Genmaicha er en af de mest ikoniske japansk grøn te. For at beskrive det har du måske hørt ordet "popcorn te" eller set billeder af teblade blandet med popcorn. Jeg er sikker på, at du har mange spørgsmål!
Nej, dette er ikke en te lavet af popcornstykker. Det er det Genmaicha , en lækker grøn te, som er elsket af mange rundt om i verden.
I denne artikel vil vi forklare hvad Genmaicha er, hvordan den er lavet, og hvad du kan bruge den til. Uden yderligere omhu, lad os komme i gang. 🍃🍵🍿
hvad er Genmaicha
Genmaicha er den mest populære type blandet te i Japan. Som du måske ved, skal alle teer komme fra teplanten, camelia sinensis, ellers betragtes de ikke som en ægte te. Blandede teer fremstilles ved at kombinere teblade med andre ingredienser, og de kan stadig betragtes som teer. Genmaicha er lavet ved at kombinere grønne teblade med ristede ris, og det har en meget unik smag, som mange mennesker kan lide.
Genmaicha har flere af disse varme kornsmag, et strejf af nødde, varm toast og endda en smule popcorn. Denne smag er faktisk ikke hvorfor Genmaicha kaldes popcorn te, den egentlige årsag har at gøre med udseendet.
Mens Genmaicha er den mest populære blandede te i Japan, Sencha er den mest populære te i det hele taget. Hvis du vil se, hvordan disse to teer kan sammenlignes med hinanden, kan du læse alt om det i vores artikel 👉 Sencha vs Genmaicha
Hvorfor er Genmaicha Te kaldet popcorn te?

Når man ser på visse typer Genmaicha grøn te, kan du bemærke små hvide stykker, der ligner popcorn. Dette er en Genmaicha grøn te med ristede ris der er poppet på samme måde som majskerner popper. Når du forbereder en Genmaicha grøn te med ristede ris der er poppet, det ændrer ikke smagen ret meget, men du får stadig en subtil popcornsmag fra Genmaicha grøn te.
Denne unikke smag kommer fra stivelse og sukker fra "genmai" eller ristede ris, når de frigives i vandet. Lad os diskutere, hvordan disse ristede riskorn er produceret, og hvordan de er integreret i Genmaicha grøn te.
Hvordan er Genmaicha Lavet?
Genmaicha grøn te har 2 forskellige komponenter. Først er der tebladene og så er der genmai eller ristede ris. Lad os tale om, hvordan de ristede ris er lavet.
Teblade
Tebladene er lavet af de ældre blade og stængler fra teplanten. Disse er de billigste teblade, der bruges til te som bancha og Hojicha , men der er mange fordele ved dem faktisk. For det første er de højere i mineraler, og de menes at hjælpe med fordøjelsen. Det er derfor, mange mennesker kan lide at drikke bancha te efter et måltid.
Er du nysgerrig? Ingen tvivl om det! Så vores komplet guide om bancha og Hojicha er lavet til dig. Her er linket til begge artikler nedenfor 👇
Lavere koffeinniveau
Genmaicha koffeinniveauet er ret lavt. Også disse mere modne blade har en tendens til at være lavere i koffein. Koffein produceres som en forsvarsmekanisme til at beskytte mod insekter, og fordi disse ældre blade er sejere, behøver teplanten ikke at producere så meget for at beskytte dem. Dette gør te som Genmaicha fantastisk til eftermiddagen eller aftenen.
Smagen af de ældre teblade har en tendens til at passe godt sammen med de ristede ris. Disse mere jord- eller trænoter fungerer godt sammen med de nøddeagtige smage, der kommer fra risene. Bladene og risen arbejder sammen om at producere den vidunderlige te kendt som Genmaicha .
Ved du hvad der er te med lavest koffein i Japan? Find ud af svaret i vores artikel 👉 Laveste koffein te: fra lavest til højest.
