Gyokuro brygningstemperatur er noget, der undrer mange mennesker. Sammenlignet med andre typer teer optimal temperatur til Gyokuro er meget lavere, næsten lunken. I denne artikel vil vi diskutere, hvorfor Gyokuro tebrygningstemperatur er så lav, og hvordan du kan tilberede en stor smagende kop af Gyokuro te.
Hvorfor Gyokuro bryggetemperaturen har betydning
hvad er Gyokuro ?
En hurtig genopfriskning af hvad Gyokuro det kan hjælpe dig med at forstå lidt mere om, hvordan du brygger denne te. Gyokuro anses for at være den mest eftertragtede bladte i Japan, og det var engang den foretrukne te for kejseren.
Baseret på den officielle Gyokuro definition, bladene skal skygges i 3 uger før høsten. Ved at skære Gyokuro planter ude af sollys udvikler de mindre bitterhed og bevarer flere af disse søde og salte smage. At høste Gyokuro , landmanden tager de øverste 3 blade, da disse er de højeste i næringsstoffer og rigest i smag. Disse blade er derefter dampet, stramt rullet og tørret for at producere lækre Gyokuro .
Hvorfor temperaturen betyder noget, når det kommer til Gyokuro
Før vi taler om det bedste Gyokuro te temperatur, vi skal først tale om, hvorfor temperaturen betyder noget, når det kommer til Gyokuro , og med te generelt.
For det første, med undtagelse af matcha, blandes te ikke direkte i vand, den infunderes i vand. Det betyder, at nogle forbindelser i teen vil blive inde i bladet, og nogle vil gøre det til koppen. Det er derfor, at brygningsparametrene er så vigtige. Temperaturen og tiden, du brygger teen, afgør, hvad der udvindes af teen, og i sidste ende, hvad der ender i den endelige kop.
Så næste gang nogen prøver at fortælle dig, at Gyokuro vandtemperatur er ligegyldigt, du kan forklare, at det skaber en helt anden te. Det ville næsten være som at bage en kage med forskellige ingredienser. Hvad der udvindes fra bladet, bestemmer, hvad der er i teen.
Bruger forkert Gyokuro vandtemperaturen kan gøre det bittert
Catechiner er de bitre komponenter i te, og de har tendens til at blive ekstraheret ved en højere temperatur. Som et resultat, hvis Gyokuro te temperatur du bruger er for høj, vil du udvinde flere katekiner og mere bitterhed fra tebladene. Derfor er det utrolig vigtigt at bruge en lavere Gyokuro grøn te temperatur. Du kan endda kold bryg Gyokuro , for en glat, forfriskende drink om sommeren.
hvordan man brygger Gyokuro grøn te trin for trin
Gyokuro brygning er en delikat proces, der kan være let at tage fejl af. Vi skrev en dedikeret artikel om emnet kaldet 👉 Gyokuro Brygningsvejledning af teeksperter. I dette Gyokuro tebrygningsguide, vi skal tage dig igennem processen med Gyokuro brygning trin for trin. Nedenfor kan du finde et hurtigt resumé af artiklen 👇
- Mål ud 5 gram af blade og læg dem i bunden af din tekande.
- Hæld i 150 ml vand ved en temperatur på 140 grader fahrenheit.
- Mens du hælder, sørg for ikke at hælde direkte oven på bladene, da dette vil agitere dem og frigive lidt mere bitterhed
- Læg låget på tekanden for at holde teen varm, og lad den sidde uforstyrret i 2 minutter
- Sørg for at hælde Gyokuro meget forsigtigt, så du ikke ryster bladene, men når først hældningen stopper, kan du ryste de sidste par dråber ud.
Hvad er den bedste temperatur til Gyokuro
De bedste temperatur til Gyokuro er 140 grader fahrenheit eller 60 grader celsius. Dette vil sikre, at du trækker masser af smag ud af bladene, uden at udvinde meget af bitterheden. Du kan bruge 5 gram blade, 150 ml vand og en bryggetid på 2 minutter for at give bladene nok tid til at åbne sig og helt frigive deres smag i vandet.
Gyokuro te er beregnet til at være en fejring af disse søde og salte smage, som kommer fra theaninen. Heldigvis for Gyokuro drikker, kan theaninen udvindes ved en lavere temperatur. Når du bruger en lavere Gyokuro tebrygningstemperatur, du udvinder al sødmen uden bitterhed. Du får også en lavere koffein grøn te, hvilket kan være nyttigt som Gyokuro koffein niveau er meget høj.
Hvor kan du finde Gyokuro ?
Nu hvor du kender bedste temperatur til Gyokuro , du er klar til at forberede din egen! Hvor kan man købe Gyokuro grøn te er et spørgsmål, vi ofte får stillet, og svaret er lidt kompliceret. Vi skrev en hel artikel, hvori vi vil lære dig alt, hvad du behøver at vide, før du køber Gyokuro , hvordan man køber Gyokuro grøn te og hvor man kan købe Gyokuro . Hvis du vil læse den, er her linket til artiklen 👉 hvor man kan købe Gyokuro grøn te.
Nio Teas
Efter at have rejst rundt i Japan i de sidste par år, har vi mødt dusinvis af landmænd og prøvet mange forskellige Gyokuro te. Vi har fundet ud af, at bedst Gyokuro produceret af Mr. Sakamoto er virkelig i sin egen liga. Han har produceret Gyokuro te uden brug af pesticider eller kemikalier siden 1985 og i den tid har han udviklet sin egen organiske gødning. Han fortæller, at denne gødning ikke kun gør teplanterne stærke, men også gør teen mere smagfuld. Han er i stand til at dyrke velsmagende grøn te på denne mark uden at skade det naturlige økosystem.

cha musume
Den mest populære Gyokuro fra Mr. Sakamoto er cha musume. Denne te er lavet ved hjælp af Yabukita-kultivaren, som er den mest almindelige te-sort i Japan. Denne te har en dejlig sødme, en direkte velsmagende smag og nogle behagelige blomsternoter. Prøv denne te og lad os vide, hvad du synes!
1 kommentar
Hi! I’ve been following your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic job!