Gyokuro Koffeinniveauerne er nogle af de højeste i te-verdenen. I denne artikel skal vi lære hvorfor koffein i Gyokuro er så høj og også hvor meget koffein er i Gyokuro grøn te.
Hvorfor gør Gyokuro har koffein
Grunden til, at te indeholder koffein, har at gøre med, hvordan Gyokuro plante forsvarer sig mod insekter. Teplanten producerer naturligt koffein på det yderste lag af tebladet for at beskytte sig selv mod insekter. Koffein kan være meget bittert eller endda giftigt for små insekter, så det giver en god beskyttelse.
Ironisk nok har dette koffeinindhold i teplanten gjort det mere ønskværdigt for mennesker. De første mennesker, der drak te i Japan, var munkene, som fandt ud af, at det forbedrede deres koncentration under lange perioder med meditation.
Vi ved nu, at dette skyldtes kombinationen af koffein og l-theanin. Koffein er et stimulerende middel, men l-theanin kan faktisk bremse optagelsen af koffein og fremkalde en beroligende effekt på hjernen. Disse to arbejder i synergi for at give dig en rolig årvågen følelse, der varer hele dagen. Selv om Gyokuro grøn te koffein er høj, det samme er l-theanin. Det er derfor, du ikke får styrtet eller de rystelser, du normalt forbinder med koffeinholdige drikke som kaffe.
Hvorfor er Gyokuro te koffein niveau så højt?
Grunden til at Gyokuro koffeinindholdet er særligt højt har at gøre med, hvordan teen dyrkes og høstes. At blive betragtet som en Gyokuro , teplanten skal skygges i 3 uger eller mere før høsten. I løbet af denne tid bliver teplanten afskåret fra sollys med en speciel type net kaldet Kabuse. Grunden til, at dette gøres, er, fordi det forhindrer teplanten i at producere bitre katekiner og giver den mulighed for at opretholde sød og velsmagende theanin. Det øger også koffeinen i Gyokuro .
Skyggeprocessen kan være en stressende tid for teplanten. Den producerer mere koffein for at beskytte bladene mod insekter. Det er derfor, hvis du leder efter en te med højt indhold koffein Gyokuro og andre skraverede japanske grønne teer kan være en god mulighed.
Hvordan plukning påvirker Gyokuro koffeinindhold
Koffeinen i Gyokuro grøn te er også påvirket af, hvordan teen er plukket. Landmanden udvælger de 3 bedste spirer af teplanten, da disse er de sødeste og blødeste i smagen. Disse teblade indeholder også det højeste koffeinindhold.
De yngre spirer af teplanten er mere ømme og sårbare over for insekter. Som svar producerer teplanten mere koffein for at beskytte dem. Dette er grunden til, at te lavet af yngre blade har et højere koffeinindhold end te lavet af de mere seje modne blade og stilke af teplanten.
På grund af skyggen og høstprocessen er den Gyokuro te koffein indhold er blandt de højeste i te-verdenen!
Gyokuro kejserlig grøn te koffeinindhold
Årsagen Gyokuro er kendt som den kejserlige grønne te, fordi det engang var den foretrukne te for kejseren. Før den udbredte brug af køling, blev kvaliteten af en te vurderet ud fra, hvor godt den bevarede sin smag med alderen. Kejseren ventede ofte et stykke tid efter høsten, før han vurderede teen.
Fordi Gyokuro te bliver vedligeholdt eller endda forbedret efter alder, dette var altid den te kejseren valgte til sin private samling. Gyokuro producenterne konkurrerer stadig rundt om i Japan om at være den foretrukne te for kejseren.
Så det er derfor Gyokuro te kaldes imperial green tea, og hvis du leder efter den Gyokuro kejserligt koffeinindhold, dette er det samme som almindeligt Gyokuro grøn te, lige under et iørefaldende navn.
Hvor meget koffein er der i Gyokuro grøn te
Til sidst svarer vi på spørgsmålet om, hvor meget koffein der er i Gyokuro grøn te. Svaret er mellem 130-140 mg koffein, men dette kan afhænge af et par forskellige faktorer. Lad os dække, hvordan Gyokuro Koffeinindholdet i grøn te kan ændre sig baseret på kultivar, Gyokuro brygning metode og Gyokuro brygningstemperatur.
kultivar
De Gyokuro te koffein kan afhænge af de mange forskellige teplanter, der bruges til at lave den. For eksempel Saemidori Gyokuro Cha Mejin vil have et højere koffeinindhold sammenlignet med Yabukita Gyokuro Cha Musume. Dette vil kun have en lille indvirkning, men virkningen er der ikke desto mindre.
brygning
De Gyokuro te koffein niveau kan også afhænge af, hvordan teen er brygget. Hvad nogle temestre vil gøre, er at brygge teen med 5 gram blade og kun 50 ml vand. Dette koncentrerer virkelig smagen og sundheden Gyokuro te fordele ind i et mindre rum, men det skaber også en høj koffein Gyokuro .
Temperatur
Den sidste faktor, der kan påvirke Gyokuro grøn te koffeinindhold er den temperatur du bruger til at brygge teen med. Koffein er en af de kemiske forbindelser i te, der udvindes ved en højere temperatur, så jo lavere du går med vandtemperaturen, jo mindre koffein vil du udvinde.
Hvis du leder efter en lav koffein Gyokuro , du kan kold bryg Gyokuro . Dette vil ikke kun skabe en kølig forfriskende kop grøn te, men det vil også sænke koffeinindholdet. Dette er perfekt, fordi når du først smager koldbrygget Gyokuro , du får lyst til at drikke det hele hele eftermiddagen!
Sidste tanker om koffein i Gyokuro
Mens mængden af Gyokuro koffein kan variere meget baseret på hvordan teen er produceret og tilberedt, det plejer at være en meget koffeinrig te. Du bør undgå denne te, hvis du er følsom over for koffein, men hvis du leder efter en erstatning for kaffe, Gyokuro te koffein indhold kan være lige hvad du leder efter!
Efter at have rejst rundt i Japan i de sidste par år, har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet mange forskellige Gyokuro te. De bedst Gyokuro vi har fundet er produceret af Mr. Sakamoto, en talentfuld landmand i byen Shibushi.
Hvis du gerne vil prøve nogle af Mr. Sakamoto's Gyokuro , du kan starte med Cha Musume eller Sasa Hime. Hvis du allerede er en Gyokuro drikker, foretrækker du måske Gyokuro cha meijin eller den Gyokuro Wakamusha.
1 kommentar
Great article.