Genmai
Til at lave genmai bruges kun hvide ris. Dette er den samme type ris, som de bruger til at lave mochi eller risdej. Grunden til, at hvide ris bruges, er, at brune ris er indkapslet i et beskyttende skrog, der forsegler stivelsen indeni. For at producere hvide ris fjernes dette skrog, og stivelsen indeni kan steges meget lettere. Tilsyneladende når du har en Genmaicha grøn te med ristede ris det er brun, der er meget mindre smag og duft.
For at forberede risene til stegning, lægges de først i blød og derefter dampes de senere. Senere skal risene tørres, og den vigtigste måde at gøre dette på er at blæse varm luft ind under den. Til sidst er risene klar til at blive ristet, og afhængigt af varmen kan nogle af disse riskorn springe ligesom popcorn. Risene afkøles derefter og tilsættes tebladene.
Forskellige Slags Genmaicha

Som vi nævnte før, de fleste Genmaicha te er lavet af banchablade, men der er et par forskellige typer, vi kan tale om. De forskellige typer af Genmaicha er bestemt af, hvad der bruges udover de ristede ris.
Normal Genmaicha
Normal Genmaicha te er lavet af de ældre blade og stængler af teplanten. Mens smagen af de friske unge blade har en tendens til at være sødere og mere vegetabilske, har de ældre blade lidt mere af disse jordagtige noter og mere mineralitet. Disse blade har en tendens til at komplimentere nødde- og kornsmagene i de ristede ris, så kombinationen fungerer godt.
Sencha Genmaicha
Før vi går i gang, ved du, hvad det er Sencha ? Hvis ikke, kan du læse denne artikel 👉 Alt hvad du behøver at vide om Sencha .
Så hvad er Sencha Genmaicha ? Det er en te er lavet med ristede ris og Sencha blade. Disse yngre blade har en tendens til at kollidere lidt med smagen af de ristede ris, men det er stadig en god te, hvis du er fan af Sencha . Denne te vil være lidt dyrere, fordi den bruger de yngre blade, og den vil også være højere i koffein end en normal te. Genmaicha te.
Gyokuro Genmaicha
Generelt, Gyokuro te er en af vores foretrukne japanske grønne teer! Men hvordan kan en Gyokuro blive blandet med genmai? Det er ret indlysende, men Gyokuro Genmaicha er simpelthen lavet ved at kombinere Gyokuro blade med ristede ris. Disse blade er ikke kun lavet af de yngste spirer af teplanten, men de skygges også i 3 uger før høsten for at maksimere deres indhold af theanin. Denne te vil være meget sødere, meget dyrere og meget højere i koffein end en almindelig te Genmaicha te.
Hoji Genmaicha
Hoji Genmaicha, som du sikkert kan se fra navnet, er lavet af ristede teblade ( Hojicha ) og ristede ris. Smagen af de ristede teblade og de ristede ris har en tendens til at komplimentere hinanden, men det tager bestemt teen i en mørkere retning. Denne te vil være meget lav i koffein, og som vi lærte af bønderne på Zenkouen, bliver denne te faktisk brugt på hospitaler og til børn, fordi den er så lav i koffein.
matcha iri Genmaicha
Dette er matcha Genmaicha lavet ved at kombinere ristede ris, grønne teblade og grøn tepulver. Denne matcha Genmaicha producerer en utrolig grøn infusion, da matcha-pulveret fylder vandet. Dette kan generelt være en mere smagfuld te, men ulempen er, at den tager væk fra smagen af de ristede ris, fordi matcha-pulveret er så stærkt.
Hvordan var Genmaicha først opfundet?
Der er et par forskellige historier om hvordan Genmaicha blev opfundet, men ingen ved det rigtigt med sikkerhed. En legende starter med, at en mand fra Kyoto taber stykker af sin riskage og i stedet for at smide den væk, prøvede han den og hans te og kunne lide smagen.
Imidlertid Genmaicha blev opfundet, ændrer det ikke på, at det har været en vigtig te i Japan. Det er nogle gange blevet brugt i tider med økonomiske vanskeligheder som en måde at få te til at holde længere, da ris har tendens til at være billig. Den bruges også til visse typer faste, da smagen af teen kan simulere en varm skål eller ris.
