hvad er shincha te? shincha er en te, som mange mennesker er nysgerrige efter, så vi tænkte, at vi ville skrive en kort artikel om shincha samt benytte lejligheden til at dele noget af den shincha-te, vi har fundet rundt omkring i Japan. Uden yderligere at sige, lad os starte vores komplette guide om Shincha lige her 👇
Shincha Tea forklaret i video

Hvad er Shincha Tea?
shincha laves ved at bruge bladene fra sæsonens første plukning. Disse blade er de yngste, friskeste og er også kendt for at have den højeste koncentration af næringsstoffer i dem. Denne te er blevet berømt for sin smag og sæsonbetonethed, og der er en spænding, der vokser hvert år.
Hvad er historien om Shincha Tea?
Folk plejede at vente hele året på at være blandt de første til at drikke det friske shincha høst om foråret. Før brugen af moderne køling havde te en meget kortere holdbarhed, og for at få den "frisk" var det bedst at købe den så tæt på høsten som muligt.
Nu om dage betyder det ikke ret meget, når du køber shinchaen. De fleste landmænd har et kølerum, hvor de kan opbevare shincha grøn te indtil den er klar til at blive solgt. Når teen opbevares i disse kølige, tørre omgivelser, kan den virkelig bevare sin smag i meget længere tid.
Hvis du er interesseret i historien om japansk te, artiklen 👉 Historien om grøn te i Japan & Te-ceremoni er lavet til dig!
Moderne Shincha grøn te produktion

shincha te er nu blevet en ret konkurrencedygtig forretning. Selvfølgelig er der altid en konkurrence om at være den første virksomhed til at sælge det nye shincha høst, og der er en del taktikker, som en landmand kan bruge til at høste deres shincha te tidligere.
Når du dyrker teplanterne i det sydlige Japan, kommer foråret tidligere, og det samme vil de unge spirer. Når du vokser shincha grøn te på den sydlige ø Kyushu kan du høste den 2 uger tidligere end teen, der dyrkes på hovedøen Honshu. Nogle teproducenter vil dyrke deres te i syd, så den hurtigt kan transporteres som aracha og færdiggøres tidligere.
Tidligt spirende kultivarer
Visse te-kultivarer producerer også spirer tidligere på året. Disse tidligt spirende kultivarer som Saemidori kan producere spirer op til en uge før Yabukita. Yabukita er den mest almindelige kultivar, der produceres i Japan, så alle andre sorter sammenlignes med den for at afgøre, om de er "tidlig spirende" eller "sen spirende". Denne ugelange fordel virker måske ikke af meget, men den kan gøre hele forskellen, når det kommer til shincha te.
Hvordan fremstilles Shincha te?
Shincha fremstilles ligesom enhver anden type te. Først høstes teen et sted mellem begyndelsen af april og begyndelsen af maj. De øverste spirer af teplanten er udvalgt for at maksimere smagen og næringsstofferne.
Når bladene er udvalgt og samlet, skal de behandles med det samme. Tebladene vil begynde at oxidere naturligt over tid og til sidst blive til en sort te. Fordi shincha er en grøn te, skal denne oxidationsproces stoppes ved at påføre varme. Som de fleste japanske grønne teer påføres denne varme med damp, der låser bladets mere græsklædte og vegetabilske smage inde, samt bevarer dens grønne farve.
Efter at bladene er blevet dampet, gennemgår de en kontrolleret tørreproces. Tebladene starter med en fugtighed på omkring 70 %, men de skal bringes ned til mellem 4-7 % for at tilføres ordentligt. Hvis denne tørreproces udføres for hurtigt, hvilket betyder ved for høj varme, vil bladene "riste", og det vil påvirke smagen. I stedet for shincha blade tørres langsomt over tid i en række ovne og transportbånd.
Lige før shincha te blade er helt tørrede, de rulles ind i disse nåleformer. Dette gøres, når bladene har en lille smule fugt i sig og stadig er bøjelige. Bladformerne er ikke helt så stramme som en Gyokuro , men mere på niveau med en Sencha . Når den endelige form er opnået, vil den shincha grøn te blade tørres endnu en gang og pakkes.
Vækstprocessen med japansk grøn te har mange forskellige svar. Dette er et spørgsmål, vi bliver stillet meget, så vi tænkte, at vi ville sammensætte en liste for at tale om alle de forskellige dyrkningsmetoder. Hvis du er interesseret, inviterer vi dig til at læse artiklen 👉 hvordan laves te? Komplet forklaring af teeksperter
Hvordan smager Shincha?
Smagene af shincha te kan beskrives som syrlig og krydret, men der er også noget sødme i teen. Syrligheden kommer fra katekinerne i teen, og de søde og salte smage skyldes theaninen. Smagen af shincha-te er ret kompleks, med disse glattere og sødere toner, der kæmper mod disse syrlige eller let astringerende noter. Hver slurk af denne te er en lille smule anderledes, og det fører til en berigende smagsoplevelse.
Hvad er forskellen mellem Shincha Tea og Sencha hvis de begge er lavet af den første flush te alligevel?
med shincha, prioriteringen er at være frisk og tidlig, hvorimod andre typer af Sencha blendes over tid for at nå en ønsket smagsprofil. Mens shinchaen kan pakkes og sælges med det samme, har andre teer brug for tid til at blive evalueret og blandet af Chajin eller temesteren.
Som et resultat, en shincha grøn te produceret af en landmand vil smage forskelligt hvert år, hvorimod en Sencha vil smage mere eller mindre det samme. Hvis du vil have en specifik smagsprofil, så gå efter Sencha senere på året, men hvis du vil have en ny sæsonbestemt smag hvert år, så prøv nogle shincha grøn te.
Uanset om du er ny til Sencha , eller du har drukket det i lang tid, vil jeg meget gerne invitere dig til at læse artiklen 👉 Alt hvad du behøver at vide om Sencha . Du vil opdage hele hemmeligheden bag denne overlegne grønne te.
Hvornår er Shincha grøn te tilgængelig?
Hvis du ønsker at få den seneste høst af shincha, du bliver nødt til at vente til det sene forår. Selvom shincha te er høstet i april eller maj, tager det stadig noget tid, før det er pakket og afsendt. Den gode nyhed er, at teen holder sig et stykke tid, så du kan sagtens nyde sidste års høst, indtil årets høst er klar!
Sådan brygges Shincha-te
brygning shincha te ligner enhver anden type Sencha . Bare følg denne hurtige guide, og du vil forberede dig shincha grøn te som en proff på ingen tid!
Instruktion til at brygge Shincha
-
Trin 1: Tilsæt 5 gram shincha te til en tekande. Vi anbefaler den sorte kyusu tekande til denne
-
Trin 2: Hæld 150 ml varmt vand ved omkring 160 grader fahrenheit. Varmere vand vil give stærkere te, men det vil udvinde mere af bitterheden.
-
Trin 3: Lad shincha te blade sidde uforstyrret i tekanden i 1 minut.
-
Trin 4: Hæld din shincha te og nyd! Den indbyggede si inde i kyusu tekanden vil automatisk adskille bladene, så de ikke ender i din kop!
Sådan får du Shincha-te til at smage godt
Der er 11 gyldne regler, du skal respektere, hvis du vil lave den perfekte Shincha-te eller en hvilken som helst grøn te. Hvis du vil vide mere om disse regler, foreslår vi, at du læser artiklen 👉 hvordan man får grøn te til at smage godt forklaret af te-eksperter.
10 gyldne regler at respektere, hvis du vil lave den perfekte Shincha:
- Køb Shincha i bedre kvalitet
- Brug det rigtige testel
- Stejl kort
- Vær opmærksom på vandtemperaturen
- Vær forsigtig med smagstilsætninger
- Koldbrygg din Shincha
- At vælge en Shincha, der smager godt
- Bryg Shincha på den rigtige måde, og det vil smage godt
- Forbedre bitterheden af Shincha
- Vælg den bedst smagende Shincha
Gør Shincha Hojicha Eksistere?
Der er en grund til, at shincha Hojicha findes ikke. Hojicha er normalt lavet af de ældre blade og stilke af teplanten. Der er så meget arbejde, der ligger i produktionen af te som shincha og Gyokuro og meget af det arbejde bliver negeret i stegeprocessen. Du kan selvfølgelig stege din egen shincha Hojicha hjemme, men dette anbefales ikke. Et godt shincha grøn te er en fejring af disse let syrlige, vegetabilske smage, og disse kan gå tabt, når bladene ristes.

