Gyokuro Pulver, detaljeret analyse af en tekender

Gyokuro pulver er noget man ofte sammenligner med matcha pulver, men der er en lille forskel på de to. I denne artikel skal vi udforske Gyokuro og se hvad der gør Gyokuro grøn te pulver forskelligt fra matcha pulver 🍵🌱

 

hvad er Gyokuro pulver?

At forstå Gyokuro grøn te pulver, du først nødt til at forstå Gyokuro  vs matcha. Matcha pulver er lavet af tencha blade, mens Gyokuro pulver er lavet af Gyokuro teblade. Lad os kort gennemgå produktionsprocessen for disse to teer, så du kan se lighederne og forskellene. 

 

 Gyokuro pulver

Hvordan er Gyokuro lavet

Skal tages i betragtning Gyokuro , De Gyokuro plante skal skygges i 3 uger før høsten for at udvikle denne søde og salte smag. Derefter vil landmanden vælge de øverste 3 blade og behandle dem umiddelbart efter høst. 

Som de fleste japanske grønne teer, Gyokuro te dampes for at stoppe oxidationsprocessen og låse bladenes grønne farver og smage fast. Efter dampningsprocessen er færdig, tørres bladene og rulles. For at få disse stramme nåleformede blade, Gyokuro blade tages gennem en ekstra valseproces, som kræver en ekstra maskine.

 

matcha pulver

hvordan laves matcha

Ligesom Gyokuro , matcha er også lavet af teplanter, der har stået i skygge i 3 uger før høsten. De øverste 3 spirer af teplanten udvælges og behandles senere. Det er her forskellen mellem matcha og Gyokuro te pulver opstår.

Stilkene og bladene på teen skal adskilles, før den males til premium, ceremoniel matcha. Når stilkene er blevet fjernet, omtales teen som "tencha", og den er et skridt væk fra at blive matcha. Det eneste, der skal til, er, at tencha-bladene skal males til et ekstremt fint pulver i en stor granitmølle. 

Forståelse af matcha-pulverproduktionen

Er du interesseret i at lære den komplette produktionsproces af Matcha? Så har vi den rigtige artikel til dig! Tjek vores artikel 👉 Hvordan er Matcha lavet?

 

Forskellen mellem matcha og Gyokuro pulver

tencha

Matcha får sine stilke fjernet

I modsætning til  Gyokuro , matcha grøn te pulver skal have sine stilke fjernet under produktionsprocessen.

Den væsentligste forskel mellem  Gyokuro vs tencha er, at tencha har sin stilke fjernet. Når først stænglerne er fjernet, anses teen for at være tencha og er et skridt væk fra at blive matcha. 

Dette er den vigtigste forskel mellem de to teer. Stænglerne fjernes under produktionsprocessen for at udjævne smagen, så smagen af Gyokuro tepulver er måske ikke helt så glat som matcha, selvom det kan være meget lækkert.

 

Gyokuro tepulver har et lidt lavere koffeinindhold

Gyokuro koffein niveau er lidt lavere på grund af fjernelse af stilkene. Teplanten producerer koffein som en forsvarsmekanisme til at beskytte sig mod insekter. De yngre, mere ømme spirer plejede at lave Gyokuro og matcha vil producere mere koffein, da de har brug for mere beskyttelse. Da stænglerne er hårdere end bladene, vil de kun producere omkring ⅓ koffein sammenlignet med bladene. 

I modsætning til  Gyokuro matcha grøn te pulver har disse stilke fjernet, og som et resultat, gram for gram, matcha pulver har mest koffein af enhver te. Dette er ikke at sige, at en kop Gyokuro vil have mere koffein end en kop matcha, som Gyokuro tilberedes typisk med 5 gram blade og matcha tilberedes med 2 gram pulver. 

 

Bonus spørgsmål 🍃

Ved du, hvad de teer med det højeste og laveste koffeinniveau er? Vi skrev to artikler, hvor vi dækker alle detaljerne om koffeinniveauet i hver te. Sørg for at læse vores artikler:

👉 hvilken te har mest koffein

👉 8 Laveste koffein te: fra laveste til højeste

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 4