hvad er koffeinniveauet i bancha grøn te? Kan bancha være et godt valg for personer, der er følsomme over for koffein? Hvordan påvirker koffeinniveauet i bancha dens smag og smag? Er der nogen fordele ved at drikke bancha? Dette er gode eksempler på spørgsmål, vi vil dække denne artikel!
Så hvad er der på dagsordenen i dag? Vi skal undersøge hvorfor indeholder bancha te koffein, de koffeinindhold i bancha te samt nogle af fordelene ved bancha te. Uden videre, lad os komme i gang.

Hvad er Bancha Tea-koffeinindholdet
Når man diskuterer bancha grøn te koffeinindhold, du kan ende med så lidt som 10 mg koffein pr. kop.
Dette gør den til en af de laveste koffeingrønne teer og den perfekte ledsager til en kold aften eller nat.
Hvorfor indeholder Bancha Tea koffein?
For at forstå hvorfor indeholder bancha te koffein, du skal se på selve teplanten.
Teplanten producerer koffein som en forsvarsmekanisme til at beskytte sig selv mod insekter. Koffein er meget bittert, og endda giftigt for små insekter, så da teplanten opbygger koffein på ydersiden af tebladene, er den i stand til at give en beskyttende belægning.
Af denne grund vil alle ægte teer have et vist niveau af koffein, men nogle vil være højere end andre.
I næste afsnit vil vi lære hvorfor bancha te koffein er meget lavere sammenlignet med andre typer grøn te.
Hvorfor er Bancha Tea-koffeinindholdet så lavt?
Hvis du tager et kig på teplanten, vil du bemærke lysegrønne spirer på toppen og større, tykkere blade nedenunder.
De yngre spirer

De yngre spirer af teplanten er meget møre, mens de ældre, mere modne blade er meget sejere.
Insekter er mere tiltrukket af de yngre blade, så disse kræver mere koffein for at forblive beskyttet.
Det er derfor, te fremstillet af yngre teblade kan lide Sencha , Gyokuro , matcha og kabusecha er høje i koffein.
De ældre blade
De ældre blade af teplanten kræver ikke ret meget beskyttelse, og derfor producerer de ikke så meget koffein. Men te fremstillet af de ældre blade som bancha, Genmaicha og Hojicha er lavere i koffein.
Hvis du vil se, hvordan en te som bancha kan sammenlignes med en te lavet af de yngre blade som Sencha , kan du læse denne sammenligning af 👉 bancha vs Sencha !
Hvordan plukning påvirker Bancha Tea-koffeinniveauet
Udover at være lavet af ældre teblade, kan bancha også laves af senere te høster, så sent som i oktober. Efter efteråret har teplanten hele vinteren til at opbygge næringsstoffer, og disse frigives på én gang til de friske spirer om foråret.
Teplanten kan derefter høstes op til 3 gange mere, men næringsstofferne og koffeinen vil blive formindsket, da teplanten har mindre tid til at genopfylde. Dette er grunden til, at de senere høstede teer er mindre eftertragtede.
Hvilke faktorer påvirker Bancha Tea Koffein niveau
brygning
Mængden af bancha te koffein afhænger af, hvordan teen er brygget. Som vi diskuterede før, er koffeinen koncentreret på ydersiden af bladet som en beskyttende belægning. Under den første brygning fjernes meget af dette, hvilket efterlader lidt koffein tilbage i de senere brygninger af teen.
Så du spørger måske gør bancha grøn te har koffein i anden og tredje brygning? Svaret er ja, men meget lidt. Du bør kunne drikke disse senere brygninger af teen hen på aftenen, hvis du vil.
Temperatur
Den temperatur, du bruger til at brygge teen, vil også bestemme, hvor meget koffein du udvinder. Koffein kræver en højere temperatur for at blive udvundet, så hvis du leder efter en endnu lavere koffeinbrygning, kan du prøve at bruge vand med lavere temperatur eller koldt vand.
Hvad er Bancha grøn te?
Navnet oversættes enten til simpel te eller hverdagste. Mens te gerne Gyokuro og Sencha anses for at være mere specielle teer, er bancha meget mere overkommelig, hvilket gør den velegnet til daglig drikke.
En japansk grøn te lavet af de ældre blade
Bancha er lavet af de ældre, mere modne blade af teplanten. De yngste blade på toppen af teplanten er de mest eftertragtede. Disse er de højeste i næringsstoffer og de glatteste og sødeste i smagen. Som et resultat er disse yngre blade reserveret til præmie Sencha , Gyokuro og matcha, og de ældre blade eller senere høst af teplanten bruges til at lave bancha.
Mineralsk og jordagtig smag
De ældre teblade er højere i mineraler, og de har en mere subtil, næsten jordagtig smag. Mens de unge blade giver disse friske, syrlige og søde noter, er smagen af bancha meget stærkere på noterne af varmt træ, korn og citrus. Som vi diskuterede tidligere, vil disse ældre blade også spille en rolle i at forklare bancha grøn te koffeinindhold.
Sidste tanker om Bancha grøn te koffein
Bancha er mere end blot en lav koffein te. Det er en god eftermiddags- eller aftenforkælelse, der kan hjælpe med at berolige maven og berolige sindet. Hvis du er interesseret i at prøve noget bancha te for dig selv, kan du prøve vores bancha masudaen.
Denne te er produceret af Mr. Masuda, en talentfuld landmand i Shizuoka, der er forpligtet til at dyrke grøn te uden brug af pesticider eller kemikalier. Denne te er billig, og den har en meget behagelig smag, der gør den perfekte parring til en eftermiddagssnack. Prøv det og lad os vide, hvad du synes!
For en komplet liste over teer rangeret efter koffein, kan du læse denne rangering af 👉 8 Laveste koffein te
Hvis du er interesseret i at lære om Sencha koffein, kan du læse denne artikel om 👉 Sencha Koffeinindhold