mange mennesker sammenligner Sencha vs Grøn te, men det er afgørende at bemærke det Sencha er en række grøn te.
Selvom den kan være anderledes end andre typer grøn te, opfylder den stadig de grundlæggende kriterier for, hvad en grøn te er. Men hvad er lighederne med Sencha og andre grønne teer?
I denne artikel skal vi definere hvad Sencha er, hvad en grøn te er og den forskel mellem Sencha og grøn te lavet uden for Japan. Uden videre, lad os komme i gang!
Før sammenligning Sencha vs grøn te, lad os definere vilkårene
Så før vi dykker ned i forskel mellem Sencha og grøn te, lad os begynde med at definere, hvad der er grøn te, og hvad der er Sencha .
En dybdegående forklaring af grøn te
Grøn te refererer til en te, der er uoxideret, som adskiller den fra sort te, en fuldt oxideret te.
Så snart tebladene er plukket, vil de begynde at oxidere naturligt, hvilket vil ændre både farven på bladene og smagen af teen.
For at stoppe denne oxidationsproces skal landmanden tilføre varme til tebladene næsten umiddelbart efter høst.
Hvordan skabes grøn te?
Ved at tilføre varme til tebladene deaktiveres de enzymer, der forårsager oxidation, og teen er i stand til at bevare flere af dens grønnere vegetabilske smag.
Varmen gør det også muligt for tebladene at beholde deres grønne farve, i stedet for at blive brune som sorte teblade. Navnet grøn te henviser til, at bladene er grønne, ikke selve teens farve.
Farven på grøn te kan variere fra gylden gul til en dyb grøn nuance, som du ser med fukamushi Sencha
Detaljeret forklaring vedr Sencha
Sencha er den mest almindelige type te i Japan, og den repræsenterer en forskelligartet kategori af japansk grøn te. Generelt refererer det til teblade, der er blevet dampet, rullet og tørret.
Bestemt Sencha er skraverede
Nogle gange er det skraveret for at producere en sødere te, men det behøver det ikke at være. Præmie Sencha s er typisk lavet fra den første høst, da disse blade er de højeste i næringsstoffer, mens de er billigere Sencha te er lavet af senere høst.
Teens skygge, dampningen af teen og høsten af teen vil alt sammen bestemme typen af te. Sencha bliver produceret. Senere vil vi diskutere forskel mellem Sencha grøn te vs almindelig grøn te ligesom bancha, Hojicha , osv.
er Sencha grøn te? Svaret er ja.
Så før vi dykker ned i forskellen mellem Sencha og grøn te lavet uden for Japan, lad os begynde med vores første spørgsmål, er Sencha grøn te? Svaret er ja.
Grøn te refererer til en te, der er uoxideret, som adskiller den fra sort te, en fuldt oxideret te. Så snart tebladene er plukket, vil de begynde at oxidere naturligt, hvilket vil ændre både farven på bladene og smagen af teen. For at stoppe denne oxidationsproces skal landmanden tilføre varme til tebladene næsten umiddelbart efter høst.
Ved at tilføre varme til tebladene deaktiveres de enzymer, der forårsager oxidation, og teen er i stand til at bevare flere af dens grønnere vegetabilske smag. Varmen gør det også muligt for tebladene at beholde deres grønne farve, i stedet for at blive brune som sorte teblade. Navnet grøn te henviser til, at bladene er grønne, ikke selve teens farve.
Sencha Grøn te vs grøn te lavet i Kina
Som vi nævnte før, skal varme tilføres tebladene efter høst for at producere en grøn te, men hvad er forskellen mellem Sencha og grøn te lavet i Kina, for eksempel.
I Kina er den mest almindelige måde at tilføre varme til tebladene ved at stege dem i en varm pande. Under denne stegeproces får tebladene nye smagsvarianter. Bladene får disse lidt varmere, nøddeagtige smage, som du ikke finder med japansk te som Sencha .
Hvad gør japansk te unik?
