Hvad er det bedste Gyokuro i verden?

At finde bedst Gyokuro  kan være svært, især når du ikke helt ved, hvad du skal kigge efter. I denne artikel vil vi lære dig alt, hvad du behøver at vide for at finde det bedste  Gyokuro , og vi viser dig også, hvor du finder det bedste Gyokuro te online. Bagefter vil vi sammenligne nogle af de bedste Gyokuro grøn te, og se fordele og ulemper ved hver enkelt te. Lad os komme i gang!

 

Hvad skal man vide, før man dømmer den bedste Gyokuro te

Før du overhovedet leder efter det bedste Gyokuro , der er et par ting, der er vigtige at huske på. Først bør vi definere hvad Gyokuro er og hvordan det er lavet. Hvis du forstår alt det arbejde, der ligger i at producere det bedste Gyokuro te, vil du forstå, hvordan kvaliteten varierer så meget mellem Gyokuro te.

hvad er Gyokuro te?

Gyokuro anses for at være den mest eftertragtede bladte i Japan. Det var engang den foretrukne te for kejseren, og det er derfor, du ofte vil se den sælges som "kejserlig Gyokuro ”. Gyokuro menes at bevare eller endda forbedre sin smag med alderen, så det er ingen overraskelse, at det var meget efterspurgt i en tid før nedkøling.

Årsagen Gyokuro er så eftertragtet i dag er på grund af dens kraftfulde søde og salte smag. Denne smag er meget unik i te-verdenen. Faktisk når man diskuterer smagen af Gyokuro te, finder vi det ofte mere nyttigt at sammenligne det med fødevarer frem for andre teer.

Den har den velsmagende smag af en solid miso-suppe, med et strejf af salt og et strejf af denne tangagtige smag. Det lyder ikke som om det ville være godt, men når du først oplever nogle det bedste Gyokuro te, du vil opdage, at du ikke kan få nok af!

Hvordan er Gyokuro lavet?

At lave Gyokuro te, landmanden starter med at dække  Gyokuro plante i 3 uger før høsten. Når teplanten udsættes for sollys, begynder den at omdanne theaninen til katekiner. Katekiner kan være gode til at beskytte teen mod UV-lys, men de kan give en meget bitter smag i den endelige te. Hvis en landmand ønsker at reducere denne bitterhed og maksimere sødmen, vil han påføre belægningen.

Efter at skyggeperioden er gået, vil landmanden derefter vælge de øverste 3 spirer af teplanten. Disse er de sødeste i smag og de højeste i næringsstoffer. Alle de bedste teer, inklusive de bedste Gyokuro vil blive lavet af disse top 3 blade.

Efter at bladene er blevet samlet op, er de klar til at blive dampet, tørret og rullet ind i disse stramme nåleformede blade. Disse stramt rullede blade låser smagen og aromaen af Gyokuro , indtil det er klar til at blive frigivet på én gang i en herlig grøn infusion.

Hvor meget gør Gyokuro typisk koste

Når du leder efter det bedste Gyokuro , du skal forvente at betale lidt mere. Generelt, Gyokuro kan koste et sted mellem 30 cents og én dollar pr. gram. Fordi du bruger 5 gram blade til at lave 3 separate kopper te, kommer dette ned til kun omkring 1 € pr. kop, så det er ikke så dårligt til en forkælelse. 

Prisfastsættelsen af Gyokuro er et meget detaljeret emne. Hvis du vil lære mere om dette emne, så læs vores artikel 👉 Hvorfor er Gyokuro Prisen på te er så høj?

 

Sådan finder du den bedste Gyokuro grøn te

Hvis du leder efter det bedste Gyokuro grøn te, skal du få det så direkte som muligt. Folk spørger ofte om det bedste Gyokuro mærker, og sandheden er den Gyokuro er ikke lavet af mærker, det er lavet af landmænd. Vi kan ikke lide at "beskytte vores leverandører", vi viser dig præcis, hvem der producerede Gyokuro te du drikker, når du bestiller hos os!

