Er Gyokuro den bedste grønne te? Efter at have rejst rundt i Japan og lært om Gyokuro te de sidste par år, mener vi nu, at der kan gøres sag for Gyokuro være den bedste grønne te. I denne artikel skal vi se på hvad Gyokuro er, hvordan det er lavet, og hvorfor det måske bare er den bedste grønne te. Lad os komme i gang!
Hvad vi skal vide, før vi beslutter os er Gyokuro den bedste grønne te
Før vi beslutter os er Gyokuro den bedste grønne te, vi skal tale om hvad Gyokuro er, hvordan det er lavet, og hvorfor folk kan lide det så meget. Dette vil virkelig hjælpe dig med at forstå, hvorfor teen har et så stærkt ry.
hvad er Gyokuro te?
Gyokuro te er den mest eftertragtede bladte i Japan. Det var engang den foretrukne te for kejseren selv, og derfor vil du ofte se den blive markedsført som "imperial green tea" eller "imperial". Gyokuro ”.
Før den udbredte brug af køling, blev kvaliteten af en te bedømt ud fra, hvor længe den bevarede sin smag. Når kejseren udvælgede te til sin private samling, ventede han ofte til et par måneder efter høsten med at vurdere kvaliteten af en te. Fordi Gyokuro bevarer, og endda forbedrer i smag med alderen, var det altid kejserens favorit.
Smagsprofil
I dag Gyokuro er berømt af en anden grund - det er smag. Gyokuro har en kraftfuld smag, der er utrolig unik i te-verdenen. Faktisk er det nemmere at sammenligne smag af Gyokuro til et måltid frem for en drink. Den har denne salte eller bouillonsmag, som du typisk ville finde i noget som en solid skål miso-suppe. Den har en let marin smag som tang, men også en behagelig sødme. Alle disse smagsvarianter ser ud til, at de ikke ville gå sammen, men i tilfælde af Gyokuro de fungerer smukt.
Hvordan er Gyokuro lavet
For at forstå hvorfor folk spørger er Gyokuro den bedste grønne te, du skal også tage et kig på, hvordan det er produceret. Gyokuro gennemgår måske en af de mest arbejdskrævende produktionsprocesser af enhver bladte.
Trin 1 - Planten skygges i 3 uger før høsten
At blive betragtet som en Gyokuro , De Gyokuro plante skal skygges i 3 uger før høst. Når teplanten udsættes for sollys, begynder den at omdanne l-theanin til katekiner. Katekiner kan være gode, når det kommer til at beskytte teplanten mod sollys, men de kan give en bitter smag i teen. Hvis en landmand ønsker at producere en glattere og sødere te som Gyokuro , han vil dække teplanterne med net inden høsten.
Trin 2 - Kun top 3 spirer høstes
Når skyggeperioden på 3 uger er overstået, vil landmanden så høste tebladene og kun vælge de øverste 3 spirer. Disse spirer er den yngste del af teplanten, og de er de sødeste i smagen. Efter at bladene er høstet, skal de samles op og dampes næsten med det samme. Vidste du, at nogle mennesker er lige spise Gyokuro blade? For at lære mere om det, læs vores artikel 👉 Hvorfor folk spiser Gyokuro Blade?
Trin 3 - Dampproces
Efter at bladene er plukket, vil de begynde at oxidere naturligt og til sidst blive til en sort te. For at stoppe denne oxidationsproces skal tebladene dampes for at deaktivere enzymerne. Dette giver mulighed for Gyokuro at låse dens grønne farve og dens dampede grøntsagssmag fast. Bagefter tørres bladene og rulles til deres karakteristiske nåleformer.
Hvorfor er Gyokuro så godt kunne lide
Årsagen Gyokuro er så vellidt er på grund af denne søde og salte eller umami smag. Denne umami-smag er meget unik, og den perfektioneres under den lange, arbejdskrævende produktionsproces. Fordi denne te er så svær at fremstille på den rigtige måde, har den en tendens til at kræve en høj pris. Ser bare på Gyokuro te pris alene vil føre dig til undren er Gyokuro den bedste grønne te.
er Gyokuro den bedste grøn te til sundhed?
Når det kommer til spørgsmålet om sundhed, Gyokuro har meget at prale af. Te lavet af de yngre blade af teplanten som matcha, Gyokuro og Sencha , tendens til at være højest i næringsstoffer. Gyokuro koffein niveau har en tendens til at være højere sammenlignet med andre teer, som afhængigt af dit syn enten kan være dårligt for helbredet eller præcis det, du har brug for for at opretholde en aktiv livsstil!