Hvad er fordelene ved Shincha Tea?
Der er en lang liste over shincha te fordele, men vi kan springe dem over, der gælder for alle andre typer grøn te. Fordi shincha er lavet af teplantens yngste spirer og fra første høst er der visse shincha te fordele som ikke gælder for andre typer te.
Næringsstoffer
Om vinteren får teplanten lov til at hvile, og i denne tid er den i stand til at optage næringsstoffer fra jorden. Disse næringsstoffer frigives derefter til de første spirer om foråret, som derefter bruges til at lave shincha-te. Teplanten kan så høstes 2-3 gange mere i løbet af året, men fordi hvileperioden ikke er så lang, bliver næringsstofferne mere fortyndede.
Højere theanin
Blandt de mange shincha te fordele er et højere indhold af theanin, mere koffein og antioxidanter. Hvis du virkelig ønsker et kraftcenter af næringsstoffer, bør du gå efter en shincha te i stedet for en te lavet af anden høst eller af de ældre teblade.
Hvad er de bedste Shincha
Shincha Asanoka Kabuse

Efter Gyokuro , Kabusecha anses for at være den mest eftertragtede bladte i Japan. Denne te har været skygget i længere tid, hvilket reducerer bitterheden og øger teens sødme. Denne te har en dejlig let sødme, og en velafbalanceret umami smag.
Nuruki Shincha

De Sencha shincha nuruki te kommer fra det sydlige Japan på øen Kyushu. Shincha er en af de mest værdsatte teer i Japan, fordi den er lavet af de øverste blade af teplanten, og det er den første te, der bliver høstet. Dette gør teen ikke kun af usædvanlig høj kvalitet, men den er også den første te tilgængelig fra hver høst. Som et resultat venter folk i Japan hele året på at prøve denne meget specielle te. Shinchaen fra Nuruki er utrolig sød og glat. Spiritusen er en smuk jadegrøn farve, og den er ret tæt med en tyk mundfornemmelse. Denne te forvandles til en let sød majsnote i anden og tredje brygning, og det er virkelig en let, sød og fornøjelig te for både begyndere og temestre.
Hvor kan jeg shoppe Shincha Green Tea?
Hvis du leder efter japansk grøn te, Nio Teas er onlineshoppen lavet til dig. Vi bygger den største verdensomspændende online salgsplatform til japanske småbønder. Og ja, vi sælger Shincha 🍃
2 kommentarer
I have been drinking green tea for many years. I have found the perfect tea for me.
Shincha tea!
I have been a green tea fan for many years.
Shincha is the tea ! I have found it!