 

Hvor køber man bedst Gyokuro te online

Når du køber Gyokuro te fra Nio, du får den fra landmanden, Mr. Sakamoto og hans legendariske grønne te. Mr. Sakamoto er vokset Gyokuro te uden brug af pesticider eller kemikalier siden 1985. I løbet af denne tid har han udviklet sin egen blanding af organisk gødning, som giver ham mulighed for at dyrke stærke, sunde og smagfulde teplanter uden at skade det lokale økosystem. Mr. Sakamoto producerer langt det bedste Gyokuro grøn te, vi har fået, og vi vil lede dig gennem nogle af vores favoritter:

 

#1 Gyokuro cha musume

De Gyokuro cha musume er den bedste Gyokuro for begyndere. Den kommer fra Yabukita, kultivaren, som er den mest brugte tesort i Japan. Det vigtigste  Gyokuro te fordel af denne te er prisen. Selvom den har en lavere pris, er den sprængfyldt med smag. Cha musume har en direkte velsmagende sødme med lette blomsternoter. 

 

#2 Gyokuro sasa ham

De Gyokuro sasa ham er en mere mellemniveau te. Den er lavet af en blanding af Okumidori, Saemidori og Yabukita sorter, så den har flere nuancer og balance. Sasa hime er også den bedste Gyokuro grøn te til kold brygning, hvilket giver dig en glat og sød grøn te med masser af frugt- og vegetabilske noter.

 

#3 Gyokuro Wakamusha

De Gyokuro wakamusha er en fantastisk te, hvis du foretrækker af disse vegetabilske eller tangagtige smage Gyokuro er kendt for. Denne Gyokuro er fra Okumidori-kultivaren, og det er den nyeste tilføjelse til vores samling!

 

 

#4 Gyokuro cha meijin

De Gyokuro cha meijin er den bedste Gyokuro te til seriøse tedrikkere. Den har meget mere en varmere sødme med noter af karamel og brun farin. Denne te kommer fra saemidori-kultivaren, som er eftertragtet for sin delikate søde smag og mangel på bitterhed.

 

Sådan forbereder du bedst Gyokuro grøn te

For at forberede det bedste Gyokuro te, vi råder dig til at respektere den bedste praksis! Vi skrev en detaljeret artikel for at hjælpe dig med at forberede det bedste Gyokuro mulig. Hvis du vil læse, så tjek artiklen kaldet 👉  Gyokuro Brygningsvejledning af teeksperter. Ellers skal du følge disse grundlæggende trin for at tilberede en lækker kop te. Sørg for at være meget opmærksom på vandtemperaturen, da dette er det vigtigste!

  • Trin 1: Tilføj 5 gram teblade til din japansk kyusu tekande eller shiboridashi, som fungerer særligt godt til Gyokuro . Hvis du vil lære forskellene mellem disse to japanske testel, anbefaler vi dig vores specielle teware-sammenligningsartikel 👉 shiboridashi vs kyusu.
  • Trin 2: Hæld 150 ml vand i ved en temperatur på omkring 140 grader Fahrenheit eller 60 grader Celsius
  • Trin 3: Lad teen sidde uforstyrret i 2 minutter med låget på for at holde teen varm.
  • Trin 4: Når tiden er gået, kan du hælde teen ud i koppen, og den indbyggede si filtrerer automatisk bladene ud

Så længe du følger disse trin, bør du nemt kunne forberede det bedste Gyokuro te!

 

Sidste ord om de bedste Gyokuro

Du kan finde  Gyokuro teposer sælges online, men især denne te bør tilberedes i en tekande. En tepose er ikke den bedste måde at forberede sig på  Gyokuro te. Når du vil købe Gyokuro , det skal altid være løsbladste!

Vi håber, du nyder denne artikel. Glem ikke at dele denne artikel på nettet, kommentere og give feedback. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4