Hvad er fordelene ved Genmaicha
Hvis du er fan af Genmaicha , eller du bare er nysgerrig efter det, er du måske interesseret i at lære om alt det fantastiske Genmaicha te fordele. Vi har dig dækket! Vi dækker alle Genmaicha te fordele i artiklen kaldet 👉 Vores teekspert forklarer jer alle Genmaicha te fordele. Nedenfor kan du finde et resumé af artiklen med hovedpunkterne 👇
Liste over de forskellige Genmaicha fordele
Der er mange forskellige Genmaicha te fordele, der kan opnås ved blot at drikke teen. Lad os hurtigt skitsere nogle af de vigtigste Genmaicha fordele i denne korte liste:
- Højt indhold af antioxidanter
- Kan sænke risikoen for hjertesygdomme
- Kan sænke kolesterol
- Kan reducere betændelse
- Lavt indhold af koffein
- Lavt i kalorier
- Godt for mental sundhed
- God til at reducere stress
- Godt for fordøjelsen og tarmens sundhed
- God for huden
- God til håret
- Meget overkommelig
- Nem at tilberede
Sådan forbereder du dig Genmaicha te
Når det kommer til at forberede sig Genmaicha , det kan være ret simpelt. Teen er mindre følsom over for temperatur og bryggetid, og den kan give en masse smag, selvom du ikke får brygget rigtigt.
Vi anbefaler at tage 5 gram af Genmaicha grøn te og putte det i en tekande. Smagen af Genmaicha kan have stor indflydelse på krydringen af selve tekanden, så det kan være, du ønsker en udpeget Genmaicha tekande, eller i det mindste bruge en glaseret tekande. Hvis du bruger en uglaseret tekande, vil det være svært at få smagen af Genmaicha te ud, når det kommer til at brygge andre typer te.
Dernæst kan du tilsætte vandet i. Der er to forskellige bryggemetoder til Genmaicha . Den første er at brygge den, som du ville gøre en normal bancha eller Hojicha , med 175°F eller 80°C vand og en bryggetid på 1 minut. Den anden metode til brygning Genmaicha teer mere et "flash brew" med næsten kogende vand og en stejletid på 20 sekunder. Uanset hvad, skal du bruge cirka 150 ml eller lidt mere end en halv kop vand til brygningen.
Når tiden er gået, kan du hælde din Genmaicha te i tekopperne. Hvis du tilbereder te til flere personer, skal du sørge for at bruge den alternative hældemetode. Den sidste te, der skal hældes ud, er normalt den mest smagfulde, så du bør dele den mellem dig og dine gæster.
En bonus på Genmaicha er, at smagen kan holde til mange forskellige steepings. Selv efter at tebladene har frigivet al deres smag, vil de ristede ris fortsætte med at give smag i brygning efter brygning, så du virkelig kan brygge Genmaicha grøn te med ristede ris 5 gange eller mere, før den løber tør for smag.
er din Genmaicha udtale forkert?
er din Genmaicha udtale forkert? 🗣 Ingen panik, vi har en fuld artikel om emnet! Når du er færdig med at læse denne artikel og lytte til lydudtalen, vil du være i stand til at udtale Genmaicha den rigtige måde. Tøv ikke med at læse artiklen 👉 dine Genmaicha udtalen kan være forkert!
Hvor kan man købe Genmaicha ?

Hvis du er interesseret i at prøve nogle Genmaicha te, du kan prøve nogle af vores favorit, den Hagiricha Genmaicha . Efter at have rejst rundt i Japan, har vi mødt dusinvis af forskellige landmænd og prøvet mange forskellige slags Genmaicha te. Vores favorit er den, der er produceret af Hagiricha, en samling af tebønder i Shizuoka, som gør et virkelig godt stykke arbejde.
Hvis du gerne vil støtte det, vi laver, og alle de landmænd i Japan, der gør det muligt, ville det betyde meget for os, hvis du kunne prøve denne te og fortælle os, hvad du synes. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at efterlade os en e-mail, kommentar eller besked, og vi vil svare så hurtigt vi kan. Indtil da ses vi næste gang!