Gyokuro Definition: Navnets oprindelse og hvad Gyokuro Meningen er

De Gyokuro mening fortæller dig meget om selve teen. Det er svært at svare på spørgsmålet hvad gør  Gyokuro betyde uden at dykke ned i historien og produktionen af Gyokuro te. Vi planlægger at gøre begge dele i denne artikel, der viser dig hvordan Gyokuro blev opdaget, hvordan Gyokuro er lavet og hvordan teen fik den  Gyokuro definition. Uden videre, lad os komme i gang!

 

Gyokuro definition

Gyokuro er en type skyggefuld grøn te fra Japan. Det adskiller sig fra standarden Sencha (en klassisk uskygget grøn te) ved at blive dyrket i skyggen i stedet for i fuld sol. Navnet " Gyokuro " oversættes som "juveldug" (eller "jadedug"). Mens de fleste Sencha er fra Yabukita-kultivaren af Camellia sinensis, Gyokuro er ofte lavet af en specialiseret sort som Asahi, Okumidori, Yamakai og Saemidori.

 

hvad gør Gyokuro betyde? 

De Gyokuro definition oversættes til enten "dyrbar dug" eller "jadedug". For at forstå, hvad Gyokuro definition betyder, at du skal tage et kig på historien om Gyokuro , hvilket vi vil gøre i næste afsnit. Lad os først forklare, hvad denne te er:

hvad er Gyokuro ?

Gyokuro anses for at være den mest eftertragtede bladte i Japan. Skal tages i betragtning Gyokuro te, den  Gyokuro plante skal skygges i 3 uger eller mere før høst. Dette forbedrer smagen og øger også  Gyokuro koffein niveau

Efter at skyggeprocessen er afsluttet, vil landmanden vælge de øverste 3 blade af teplanten. Disse yngre tespirer har den glatteste og sødeste smag, men de er også de højeste i næringsstoffer. Alle de førsteklasses japanske grønne teer er lavet af de øverste blade og Gyokuro er ingen undtagelse.

Efter at bladene er høstet, samles de op og tages gennem produktionsprocessen. Her bliver bladene dampet, delvist tørret og derefter rullet. For at få den stramme "fyrenål" formet efterlader det Gyokuro er berømt for, skal den igennem en ekstra rullefase, i en maskine designet specielt til Gyokuro . 

Vidste du, at nogle mennesker er lige spise Gyokuro blade? For at lære mere om det, læs vores artikel 👉 Hvorfor folk spiser Gyokuro Blade?

 

Hvordan Gyokuro betyder først startet 

I 1835 rejste en tehandler ved navn Yamamoto Kahei til Uji for at lære om tedyrkning. Han bemærkede, at mange af de familier, der dyrkede te, ville dække teplanterne med et halmnet for at beskytte dem mod kulden.

Han fandt ud af, at teen produceret af disse skyggefulde teplanter var glattere og sødere, og han besluttede at udføre et par eksperimenter på egen hånd. Efter at have produceret et par partier af disse skraverede teer, bemærkede han, at bladene producerede en grøn rest efter at de var dampet. Han gav tilnavnet denne "jadedug", og det var sådan, vi fik den  Gyokuro mening vi har i dag!

Denne  Gyokuro definition Det er måske ikke en bogstavelig beskrivelse af, hvordan teen er kabuse cha (skyggelagt te) eller kuki cha (stammete), men den maler teen i et mere kunstnerisk lys, hvilket kun tilføjer viden om denne legendariske te.

 

Sidste tanker om Gyokuro Definition

De Gyokuro mening er ligegyldigt, hvad der virkelig er vigtigt er, at  Gyokuro smag er fantastisk! Den er sød og krydret i smagen, og teen er fyldt med koffein, l-theanin og antioxidanter. Det finder mange mennesker ved erstatte kaffe med grøn te, specifikt Gyokuro , de bemærker en længerevarende, rolig, alarmerende fornemmelse i løbet af dagen uden styrt eller rystelser.

Hvis du ønsker at forberede nogle Gyokuro te til dig selv, kan du prøve teen fra Mr. Sakamoto. Mr. Sakamoto er en legendarisk landmand i det sydlige Japan, der har dyrket te uden brug af pesticider siden 1985. Han bruger sin egen blanding af gødning til at dyrke stærke, smagfulde teplanter uden at skade det naturlige økosystem.

Hans mest populære Gyokuro er den Gyokuro cha musume, en kraftfuld grøn te lavet af Yabukita-kultivaren. Denne te har en direkte velsmagende smag og disse behagelige blomsternoter. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4