Japanske teer dampes efter høst. Denne opvarmningsmetode låser flere af disse vegetabilske smage ind. En god måde at tænke på forskellen på er wokstegt spinat vs dampet spinat. De dampede japanske grønne teblade får flere af disse dampede grøntsagsnoter som edamame, sukkermajs og asparges, hvilket kan lyde afskrækkende, men de kan faktisk give en meget fornøjelig og engagerende drikkeoplevelse.
Opvarmningsmetoden er den største forskel mellem Sencha og grøn te lavet i Kina, men hvordan gør Sencha sammenligne med andre japanske grønne teer som bancha, Hojicha , Genmaicha og Gyokuro ? Lad os lære forskel mellem Sencha grøn te vs almindelig grøn te i næste afsnit.
Sencha Grøn te vs almindelig grøn te
Sencha falder et sted i midten sammenlignet med andre typer japansk grøn te. Det er ikke så premium som te som matcha, Gyokuro og Kabusecha og alligevel er den lidt mere speciel sammenlignet med billig japansk grøn te. Lad os tage et hurtigt kig på de andre typer japanske grønne teer og se, hvad forskellen er på Sencha grøn te vs grøn te som matcha, Gyokuro , kabusecha, bancha, Genmaicha og kukicha.
bancha
bancha er lavet af de ældre blade af teplanten. Disse ældre teblade indeholder mindre koffein, og de er højere i mineraler.
Bancha er en populær te om eftermiddagen eller aftenen, fordi den har en behagelig mild smag, og den menes at hjælpe med fordøjelsen.
Genmaicha
Genmaicha laves ved at blande ristede ris med teblade. Den laves normalt med banchablade, selvom den også kan laves af Sencha blade.
Denne te har et lavere koffeinindhold og en behagelig kornnote, der kan være fantastisk til hyggelige eftermiddage.
For at finde ud af mere om hvordan Genmaicha te sammenligner med Sencha , du kan læse vores artikel 👉 Sencha vs Genmaicha
kukicha
kukicha er en anden populær japansk grøn te, der er lavet af både stilkene og bladene fra teplanten. Med stilkene kommer et lavere koffeinindhold samt en mildere smag med noter af hø eller halm.
Hvis du er interesseret i at lære mere om grøn te med lavt koffeinindhold, kan du finde hele listen i artiklen om 👉 Laveste koffein grønne teer
Gyokuro

Gyokuro er i den højere ende i forhold til Sencha te. Denne te er også kendt som kejserens te, da den engang var den foretrukne te for kejseren selv.
Denne te skygges i hele 3 uger før høsten for at udvikle denne kraftfulde søde og salte smag.
For en fuldstændig sammenligning mellem Sencha og den højere version, Gyokuro , du kan lære alt om det i vores artikel 👉 Gyokuro vs Sencha
matcha

Matcha er en pulveriseret grøn te. Den er lavet af lange skyggefulde teblade som Gyokuro , men i modsætning til Gyokuro , bladene får deres stilke fjernet, og derefter males de til et fint pulver i en stor stenmølle.
Den pulveriserede te blandes derefter direkte i vand med et bambuspiskeris eller chasen
Hvis du er interesseret i at lære mere om matcha, kan du tjekke vores komplette guide på 👉 hvordan laves matcha
Den endelige dom vedr Sencha vs grøn te
Så som du kan se, er der en række forskellige faktorer i produktionsprocessen, der fører til forskel mellem Sencha grøn te vs almindelig grøn te.
Hvis du er interesseret i at prøve Sencha te, kan du finde nogle gode muligheder på vores hjemmeside som Fukamushi yamaga, en dyb dampet Sencha lavet i Shizuoka. Denne te har en glat, men rig smag med noter af litchibær.
Efter at have rejst rundt i Japan i de sidste par år, har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet hundredvis af forskellige Sencha te.
I sidste ende har vi besluttet os for en lille håndfuld, og vi er stolte af at dele dem med mennesker over hele verden. Hvis du gerne vil prøve en masse te på én gang og finde den forskel mellem Sencha grøn te vs almindelig grøn te, du kan tjekke en af vores prøveudtagere


