fukamushi vs Sencha er en sammenligning, der ofte laves, og disse to teer er faktisk meget ens.
I denne artikel skal vi sammenligne disse to teer' farve, smag, brygningsmetoder, sundhedsmæssige fordele og koffein niveau. Når du har læst denne artikel, vil du være i stand til at forstå, hvad der gør dem ens, hvad der gør dem forskellige, og hvorfor du bør prøve hver for at se, hvilken du bedst kan lide!
Uden videre, lad os komme i gang! 🍃
Før du går i detaljesammenligningen, hvad er fukamushi vs Sencha ?
Sencha te er den mest almindeligt indtagede grønne te i Japan.
Disse teer dampes efter at være blevet høstet og kan antage en bred vifte af forskellige smagsvarianter.
fukamushi Sencha henviser til en Sencha der har været dampet i længere tid, og det fører til forskelle i smag, tilberedning og sundhedsmæssige fordele ved fukamushi Sencha vs Sencha .
Farve

Hvis du nogensinde har set et billede af disse super levende grønne teer, er det sandsynligvis en fukamushi Sencha . Fast Sencha te kan begynde at drive i den grønnere retning, men de har normalt en tendens til at være enten en gul nuance eller en gullig grøn.
fukamushi Sencha på den anden side kan producere en lys, uklar grøn infusion, især i den anden brygning af teen.
Hvis du er interesseret i at lære om, hvorfor visse teer er grønne, gule eller brune, kan du læse denne artikel om 👉 te farver.
fukamushi Sencha vs Sencha smagsprofil
Sencha er en bred kategori af te, når det kommer til smag, og meget af det har at gøre med, hvordan teen dampes. Kortdampet Sencha kan få en mildere, lidt tørrere smag og fukamushi Sencha te spiller på flere af disse dampede grøntsagsnoter.
Almindelig dampet Sencha eller chu mushi Sencha ligger et sted i midten med nogle af disse dampede grøntsags- eller spinatsmag, som du måske får fra fukamushi Sencha , og også disse friskere mere citrusagtige smage, du måske er vant til fra kortdampet Sencha .
Forresten, hvis du er interesseret i at lære de forskellige smagsprofiler for alle grønne teer, skrev vores team af te-eksperter en hel artikel, hvori vi dækker alle teer. Sørg for at læse artiklen 👉 Hvordan smager grøn te?
brygning
En forskel mellem fukamushi Sencha vs Sencha kommer ned til brygningen af de to teer. Fordi fukamushi Sencha har tendens til at have mindre bladpartikler, den har et større relativ overfladeareal. Det betyder, at teen kan trænge hurtigere ud i vandet.
At brygge en normal Sencha , vi anbefaler at bruge 140 grader Fahrenheit (60 grader Celsius) og en bryggetid på 1 minut. At brygge en fukamushi Sencha , vi anbefaler at bruge samme temperatur, men denne gang kan du lade bladene trække i kun 45 sekunder. Dette er en af de mange forskelle mellem fukamushi vs Sencha .
Hvis du vil lære at brygge Sencha te, kan du følge denne komplette guide på 👉 hvordan man brygger Sencha Te trin for trin.
fukamushi vs Sencha sundhedsmæssige fordele

Når det kommer til de sundhedsmæssige fordele ved fukamushi Sencha vs Sencha , de to teer er grundlæggende ens, med én undtagelse.
Under den dybe dampningsproces nedbrydes tebladene, så mere af bladmaterialet kan flyde ind i koppen. Det betyder, at når du drikker fukamushi te, vil du få en højere dosis af forbindelserne i bladet.
Når du forbereder almindelig Sencha med større blade forbliver flere af disse forbindelser inde i tekanden, og mindre bliver ekstraheret i din kop. Dette er en anden stor forskel mellem fukamushi vs Sencha .
Koffeinindhold
Sencha koffein niveauet vil være mere eller mindre 40mg koffein pr. portion, og det interval vil afhænge af den type te, du bruger, og hvordan den tilberedes. Fukamushi Sencha vil også være lidt højere i koffein vs Sencha . Forskellen er dog måske ikke helt så ekstrem.
Teplanten producerer koffein på ydersiden af bladene som en beskyttelse mod insekter. Koffein kan være meget bittert, endda giftigt for små insekter, så det danner et godt defensivt lag. Fordi koffeinen er på ydersiden af tebladet, kan den let udvindes af vandet. Dette tyder på, at der ikke ville være helt så stor en forskel i koffeinindholdet fukamushi vs Sencha .
Hvis du er interesseret i en komplet rangering af koffein i grøn te, kan du læse denne artikel om 👉 hvilken te har mest koffein.
Den endelige dom over Fukamushi vs Sencha
Den længere dampningsproces er ansvarlig for alle forskellene mellem fukamushi Sencha vs Sencha . Denne proces fører til mindre bladpartikler, en mere levende farve og en mere fyldig smag. Selvom et par sekunders dampning måske ikke virker som den store forskel, bidrager det til alle forskellene i fukamushi vs Sencha .
Hvis du er interesseret i at prøve noget fukamushi Sencha til dig selv anbefaler vi Murasaki Sencha fra hr. Kawaji. Mr. Kawaji er en talentfuld landmand i det sydlige Japan, og han har specialiseret sig i brugen af dyb dampet te. Han producerer sin te på en lille gård på landet, uden brug af pesticider eller kemikalier.

1 kommentar
This was a very nice article. I would enjoy reading comparisons between other teas. Thanks