Gyokuro er ikke den eneste sunde grønne te derude, som japanske grønne teer Sencha kan også være et kraftcenter af sundhedsmæssige fordele! Du kan læse denne artikel for en komplet oversigt over 👉 Gyokuro vs Sencha
er Gyokuro den bedste grønne te til energi?
Spørgsmålet om er Gyokuro den bedste grønne te for energi kan besvares ved at se på 2 forbindelser, koffein og l-theanin. Koffein er en forbindelse, vi alle kender, men l-theanin er noget, vi bliver nødt til at diskutere mere detaljeret.
koffein niveau
Gyokuro indeholder omtrent lige så meget koffein som en stærk kop kaffe, med mellem 120mg til 140mg. Det er klart, at du kan få en masse energi ved at drikke en stiv kop af Gyokuro om morgenen, men du vil ikke føle det samme, som når du drikker kaffe. Det er dobbelt så meget som Sencha . Hvis du vil lære mere om de forskellige mellem Gyokuro og Sencha , Vi foreslår, at du læser artiklen 👉 Gyokuro vs Sencha : Forskelle & Sammenligninger.
L-theanin
Når du drikker kaffe, vil du bemærke et pludseligt, nervøst energistød efterfulgt af et styrt senere på dagen. Dette skyldes, at kaffe ikke indeholder l-theanin. L-theanin er en aminosyre, der findes i grøn te, og den kan bremse optagelsen af koffein og regulere nogle af dens negative bivirkninger.
I stedet for at få et hurtigt stød af energi, rystelser, nervøsitet og et styrt, vil du bemærke en mere vedvarende "rolig-alarm" energi hele dagen, når du drikker Gyokuro . Så når folk spørger, er Gyokuro den bedste grønne te for energi, plejer vi at sige ja!
er Gyokuro den bedste grønne te til smag
Det er selvfølgelig mere et spørgsmål om mening. Hvis du er fan af sødere og mere vegetabilske teer som Sencha og kabusecha, vil du højst sandsynligt kunne lide smagen af Gyokuro . Hvis du er mere vant til sorte teer eller ristede teer, finder du måske smagen af Gyokuro at være lidt meget i starten.
Selvfølgelig når du udvikler smag for Gyokuro , du kan virkelig ikke få nok af det, og intet andet vil kunne erstatte det. Der er bare noget ved den stærke umami og den tykke mundfornemmelse Gyokuro drikkere kan ikke få nok af!
Sidste tanker om er Gyokuro den bedste grønne te
Mens spørgsmålet er Gyokuro den bedste grøn te er et spørgsmål om mening, vi mener, at når du ser på Gyokuro te fordele, produktionen og de unikke smagsegenskaber ved denne te, kan du helt sikkert argumentere for det.
Hvor køber man det lækreste Gyokuro ?
Nu hvor du ved det svar på spørgsmålet er Gyokuro den bedste grønne te subjektiv, du er klar til at forberede din egen! Hvor kan man købe Gyokuro grøn te er et spørgsmål, vi ofte får stillet, og svaret er lidt kompliceret. Vi skrev en hel artikel, hvori vi vil lære dig alt, hvad du behøver at vide, før du køber Gyokuro , hvordan man køber Gyokuro grøn te og hvor man kan købe Gyokuro . Hvis du vil læse den, er her linket til artiklen 👉 hvor man kan købe Gyokuro grøn te.
Nio Teas & Hr. Sakamoto
Hvis du er interesseret i at prøve bedst Gyokuro , du kan prøve nogle fantastiske produceret af den legendariske landmand, Mr. Sakamoto sig selv. Mr. Sakamoto har produceret Gyokuro uden brug af pesticider eller kemikalier siden 1985, og i løbet af den tid har han udviklet sin egen blanding af organisk gødning, der giver ham mulighed for at dyrke stærke, sunde og smagfulde teplanter uden at skade det naturlige økosystem.
Gyokuro cha musume
Et godt Gyokuro til at starte med er Gyokuro cha musume. Denne te er den mest populære Gyokuro fra Mr. Sakamoto, og den er lavet af Yabukita-sorten, den mest almindelige te-kultivar i Japan. Denne te har en direkte velsmagende smag, en behagelig sødme og nogle lette blomsternoter. Prøv det selv, og du vil se, hvorfor folk spørger Gyokuro den bedste grønne te?